Yin Yoga opleiding

MODULE 4: YIN YOGA & Qi Gong 50h ya

Op zoek naar creativiteit, inspiratie en verdieping in je Yin Yoga practice en de lessen die je geeft? Je hebt al wat kennis van de energetische kant van de Yin Yoga en kennis van de 12 hoofdmeridianen?

Verdiep dan je kennis en kunde, door het volgen van deze Yin Yoga verdiepings teacher training. Tijdens het volgen van deze Yin Yoga opleiding, vergroot je je kennis van o.a. Yin Yoga, de meridianenleer, vijf elementen, Chinese geneeskunde, Yang flows van Paul Grilley en maak je kennis met Qi Gong en andere vormen van energiewerk. Alle leerstof is toe te passen in je eigen practice en de Yin lessen die je geeft. 

 

Onderwerpen voor deze Yin Yoga opleiding zijn o.a:

 • Verdieping in het meridianenstelsel
 • Verdieping in de vijf-elementenleer
 • Energetische Yin yoga sequencing (lesopbouw)
 • Creatieve inspiratie voor je Yin yogalessen
 • Verschillende meridianen tapping technieken
 • Meridian Nidra
 • Seiza Flows (meditatie in beweging) voor de meridianen/5 elementen
 • 6 Healing Sounds (Taoistische technieken voor het balanceren van Qi)
 • Taoistische meditaties
 • Orgaan-reinigende Qi Gong-serie
 • Yang Flows van Paul Grilley
 • Qi (energie) theorie
 • Het integreren van Qi Gong en Yin Yoga
 • Introductie 6 meridianen theorie en toepassing in Yin yoga
 • Introductie wondermeridianen en toepassing in Yin yoga
 • Thematische sequences op basis van elementen en meridianen
 • Leer energiewerk te gebruiken om het energielichaam te zuiveren terwijl je het fysieke lichaam versterkt

Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qi Gong (energiewerk). Er wordt gezegd dat er wel duizenden gezondheidsoefeningen zijn. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Qi) in het lichaam: het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten.  De zachte, meditatieve en moeiteloze bewegingen zijn een mooie aanvulling op de verstilling van de Yin yoga houdingen. Yin Yoga is eigenlijk een vorm van verstilde Qi Gong. Yin Yoga & Qi Gong zijn aanvullend aan elkaar en de Qi gong is een fijne toevoeging aan de Yin Yoga practice en lessen.

 

Verdiep je in Yin Yoga en energiewerk om nieuwe elementen en variatie aan je lesgeven en eigen Yin Yoga practice toe te voegen. Zowel jouw kennis wordt aangevuld en verrijkt en daarnaast zullen de deelnemers aan jouw lessen ook veel waarde hechten aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden.

Elke lesdag biedt een theoretische en praktische combinatie van technieken en inzichten uit de Yin Yoga, Chinese Geneeskunde en Qi Gong (bewegen op een Yin-manier), die je kunt gaan toepassen in je yin practice en lessen. Heel veel inspiratie dus, om je Yin practice te variëren, en om een optimale energie (Qi) stroom te realiseren.

De langer aangehouden Yin houdingen heffen energetische blokkades op, de zachte bewegingen brengen de Qi aan het stromen. Als je leert ontspannen en met aandacht bewegen, kan je je ook moeitelozer door het dagelijks leven heen bewegen. De Qi Gong die wij aanbieden is zeer toepasbaar in je Yin lessen. En zal je lessen zeker verrijken!

*Deze opleiding leidt niet op tot Qi Gong docent. Je leert wel hoe je Qi Gong oefeningen en reeksen kan integreren in je Yin Yoga lessen en jouw eigen Yoga practice.

discover your yin side

Yogaschool Noord heeft in samenwerking met Esther Scheen (Pure Energy Yoga) diverse Yin Yoga opleidingen ontwikkeld die in vier losse modules van 50 uur te volgen zijn. Deze vier modules kunnen samen uitgebouwd worden tot een 200 uurs Yin Yoga Opleiding, gecertificeerd door Yoga Alliance.  In de afzonderlijke modules ontdek en leer je alles over Yin yoga. Iedere module heeft weer een andere focus. 

 

Module 1: Yin Yoga & Anatomie (Basis - fysieke lichaam) | 50h YA
Module 2: Yin Yoga & Energie (Meridianen en de 5 elementen) | 50h YA
Module 3: Yin Yoga & Myofascial Release ((Fascia studie & Myoyin) | 50h YA

Module 4: Yin Yoga & Energiewerk (Qi Gong) | 50h YA

 

De vier modules van 50 uur kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance geaccrediteerde opleiding van 200 uur. Individuele modules komen in aanmerking voor YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program).

 

De Yin Yoga Opleidingen van Yogaschool Noord helpen je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om een goede Yin yogadocent te worden of je eigen yoga ervaring en kennis te verdiepen en verder te ontdekken. Je vergroot je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en je leert om deze kennis praktisch toe te passen in je yogalessen en in je eigen Yin yoga-practice.informatie en aanmelden module 3 start januari 2025


data en tijden

Module 4 - start voorjaar 2025

Weekend 1

Vrijdag 7 maart 2025

Zaterdag 8 maart 2025

Zondag 9 maart 2025

Weekend 2

Vrijdag 28 maart 2025

Zaterdag 29 maart 2025

 

Tijden

12.30 - 20.00 uur 

 

Locatie: Yogaschool Noord NDSM, Plotterstraat 24 Amsterdam (gratis parkeren voor de deur)

over de docent

Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.

Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Ik heb vele Yin Yoga opleidingen gevolgd waaronder bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Bernie Clark, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, Fascia en Traditional Chinese Medicine. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik vele jaren gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van andere 200 uurs gecertificeerde Yin &Yang -en Yin Yoga-opleidingen. Daarnaast werk ik als moleculair biologisch analist in een ziekenhuis.

Vanuit mijn ervaringen en achtergrond deel ik met veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.

Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Pure Energy Yin Yoga opleiding.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

Meer info over Esther Scheen: www.pureenergyyoga.nl

gastdocent Jeske Papadopoulos

Jeske is al meer dan 34 jaar groepsdocent, waarvan zij zich de laatste 12 jaar toe heeft gelegd op Yoga en Qigong, met als belangrijkste teachers Francesco Garripoli en San Bao Veith. Zij reisde vele jaren elk jaar af naar Thailand om daar Qigong en Yoga te beoefenen en studeren. Jeske is gespecialiseerd in Yin Yoga, Qigong en Power Vinyasa en staat bekend om haar streven naar balans tussen Yin en Yang energie, en ziet daarvoor de waarde in van het omarmen van zowel de Indiase filosofie als de kennis van de TCM. Zij brengt dit ook in de praktijk in één-op-één-coaching en voedingsadviezen. Jeske studeerde orthomoleculaire suppletie en kruidengeneeskunde en ziet yoga, qigong, de natuur en ons zelf-genezend vermogen als de belangrijkste pijlers naar een gelukkig en gezond leven. Jeske leeft yoga en blijft enthousiast en gedreven leren en ontwikkelen op het prachtige yoga-pad. 

investering

Investering: 

€847 voor een module | 50-uur

€1547 voor twee modules | 100-uur

€2897 voor vier modules | 200-uur

 

 

Wanneer de modules gecombineerd worden (100 of 200 uur, kun je je eigen traject samenstellen en de modules in jouw eigen tempo volgen. Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier waarop je aangeeft wanneer en welke modules je wilt volgen/combineren. 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

 

 

 

Lees je de voorwaarden nog goed door? 

Met vragen kun je terecht bij info@yogaschoolnoord.nl.


voor wie is deze training?

Deze module is geschikt voor Yin yogadocenten. Je hebt al kennis van de energetische kant van Yin yoga en de 12 hoofdmeridianen en je wilt je verder verdiepen in de Yin yogaleer. Deze module is ook te volgen als je elders een Yin Yoga opleiding hebt gevolgd en op zoek bent naar verdieping en yinspiratie. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl 

 

 

onze kracht

 • Kennis en ervaring uit 17 jaar yoga practice
 • Ruim 8 jaar ervaring met het geven van (Yin) Yoga opleidingen
 • Ruim 15 jaar les geef ervaring
 • Docent is opgeleid in de Traditional Chinese Medicine 
 • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

certificaat en afronding

Bij het afronden van iedere module en het maken van de gerelateerde huiswerkopdracht ontvang je een certificaat van respectievelijk 50-uur Continuing Education Yoga Alliance. Als je alle vier de modules volgt dan kun je een theorie-examen en afronding doen en een 200 uurs Yoga Alliance diploma ontvangen. 

 

De Yin Yoga modules kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance gecertificeerde opleiding van 200h. Individuele modules komen in aanmerking als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program). Om het 200-uurs Yoga Alliance diploma in ontvangst te kunnen nemen volg je alle vier de modules en het afrondingsweekend (theorie-examen). Na succesvolle afronding van de opleiding kun je je bij Yoga Alliance aanmelden als RYT 200 (internationaal erkend Yoga Docent). Dit examen is niet verplicht.

studiemateriaal

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van zeer uitgebreid Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op dag 1 van de opleiding.