YIN YOGA opleiding

Heeft Yin Yoga jouw leven ook veranderd?

Ben je op zoek naar verdieping en wil je je verder ontwikkelen?

Wil je je liefde voor yin yoga met anderen delen? 

meld je dan aan voor onze gratis  sneak preview - 11 januari

Dit event is dé gelegenheid om te kijken of je de stap wilt zetten om jezelf verder te ontwikkelen, je Yin Yoga practice te verdiepen en je liefde voor Yin Yoga te delen met anderen. Kom ruiken, voelen en proeven van ons programma, de sfeer, de docent en de stijl van onze yogatraining. Maak kennis met medestudenten en proef de sfeer in onze prachtige studio in Amsterdam Noord. Wij geven je alle informatie over ons programma en er is er volop ruimte voor al jouw vragen.

11 januari  | 18.30 | met Esther Scheen & Sina Kaden @  Nachtegaalstraat 157


Let the magic of our Yin Yoga training transform you into a great teacher.  

Wij bieden een uniek traininsprogramma bestaande uit verschillende modules (ook los te volgen) waarin je alles leert over de elementen uit de Yin yogaleer. Denk aan Yin Yoga, anatomie, mindfulness, lesgeven, sequencing, posture-labs, meridianen, de vijf elementen theorie en meer…..

 

Persoonlijke ontwikkeling

Maar we gaan verder dan dat…. Wij geloven dat iedereen iets unieks te bieden heeft en willen graag omhoog halen wat dat is. Waar ligt jouw kracht als docent? Waarin onderscheid jij je van andere leraren? Hoe kun je jezelf als Yin yogaleraar laten zien aan anderen op een manier die je wellicht niet gewend bent? Hoe stel je je kwetsbaar en authentiek op, zodat de boodschap van jouw les van hart tot hart wordt overgebracht? Ons programma is erop gericht om jou de tools aan te reiken om jezelf als mens verder te ontwikkelen, om te verbinden met een diepere laag in jezelf, om verdieping in jezelf en in het leven te vinden en om je liefde voor Yin Yoga met anderen te delen als docent.  

 

Twee modules

Onze opleiding bestaat uit twee modules die ook los van elkaar te volgen zijn. 


Module 1 - Basis Anatomie & Posture Lab

Tijdens de basis-module (50h YA) duiken we in de wereld van Yin Yoga, Anatomie, Mindfulness, Lesgeven, Sequencing, Posture-labs en meer.

 

Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley.

Tijdens het volgen van de modules vergroot je je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en leer je om deze kennis praktisch toe te passen in je yogalessen en in je eigen Yin yoga-practice.

In de Yin Yoga basis module ontdek en leer je:

 • Yin & Yang filosofie
 • Yin Yoga houdingen
 • Het gebruik van hulpmiddelen (yogaprops) in de houdingen
 • Functionele anatomie
 • Kennis van het menselijk lichaam
 • Masterclass met fysiotherapeut Sina: Het fasciale systeem
 • Skeletale variatie/ De uniekheid van ieder lijf
 • Hoe je Yin Yoga lessen geeft
 • Sequencing van Yin Yoga lessen (lesopbouw)
 • Integreren van mindfulness en meditatie

Data:      Vrijdag 25 t/m zondag 27 januari 2019

               Vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019

 

Tijden:   13.00 – 19.30 uur

 

Locatie: Yogaschool Noord NDSM, Plotterstraat 24 Amsterdam (gratis parkeren voor de deur)

 

Investering: 747€ excl. btw voor een training

                of 1300€  excl. btw voor module 1 & 2

** Gedurende de teacher training kun je gebruik maken van een unlimited membership voor 45 euro in plaats van 59 euro per maand. 


MODULE 2 - verdieping & Meridianen

Bij de verdiepings module (50h YA) gaan we dieper in op de energetische aspecten van Yin Yoga, de meridianen, vijf elementen theorie, posture labs, meditatie en meer.

Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley.

Tijdens het volgen van de modules vergroot je je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en leer je om deze kennis praktisch toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice.

In de Yin Yoga verdieping module ontdek en leer je:

 • De achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)
 • Energetische anatomie
 • Meridianenleer
 • De relatie van de meridianen en de organen
 • De relatie van de meridianen en emoties
 • Vijf elementen theorie
 • Yin Yoga houdingen
 • Het gebruik van hulpmiddelen (props) in de houdingen
 • Yin yogalessen samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen
 • Meer diepgang in je Yin Yoga lessen en eigen beoefening
 • en meer...

Data:      Vrijdag 19 t/m 21 april 2019

               Vijdag 7 en zaterdag 8 juni 2019

 

Tijden:   13.00 – 19.30 uur

 

Locatie: Yogaschool Noord NDSM, Plotterstraat 24 Amsterdam (gratis parkeren voor de deur)

 

Investering: 747€ excl. btw voor een training

                of 1300€  excl. btw voor module 1 & 2

** Gedurende de teacher training kun je gebruik maken van een unlimited membership voor 45 euro in plaats van 59 euro per maand. 


VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Wil je je verdiepen in de Yin yogaleer? Wil je Yin yogales gaan geven? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Wil je in dieper contact komen met je true being?

Ons programma is niet alleen voor degenen die docent willen worden, maar voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en wil leven vanuit authenticiteit. En voor iedereen die zich wil toewijden aan verdieping van zijn of haar Yin yogapad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken.   

Ons programma is geschikt voor elk niveau van student. Het is wenselijk dat je enige tijd  Yin yogalessen bij ons of bij een andere studio hebt gevolgd.


ONZE KRACHT

 • Kennis en ervaring uit 15 jaar yoga practice
 • Ruim 5 jaar ervaring met het geven van Yin Yoga opleidingen
 • Ruim 10 jaar leservaring
 • Kennis en ervaring als fysiotherapeut (masterclass Sina Kaden)
 • Opgeleid als Traditional Chinese Medicine therapeut
 • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

aanmelden

Certificaat

Na het afronden van de module(s) en het maken van de huiswerkopdrachten ontvang je een certificaat van respectievelijk 50-uur CE Yoga alliance (1 module) of 100-uur CE Yoga alliance (2 modules Basis & Verdieping).

 


Studiemateriaal

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op dag 1 van iedere module. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training. Voor en tijdens de opleiding dien je rekening te houden met zelfstudie.

Hier bestellen >


HOOFDDOCENT

ESTHER SCHEEN - YIN YOGA OPLEIDER & BIOLOOG

Al 15 jaar geef ik diverse yogalessen. Van oorsprong werkzaam in de moleculaire biologie ontdekte ik tijdens een langdurig verblijf in Amerika, voor mijn werk als researcher, yoga. Dit bleek een hele fijne manier te zijn om meer balans te ervaren in mijn lijf en hoofd. Vanuit daar ontstond de zoektocht naar holistische manieren om met mijn lichaam en geest te verbinden, daarbij heeft Yin Yoga mijn hart gestolen. Vanuit mijn ervaringen en medische achtergrond deel ik met veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.

Ik geef Yin Yoga opleidingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staan. Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.

Mijn doel is om mensen te inspireren om de connectie met zichzelf te maken en zichzelf te omarmen op weg naar meer balans.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gedaan bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Daarnaast heb ik diverse workshops en trainingen gevolgd bij Sarah Powers en Jo Phee en andere leraren op het gebied van TCM. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen en workshops op het gebied van Yoga & TCM en mijn eigen yoga practise.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.


masterclass

SINA KADEN - FASCIA

Sina is een soulsearcher, zij houdt van reizen over de wereld maar nog meer van het reizen naar binnen op het vlak van zelfontwikkeling. Op haar 14de stond ze voor het eerst op de yogamat, tijdens haar reis naar India in 2005 heeft yoga haar hart geraakt. Toen wist zij dat ze het gevoel van in contact zijn met haarzelf, met haar hart en lichaam, over wilde brengen en delen met anderen. Sindsdien heeft zij veel waardevolle opleidingen en cursussen gedaan op het gebied van fysiotherapie, yoga, yoga-therapie en persoonlijke ontwikkeling. Daardoor ontwikkelde zij een diep inzicht voor een gezonde houding en functionele anatomie. Zij leerde het lichaam als geheel te zien. In de Yin Yoga teacher training zal zij studenten begeleiden om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam vanuit een anatomisch, fysiologisch en emotioneel standpunt. Met behulp van die kennis stimuleert zij studenten om vanuit vertrouwen in het eigen lichaam te bewegen.