Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

 

1. Kan ik ook yogalessen volgen of ben ik daarvoor te oud of te stijf? 

In principe kan iedereen yoga beoefenen. Om met de wijze woorden van Shri K. Pattabhi Jois (Guruji) te spreken: "Ashtanga Yoga is for all people: old people, young people, fat people, skinny people—only not lazy people". Nu kan het natuurlijk zijn dat de ene yogavorm je beter ligt dan de andere. Hier vind je meer informatie over de verschillende stijlen. Mocht je toch nog graag extra advies krijgen, neem dan even contact met ons op. Naast de groepslessen is het overigens ook mogelijk om privé-lessen te volgen.

 

PROEFLES VOLGEN EN BEGINNEN MET YOGA

 

2. Ik wil deelnemen aan een proefles. Kan dat?

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een (proef)les.

We vinden het fijn wanneer je van tevoren aangeeft wanneer je wilt komen. Dat kun je doen door de les naar wens te online te reserveren. Daarvoor maak je dan eerst een account aan, zie onder meer info over aanmelden.

 • Proefkaart 
 • Een eenmalige losse (proef)les kost 17 euro.  
 • Betaling van de les of kaart kan van tevoren online 

3. Moet ik nog wat meenemen voor de les?

In de studio zijn matjes, blokken, riemen en dekentjes aanwezig die je kunt lenen (gebruiken). Je hoeft dus geen eigen matje mee te nemen. Als je een tijdje yoga doet kan je overwegen zelf een matje aan te schaffen. Dat is hygiënischer voor jezelf en anderen. Draag comfortabele kleding waar je makkelijk in kunt bewegen. De oefeningen worden gedaan op blote voeten. Na de les maken we de matjes altijd schoon. 

 • Kom de eerste les wat vroeger zodat de docent je even wegwijs kan maken;
 • Laat je schoenen achter in de kleedruimte (in de yogaruimte geen schoenen aan);
 • Schakel je mobiel voor aanvang van de les uit;
 • Eet geen (zware) maaltijd voor je de les begint;
 • Drink voldoende water voor en na de les;
 • Houd er rekening mee dat sterke lichaamsgeuren, zoals sterke parfum, zweet of rooklucht, storend kunnen zijn voor de medecursisten;
 • Oefen op je eigen manier, binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.

4. Ik wil graag beginnen met yoga, welke les is voor mij het meest geschikt?

Wat je voor yogavorm kiest, hangt af van je eigen voorkeur en waar je naar op zoek bent. 

Bij de Basic flow, gentle flow en yin yoga wordt er op een heel rustig tempo en met zachte houdingen geoefend, wat je op een ontspannen manier bewust maakt van je lichaam.

Echter, wanneer je met veel onrust kampt (piekeren, malende gedachten) kan een wat actievere les soms beter helpen om je aandacht te verleggen van denken naar voelen. Dan zijn de flow yoga lessen aan te raden. Ook als je een actieve uitdaging zoekt, is deze vorm heel geschikt. Voor beginners hebben we een speciale ‘basic’ flow les ontwikkeld, waarbij meer aandacht is voor techniek van de houdingen.

De all level flow en strong flow  lessen zijn de pittige lessen. Deze lessen zijn dan ook een goede ondersteuning om conditie en kracht op te bouwen. Deze zijn geschikt als je al enige yoga-ervaring hebt.

Het is aan te raden om wat verschillende lesvormen uit te proberen om te kijken wat het beste bij je past. Dat kan heel goed met de proefkaart van 14 dagen onbeperkt yoga die we aanbieden. Vier keer per jaar organiseren we een yoga-introductie workshop waarbij je kennismaakt met de basishoudingen van yoga. Hier kun je meer informatie vinden over alle yogavormen die we aanbieden.

 

LID WORDEN: AANMELDEN EN BETALEN LES

 

5. Hoe werkt het nu precies met het aanmelden en betalen van een les?

Yogaschool Noord werkt met een online reserveringssysteem. Dat betekent dat je je online kunt aanmelden voor de les. Je dient hiervoor eenmalig een account aan te maken waarna je vervolgens je les naar wens kunt reserveren. Betaling kan op 2 manieren:

 • Online via creditcard of iDeal
 • In de studio met pin

Abonnementen kun je online of in de studio afsluiten.

Reserveer je les vooraf zodat je altijd zeker bent van een plek.

 

Stappenplan aanmelden les:

 1.  Maak je account aan (e-mail en wachtwoord) en login op de website;
 2. Reserveer direct je les naar wens;
 3. Kies je betalingsmethode: betaal direct online
 4. Je ontvangt direct de bevestiging van je reservering per mail.

 

6. Hoe annuleer ik een les waarvoor ik mij aan heb gemeld?

Je kunt een les annuleren in het reserveringssysteem. Dit dient minimaal 2 uur voor aanvang van de les gedaan te worden.

 

7. Hoe kan ik mijn abonnement pauzeren?

Een abonnement kan per jaar 2 keer kosteloos 'on hold' worden gezet. Dat is voor een periode van minimaal 2 weken en maximaal 2 maanden. Het on hold zetten dient tijdig en tenminste 2 weken voorafgaand aan de periode te worden aangegeven. Het on hold zetten dient schriftelijk te worden doorgegeven d.m.v. het invullen van dit formulier.

 

8. Ik ben geblesseerd. Kan ik mijn abonnement tijdelijk stopzetten?

Bij een blessure kun je je abonnement tijdelijk stopzetten. Vul hiervoor dit formulier in.

 

9. Ik ben zwanger, kan ik nog meedoen met de ‘gewone’ yoga?

Bij zwangerschap raden we vanaf circa 14 weken de zwangerschapsyoga aan waar je op een veilige en speciaal op deze periode gerichte manier kunt oefenen. Meer informatie over zwangerschapsyoga vind je hier.

 

 10. Kleurcode muurverf 

Kleurcode: SIKKENS JO.10,50, Basis: D

 

Staat je vraag er niet bij?

Voor alle overige vragen stuur een mail aan info@yogaschoolnoord.nl.