YOGA TEACHER TRAINING PROGRAMMA

  BECOME A MASTERFUL YOGA TEACHER AND TAKE YOUR PRACTICE TO THE NEXT LEVEL

De opleiding is verdeeld over 7 weekenden met masterclasses, workshops en lessen met theorie en praktijk.  Daarnaast zijn er diverse praktijkdagen en intervisiemomenten. We moedigen je aan om je eigen oefengroep(en) te vormen zodat je theorie meteen in praktijk brengt en ervaring ontwikkelt in lesgeven. Bij de praktijkdagen is een mentor aanwezig die feedback geeft. De opleiding wordt afgerond met zowel een schriftelijk als een praktijkexamen. 

In ieder weekend komt terug:

  • Yoga LAB met asana instructie, techniek & adjustments;
  • Opbouw van een les en creative sequencing;
  • Anatomie en Fysiologie van het lichaam;
  • Oefenen in lesgeven aan elkaar;
  • Meditatie- en Pranayamatechnieken;
  • Ontspanningstechnieken;
  • Yoga geschiedenis en filosofie;

EXTRAS:

✓ Is erkend door de Yoga Alliance

✓ 3 Yoga Manuals: Yoga Foundation, Yoga Anatomie, Yoga Asana's

✓ 4 praktijkdagen met een mentor

✓ Intervisie en 1 op 1 coaching

✓ Besloten FB-groep waarin we waardevole 

     informatie's, video's en audio-opnames delen

✓ Hoofddocent is fysiotherapeut ASANA

Leer en beoefen meer dan 100 houdingen in onze training. Je ontvangt een complete Asana Manual met alle  houdingen die we behandelen.

ALIGNMENT

Leer alles over de do’s & dont’s, alignment, technieken, adjustments en contra indicaties van houdingen. Voor een effectieve en veilige practice van jezelf en je eventuele toekomstige studenten.

FUNCTIONELE ANATOMIE

Leer alles over de functionele anatomie en de natuurlijke beweging van het lichaam onder leiding van een fysiotherapeut.


VINYASA SEQUENCING

Leer de correcte transities van de ene naar de andere houding, op het ritme van de adem. We introduceren je met ‘intelligent sequencing’ en de logica erachter.

METHODOLOGIE

Leer alles over het geven van instructies aan een groep studenten. Welke manieren van instrueren zijn er allemaal, en wanneer gebruik je welke methode. Hoe bouw je een les op.

MEDITATIE & MINDFULNESS

Leer diverse meditatie en concentratietechnieken vanuit diverse stromingen, denk aan vipassana, kundalini, osho, chakra en mantra meditaties en mindfulness. 


PRANAYAMA

Leer de basis pranayama technieken zoals ujjayi breath, kapalabhati, nadi shodhana, bhastrika en meer. 

FILOSOFIE

Introductie met oude teksten zoals Hatha Yoga Pradipika and Bhagavad Gita. Leer basic concepten begrijpen van de yoga filosofie.

RELAXATION & YOGA NIDRA

Raak bekend met diverse ontspanningstechnieken en wanneer en hoe je deze kunt inzetten in je dagelijks leven en tijdens een les.


VOEDING & LIFESTYLE

Leer meer over Sattvic Eating (pure clean and wholesome), mindful eten en wat een bewust en gezond dieet voor je lichaam en geest kan betekenen. Ook laten we je kennismaken met diverse detoxtechnieken vanuit de yogatraditie...

 

MARKETING & BRANDING

Hoe start je je eigen business op als yogadocent. Wat zijn de do's en dont's, waar moet je op letten, en wat kom je allemaal tegen?

INQUIRY

Ontdek meer over jezelf door zelfonderzoek, dieper contact te maken met jezelf, anderen en de realiteit van het moment m.b.v. diverse meditatie, communicatie en inquiry-technieken.  


CHAKRAS & ENERGETISCHE LICHAAM

Leer meer over de yogische anatomie van het lichaam - het energielichaam. Denk aan Chakra’s, Nadi’s, Vayus en Kosha’s.

 

 

 

 

 

 

TANTRA & ZELFONTWIKKELING

We laten je tijdens de training kennismaken met Tantra: het leren om bewust aanwezig te zijn in het voortdurende proces van verandering en groei, waar het leven uit bestaat. We ondersteunen je om daarbij zo volledig mogelijk in contact te zijn met jezelf en je omgeving, jezelf accepterend met alles wat er is.

AYURVEDA

Ayurveda wordt ook wel beschreven als het zusje van yoga. Tijdens de teacher training laten we je kennismaken met de  Ayurvedische Lifestyle en wat dit voor je kan betekenen. 


STEMTRAINING & DIDACTIEK

Wat draag je uit met je stem? Hoe kun je je impact en uitstraling veranderen? Ontwikkel de kracht van je stem m.b.v. de masterclass stemtraining en didactiek.