CREATIVE VINYASA YOGA TEACHER TRAINING

Are you ready to change your life? To do what you love? 

Are you ready to deepen your yoga practice? Learn how to teach yoga, share your love of yoga?

Be part of an open minded community and become an inspirational yoga teacher?

 Join us for this life-changing experience…..

Wij bieden een uniek 200 uurs programma waarin je alles leert over de elementen uit de yogaleer. Denk aan yoga, meditatie, pranayama, anatomie, asana-techniek en het creëren van creatieve sequences. Maar we gaan verder dan dat, veel verder…. Ons programma is er vooral op gericht om jou de tools aan te reiken om jezelf als mens verder te ontwikkelen, om verdieping in jezelf en in het leven te vinden. Daarvoor werken we samen met een team van zeer ervaren en inspirerende docenten. We dagen je uit….we nemen je mee op een life-changing journey. Een reis langs en door de wereld van Yoga, Dans, Tantra, Ayurveda en Self Inquiry.

Na afronding van onze training heb je alle skills en het zelfvertrouwen in huis om jouw passie te delen en door te geven aan anderen.

Wat kun je verwachten van ons programma?

 • Sterke Basis fundamenten door functionele anatomie begeleid door ervaren fysio- en yogatherapeut
 • Werk met senior docenten die je persoonlijk begeleiden tijdens de weekenden en bij 1-op-1 coaching sessies
 • Leer om jouw eigen unieke anatomie te vinden en een oog te ontwikkelen voor die van je toekomstige studenten.
 • Creative sequencing: Leer een creatieve les te geven voor beginners en intermediate studenten
 • Leer en beoefen de basis pranayama technieken
 • Leer hoe je je eigen business opstart als yogadocent.
 • Ontdek meer over jezelf door zelfonderzoek, dieper contact te maken met jezelf, anderen en de realiteit van het moment m.b.v. diverse meditatie, communicatie en circling-technieken.  
 • We laten je tijdens de training kennismaken met Tantra: het leren om bewust aanwezig te zijn in het voortdurende proces van verandering en groei, waar het leven uit bestaat.

A LIFE CHANGING STEP THROUGH YOGA AND SELF DEVELOPMENT 

Onze missie is om jou te laten ‘shinen’ als je ware zelf. We stimuleren je om jouw eigen uniekheid en authenticiteit uit te dragen als mens en als docent. Of je nu meedoet om jezelf verder te ontwikkelen als mens, of om een nieuw leven te starten als yogadocent, wij beloven je om je te begeleiden, ondersteunen, uit te dagen en inspireren op jouw pad.   


programma & inhoud

De opleiding is verdeeld over 8 weekenden, 1 midweek, met masterclasses, workshops en lessen met theorie en praktijk.  Daarnaast zijn er diverse praktijkdagen en intervisiemomenten. We moedigen je aan om je eigen oefengroep(en) te vormen zodat je theorie meteen in praktijk brengt en ervaring ontwikkelt in lesgeven. Bij de praktijkdagen is een mentor aanwezig die feedback geeft.

 

De opleiding is verdeeld over:

 • 8 weekenden met masterclasses, workshop en lessen met theorie en praktijk
 • 1 midweek (maandag t/m vrijdag) ter verdieping
 • Praktijkdagen om met medestudenten te oefenen. Hier is ook een mentor aanwezig

De opleiding wordt afgerond met zowel een schriftelijk als een praktijkexamen.   

ASANA

Leer en beoefen meer dan 100 houdingen in onze training. Je ontvangt een complete Asana Manual met alle houdingen die we behandelen.

ALIGNMENT

Leer alles over de do’s & dont’s, alignment, technieken, adjustments en contra indicaties van houdingen. Voor een effectieve en veilige practice van jezelf en je eventuele toekomstige studenten.

FUNCTIONELE ANATOMIE

Leer alles over de functionele anatomie en de natuurlijke beweging van het lichaam onder leiding van een fysiotherapeut.


VINYASA SEQUENCING

Leer de correcte transities van de ene naar de andere houding, op het ritme van de adem. We introduceren je met ‘intelligent sequencing’ en de logica erachter.

METHODOLOGIE

Leer alles over het geven van instructies aan een groep studenten. Welke manieren van instrueren zijn er allemaal, en wanneer gebruik je welke methode. Hoe bouw je een les op.

MEDITATIE & MINDFULNESS

Leer diverse meditatie en concentratietechnieken vanuit diverse stromingen, denk aan vipassana, kundalini, osho, chakra en mantra meditaties en mindfulness. 


PRANAYAMA

Leer de basis pranayama technieken zoals ujjayi breath, kapalabhati, nadi shodhana, bhastrika en meer. 

FILOSOFIE

Introductie met oude teksten zoals Hatha Yoga Pradipika and Bhagavad Gita. Leer basic concepten begrijpen van de yoga filosofie.

RELAXATION & YOGA NIDRA

Raak bekend met diverse ontspanningstechnieken en wanneer en hoe je deze kunt inzetten in je dagelijks leven en tijdens een les.


CHAKRAS & ENERGETISCHE LICHAAM

Leer meer over de yogische anatomie van het lichaam - het energielichaam. Denk aan Chakra’s, Nadi’s, Vayus en Kosha’s.

 

 

 

 

 

 

TANTRA

We laten je tijdens de training kennismaken met Tantra: het leren om bewust aanwezig te zijn in het voortdurende proces van verandering en groei, waar het leven uit bestaat. We ondersteunen je om daarbij zo volledig mogelijk in contact te zijn met jezelf en je omgeving, jezelf accepterend met alles wat er is.

AYURVEDA

Ayurveda wordt ook wel beschreven als het zusje van yoga. Tijdens de teacher training laten we je kennismaken met de  Ayurvedische Lifestyle en wat dit voor je kan betekenen. 


STEMTRAINING EN DIDACTIEK

Wat draag je uit met je stem? Hoe kun je je impact en uitstraling veranderen? Ontwikkel de kracht van je stem m.b.v. de masterclass stemtraining en didactiek. 

 VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Wil je je verdiepen in de yogaleer? Wil je yogales gaan geven? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Wil je in dieper contact komen met je true being?

Ons programma is niet alleen voor degenen die docent willen worden, maar voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en wil leven vanuit authenticiteit. En voor iedereen die zich wil toewijden aan verdieping van zijn of haar yogapad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken.  Het is zeker niet noodzakelijk dat je je als een krakeling kunt opvouwen of uren op een kussentje kunt mediteren. Ben je bereid om de diepte in te duiken, te transformeren en jezelf open te stellen voor het leven? Dat zijn de belangrijkste punten om mee te doen aan ons programma.

 

Ons programma is geschikt voor elk niveau van student. Het is wenselijk dat je enige tijd  yogalessen bij ons of bij een andere studio hebt gevolgd. Onze focus ligt op Vinyasa yoga, maar de verkregen tools zullen toepasbaar zijn in vele yogastijlen.

 


GRATIS INTRODUCTIE WORKSHOP TEACHER TRAINING

Benieuwd of de Teacher Training iets voor jou is? Tijdens deze gratis workshop mag je komen voelen, ruiken en proeven van de sfeer, de docenten en de stijl die we tijdens ons programma aanbieden. Schrijf je in voor onze Gratis Introductiedag en maak kennis met ons unieke team van inspirerende en ervaren docenten. Leer alles over ons 200 uur programma. Over de yogastijl en over de facetten die we aanbieden op het gebied van zelfontwikkeling. Maak kennis met medestudenten en proef de sfeer in onze prachtige studio in Amsterdam Noord. Daarnaast geven wij je alle info over het programma en is er volop ruimte voor al jouw vragen.

Ontvang een aantrekkelijke korting op de Teacher Training bij deelname.

 

Zaterdag 12 mei | 14:00 – 17:00 | met Esther & Sina @  Plotterstraat 24HET PROGRAMMA

Ervaar alles over de inhoud van deze bijzondere teacher training.

het opleidingsteam

Wij begeleiden je met een professioneel en ervaren team van docenten.

DATA & KOSTEN

Maak ruimte in je agenda voor deze betaalbare yoga teacher training.