privélessen zwangerschap - bevalling - postnataal


Oorspronkelijk werd yoga 1 op 1 gegeven, van leraar naar student. Deze mogelijkheid bieden ook bij Yogaschool Noord. Het kan namelijk heel fijn zijn om in een intiemere setting yoga te doen rondom je zwangerschap, bevalling of na je bevalling. Een privéles kan plaatsvinden in de studio of bij jou thuis. Het mooie van individuele sessies is dat ze precies op jouw/jullie wensen kunnen worden aangepast. Hieronder vind je wat opties, maar het makkelijkste is om even contact op te nemen Yogaschool Noord om je wensen en de mogelijkheden te bespreken. De privésessies worden gegeven door Esther van Voorst (eigenaresse van Yogaschool Noord en docent zwangerchapsyoga, postnatale yoga, babymassage). De mindfulness privésessies worden gegeven door mindfulnesscoach Sharda Balgobind. 

 

AANBOD VAN PRIVE SESSIES

zwangerschapsyoga

Omdat bijvoorbeeld het tijdstip van de groepslessen je niet uitkomt, je specifieke lichamelijke klachten hebt of nou eenmaal gewoon liever individueel dan in groepsverband begeleid wilt worden.

per losse les van 60 minuten: €65,00

Meer lessen (afgesproken serie minimaal 3x): €60,00 per les. 

voorbereiding bevalling 1 dag

In  zo’n 2 uur nemen we samen de bevalling door aan de hand van theorie,  afbeeldingen en een video waarop je de baby door het geboortekanaal ziet bewegen. Je krijgt informatie over de verschillende fases van de bevalling en tips hoe je daar vanuit yoga mee om kan gaan. Je leert basisoefeningen om te ontspannen, weeën op te vangen en posities die je kunt aannemen tijdens de bevalling. Als het met partner is besteden we ook aandacht aan de rol van de partner en doen we bewegingen en posities waarbij je partner je kan ondersteunen om bijvoorbeeld pijn van de weeën te verlichten. De voorkeur gaat uit om het bij jou thuis te doen, zo wordt het extra ‘echt’, het is immer de grootste kans dat je daar bent in het eerste gedeelte van je bevalling en misschien ook wel helemaal als je thuis wilt bevallen. Je krijgt een hand-out mee waarin de informatie en oefeningen staan beschreven. Het is fijn (maar kan ook zonder) als je voor deze les wat lessen zwangerschapsyoga hebt gevolgd, dan ben je al bekend met een aantal bewegingen.

 

Kosten € 95,- (binnen Amsterdam geen extra kosten voor een thuis les)

voorbereiding bevalling 2 dgn

De volledige cursusstof nemen we door in 2 sessies van 1,5 uur, de belangrijkste oefeningen worden hierbij 2 keer herhaald zodat je er wat vertrouwder mee raakt. Je krijgt informatie over de verschillende fases van de bevalling en tips hoe je daar vanuit yoga mee om kan gaan. We oefenen ademhaling, asana’s (yogahoudingen) en meditatietechnieken specifiek voor de bevalling. Je yogatraining kan je helpen ontspannen tijdens de bevalling en geeft je handvatten om met ongemakken of pijn om te gaan. Het helpt je te concentreren op een goede ademhaling; een verdieping van je eigen natuurlijke ademhaling. Als je dit vooraf regelmatig oefent ervaar je al hoeveel vrijheid en stroming van energie diep ademen creëert in je lichaam, wat ook tijdens de zwangerschap al erg prettig is. Je bereidt je voor op het onvoorspelbare en gaat zo zelfverzekerd de bevalling in. Daarnaast krijg je ook tips en oefeningen mee die je kunt gebruiken voor het herstel de eerste weken na de geboorte van je kindje. Je krijgt een hand-out mee waarin alle oefeningen en informatie duidelijk zijn beschreven.

 

Kosten bedragen € 145,-postnatale begeleiding & babymassage

Mama & baby herstelsessie bij jou thuis

Heel speciaal zijn de sessies bij pas bevallen moeders thuis. Er zijn yogaoefeningen waarmee je de eerste weken na je bevalling al kan starten en die je meer vertrouwen geven in de omgang met je baby. Yoga versterkt de verbinding tussen jullie en helpt in deze direct postnatale fase om aan elkaar te wennen en elkaar te leren kennen. Je leert oefeningen voor je eigen herstel, het veilig dragen en vasthouden van je baby,  hoe je je adem kunt gebruiken voor jezelf, maar ook hoe je deze kunt gebruiken om je kindje gerust te stellen. Je leert ook technieken om je kindje te masseren. We sluiten af met een ontspanning voor jullie samen. In overleg met Esther bepaal je zelf het meest geschikte tijdstip voor jullie.

 

Kosten voor een bezoek van een uur binnen Amsterdam zijn €65,-. Ook mooi om cadeau te geven of te krijgen! 

mindful voorbereiding op bevalling

Mindfulness voorbereiding bevalling (met Sharda Balgobind)

Wil je je zwangerschap bewust ervaren en je goed voorbereiden op de bevalling?  Meer aanwezig zijn en stress zoveel mogelijk verminderen? Het zwangere lichaam vraagt je vaak om het rustiger aan te doen. Dat is best lastig in een tijd waarin je leven gewoon doorgaat en er binnen je lichaam van alles verandert. En je zwangerschap misschien niet helemaal soepel verloopt…In een priveles van een 1,5 uur gaat mindfulnesstrainer Sharda Balgobind met je aan de slag met diverse mindfulness-aandachtsoefeningen die je kunnen helpen met het verminderen van stress en angsten voor je bevalling, zodat je met meer vertrouwen je bevalling in gaat. Afhankelijk van je wensen wordt bekeken of er 1 of meerdere sessie nodig zijn.

Een greep uit de oefeningen:

- Oefenen met de aandachtsoefeningen als de bodyscan, zitmeditatie en ademruimte waardoor je meer in het hier en nu kunt zijn.

- Hoe bereid je je voor op de bevalling? Een aantal praktische oefeningen hoe je kunt omgaan met de pijn en minder pijn ervaart tijdens de bevalling. 

- Mindful bewegen: lichte oefeningen uit yoga en tai chi die je in je eigen tempo kunt doe

- Informele oefeningen waardoor je contact leert maken met je kindje als ook dagelijkse activiteiten meer mindful kunt doen. Praktische oefeningen hoe je mindfulness meer in je dagelijks leven brengt.

- Hoe word en blijf je mindful mama? Hoe kun je meer genieten van je gezin en in balans blijven?

 

Kosten voor een bezoek binnen Amsterdam zijn 85 euro voor 1,5 uur. Ook mooi om cadeau te geven of krijgen.