Yin Yoga opleiding

MODULE 1: YIN YOGA & ANATOMIE (Basis - Fysieke lichaam) 50H ya

Tijdens de basis-module (Yin Yoga & Anatomie, 50h YA) duiken we in de wereld van Yin Yoga, Praktische functionele Anatomie, Fascia, Mindfulness, Sequencing, Posture-labs en het gebruik van yogaprops. Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley. 

 

In de Yin Yoga basis module ontdek en leer je:

 • Wat Yin Yoga is
 • Yin & Yang filosofie
 • Yin Yoga houdingen, modificaties en alternatieven
 • Aandachtsgebieden van de Yin Yoga houdingen
 • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens) 
 • Functionele praktische anatomie
 • Kennis van het menselijke lichaam
 • Het fasciale systeem
 • Skeletale variatie/ De uniekheid van ieder lijf
 • Sequencing van Yin Yoga lessen (lesopbouw)
 • Integreren van mindfulness en meditatie
 • Masterclass over meditatie en het zenuwstelsel met Angélique Boset. 
 • Hoe je fijne, veilige en creatieve Yin Yoga lessen geeft

discover your yin side

Yogaschool Noord heeft in samenwerking met Esther Scheen (Pure Energy Yoga) diverse Yin Yoga opleidingen ontwikkeld die in vier losse modules van 50 uur te volgen zijn. Deze vier modules kunnen samen uitgebouwd worden tot een 200 uurs Yin Yoga Opleiding, gecertificeerd door Yoga Alliance.  In de afzonderlijke modules ontdek en leer je alles over Yin yoga. Iedere module heeft weer een andere focus. 

 

Module 1: Yin Yoga & Anatomie (Basis - fysieke lichaam) | 50h YA
Module 2: Yin Yoga & Energie (Meridianen en de 5 elementen) | 50h YA
Module 3: Yin Yoga & Myofascial Release ((Fascia studie & Myoyin) | 50h YA

Module 4: Yin Yoga & Energiewerk (Qi Gong) | 50h YA

 

De vier modules van 50 uur kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance geaccrediteerde opleiding van 200 uur. Individuele modules komen in aanmerking voor YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program).

 

De Yin Yoga Opleidingen van Yogaschool Noord helpen je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om een goede Yin yogadocent te worden of je eigen yoga ervaring en kennis te verdiepen en verder te ontdekken. Je vergroot je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en je leert om deze kennis praktisch toe te passen in je yogalessen en in je eigen Yin yoga-practice.informatie en aanmelden module 1 start september 2024


data en tijden

Module 1 - start januari 2024

Weekend 1

Vrijdag 26 januari 2024

Zaterdag 27 januari 2024

Zondag 28 januari 2024

Weekend 2

Vrijdag 2 februari 2024

Zaterdag 3 februari 2024

 

Module 1 start sept 2024 

Weekend 1

Vrijdag 27 september 2024

Zaterdag 28 september 2024

Zondag 29 september 2024

Weekend 2

Vrijdag 18 oktober 2024

Zaterdag 19 oktober 2024

 

Tijden

12.30 - 20.00 uur 

 

Locatie: Yogaschool Noord NDSM, Plotterstraat 24 Amsterdam (gratis parkeren voor de deur)

over de docent

Esther Scheen | Yin Yoga Opleider

Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.

Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Ik heb vele Yin Yoga opleidingen gevolgd waaronder bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Bernie Clark, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, Fascia en Traditional Chinese Medicine. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik vele jaren gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van andere 200 uurs gecertificeerde Yin &Yang -en Yin Yoga-opleidingen. Daarnaast werk ik als moleculair biologisch analist in een ziekenhuis.

Vanuit mijn ervaringen en achtergrond deel ik met veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.

Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Pure Energy Yin Yoga opleiding.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

Meer info over Esther Scheen: www.pureenergyyoga.nl

investering

Investering: 

€847 voor een module | 50-uur

€1547 voor twee modules | 100-uur

€2897 voor vier modules | 200-uur

 

 

Wanneer de modules gecombineerd worden (100 of 200 uur, kun je je eigen traject samenstellen en de modules in jouw eigen tempo volgen. Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier waarop je aangeeft wanneer en welke modules je wilt volgen/combineren.  

 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

 

 

 

Lees je de voorwaarden nog goed door? 

Met vragen kun je terecht bij info@yogaschoolnoord.nl.


voor wie is deze training?

Wil je je verdiepen in de Yin yogaleer? Wil je Yin yogales gaan geven? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Wil je in dieper contact komen met je authentieke zelf? Ons programma is niet alleen voor degenen die docent willen worden, maar voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en wil leven vanuit authenticiteit. En voor iedereen die zich wil toewijden aan verdieping van zijn of haar Yin yoga pad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken. Ons programma is geschikt voor elk niveau van student. Het is wenselijk dat je enige tijd  Yin yogalessen bij ons of bij een andere studio hebt gevolgd.

onze kracht

 • Kennis en ervaring uit 17 jaar yoga practice
 • Ruim 8 jaar ervaring met het geven van (Yin) Yoga opleidingen
 • Ruim 15 jaar les geef ervaring
 • Docent is opgeleid in de Traditional Chinese Medicine 
 • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

certificaat en afronding

Bij het afronden van iedere module en het maken van de gerelateerde huiswerkopdracht ontvang je een certificaat van respectievelijk 50-uur Continuing Education Yoga Alliance. Als je alle vier de modules volgt dan kun je een theorie-examen en afronding doen en een 200 uurs Yoga Alliance diploma ontvangen. 

 

De Yin Yoga modules kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance gecertificeerde opleiding van 200h. Individuele modules komen in aanmerking als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program). Om het 200-uurs Yoga Alliance diploma in ontvangst te kunnen nemen volg je alle vier de modules en het afrondingsweekend (theorie-examen). Na succesvolle afronding van de opleiding kun je je bij Yoga Alliance aanmelden als RYT 200 (internationaal erkend Yoga Docent). Dit examen is niet verplicht.

studiemateriaal

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van zeer uitgebreid Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op dag 1 van de opleiding. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” of “Yin Yoga – Een complete gids” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training. Voor en tijdens de opleiding dien je rekening te houden met zelfstudie.

Bestel hier het Nederlandse boek>>

Bestel hier het Engelse boek>>