YIN YOGA OPLEIDING

Heeft Yin Yoga jouw leven ook veranderd? Wil jij Yin yogalessen geven?

Wil je Yin Yoga integreren in de lessen die je al geeft? Of meer verdieping in je eigen Yin Yoga practice? 

 

Yogaschool Noord heeft in samenwerking met Esther Scheen (Pure Energy Yoga) diverse Yin Yoga opleidingen ontwikkeld die in vier losse modules van 50 uur te volgen zijn. Deze vier modules kunnen samen uitgebouwd worden tot een 200 uurs Yin Yoga Opleiding, gecertificeerd door Yoga Alliance.  In de afzonderlijke modules ontdek en leer je alles over Yin yoga. Iedere module heeft weer een andere focus. 

 

Module 1: Yin Yoga & Anatomie | 50 uur
Module 2: Yin Yoga & Energie (Meridianen en de 5 elementen) | 50 uur
Module 3: Yin Yoga & Myofascial Release | 50 uur
Module 4: Yin Yoga & Energiewerk (Energetics Qi Gong) | 50 uur

 

De vier modules van 50 uur kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance geaccrediteerde opleiding van 200 uur. Individuele modules komen in aanmerking voor YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program).

 

De Yin Yoga Opleidingen van Yogaschool Noord helpen je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om een goede Yin yogadocent te worden of je eigen yoga ervaring en kennis te verdiepen en verder te ontdekken. Je vergroot je kennis van het fysieke lichaam en je leert om deze kennis praktisch toe te passen in je yogalessen en in je eigen Yin yoga-practice.

 

Module 1

Module 2

Module 3

Module 4

 Investering: 

€847 voor een module | 50-uur

€1547 voor twee modules | 100-uur

€2897 voor vier modules | 200-uur

 

Wanneer de modules gecombineerd worden (100 of 200 uur, kun je je eigen traject samenstellen en de modules in de eigen tempo volgen. Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier waarop je aangeeft wanneer en welke modules je wilt volgen/combineren.  

BTW-VRIJSTELLING

 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

 

Lees je de voorwaarden nog goed door? 

 

Met vragen kun je terecht bij info@yogaschoolnoord.nl of 020 2440 277.waarom een yin yoga opleiding?

Voelen doe je met je lijf, niet met je hoofd. Je lichaam weet hoe te lachen, te huilen, grenzen te voelen, te verlangen, te vluchten, te vechten, los te laten, lief te hebben. Daar hoef je niet bij na te denken. Al doe je dat vaak wel. Met yin yoga leer je om de aandacht weer in het lichaam te brengen en te luisteren en ervaren wat je lichaam je te vertellen heeft. Want: your body never lies...

 • Wil jij ook leren om (beter) naar je lichaam te luisteren?
 • Nog meer kennis op te doen over alle aspecten van Yin Yoga?
 • Te vertrouwen op je intuïtie en je innerlijke sturing?
 • Ben je klaar voor een unieke ontwikkelingsreis?
 • Wil je leren om inspirerende yin yogalessen te geven aan anderen?
 • Wil je je kennis over Yin yoga verder verdiepen en nieuwe elementen integreren in je lessen?
 • Wil je deel uitmaken van een inspirerende community?

ONZE KRACHT

 • Kennis en ervaring uit 17 jaar yoga practice
 • Ruim 5 jaar ervaring met het geven van Yin Yoga opleidingen
 • Ruim 15 jaar leservaring
 • Kennis en ervaring als fysiotherapeut (masterclass Sina Kaden)
 • Docent is opgeleid in de Traditional Chinese Medicine 
 • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

certificaat

Na het afronden van de module(s) en het maken van de huiswerkopdrachten ontvang je een certificaat van respectievelijk 50-uur CE Yoga alliance (1 module), 100-uur CE Yoga alliance (2 modules), 150-uur CE Yoga alliance (3 modules), of 200-uur CE Yoga alliance (4 modules), 

 

De afzonderlijke modules worden afgesloten d.m.v. een aantal huiswerkopdrachten en leesopdrachten (gemiddeld 10-12 uur per module, wat grotendeels voorafgaand aan de opleiding gedaan kan worden). Na het volgen van de opleidingsdagen en het afronden van de opdrachten ontvang je je certificaat. 


HOOFDDOCENT

ESTHER SCHEEN - YIN YOGA OPLEIDER & BIOLOOG

Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.

Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga Yoga Nidra & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Ik heb vele Yin Yoga opleidingen gevolgd waaronder bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Bernie Clark, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, Fascia en Traditional Chinese Medicine. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik vele jaren gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van andere 200 uurs gecertificeerde Yin &Yang -en Yin Yoga-opleidingen. Daarnaast werk ik als moleculair biologisch analist in een ziekenhuis.

Vanuit mijn ervaringen en achtergrond deel ik met veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.

Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Pure Energy Yin Yoga opleiding.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.