6-weekse Cursus - yoga voor na je bevalling - samen met je kindje

De geboortereis is tot een eind gekomen en je babytje is eindelijk geboren. Deze periode is bedoelt voor je kindje om te 'landen' en voor jou om te herstellen en ruimte te geven aan je nieuwe rol als moeder. Je lichaam ondergaat grote hormonale schommelingen, fysiek ben je aan het herstellen en het is vaak echt weer zoeken naar balans. 

 

In deze 6-weekse cursus, die je samen met je kindje doet staat verbinding, rust, ontspanning en herstel centraal. We creëren een setting van sisterhood, waarin je helemaal jezelf mag zijn en waarin je wordt uitgenodigd om eerlijk te delen, te luisteren, ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen. In een ontspannen en veilige setting werken we aan een actief herstel van het lichaam terwijl je plezier maakt met je kindje. Je baby kan tijdens de lessen kijken, slapen en gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent.

 

We doen yoga-oefeningen speciaal gericht op het versterken van bekkenbodem, buik, bekken, onderrug, buikspieren en benen. Ook is veel aandacht voor ontspannings- stretch- en ademoefeningen die jouw herstel bevorderen. Tijdens de cursus leer je bovendien je baby’tje te masseren volgens de Shantala babymassagetechniek. Naast de fysieke oefeningen behandelen we diverse thema’s waar je als (nieuwe) mama mee te maken krijgt. Samen met andere moeders ervaringen en inzichten uitwisselen en op een veilige manier weer fit worden terwijl je plezier maakt met je kleintje.

WAT JE KRIJGT:

 • Yoga programma gericht op versterken van bekkenbodem, buik, heupen, onderrug, buikspieren en benen
 • Ontspannings- en ademoefeningen
 • Persoonlijke aandacht van gecertificeerde trainers
 • Specifieke aandacht voor het herstel van de bekkenbodemspieren
 • Je leert de complete Shantala babymassage
 • Baby-yoga oefeningen voor je kleintje
 • Sharing circles over thema's waar je als nieuwe mama mee te maken krijgt
 • Een moment om inzichten en ervaringen uit te wisselen met inspirerende vrouwen in dezelfde fase

WAT HET JE OPLEVERT:

 • Actief en veilig herstel van je lichaam en van beschadigde structuren
 • Je voelt je weer fysiek en mentaal sterker
 • Balans van je hormonen
 • Quality en bondingtime met je kindje
 • Je voelt je weer fitter en energieker
 • Een ontspannen moment voor jezelf
 • Een ontspannen baby
 • Je voelt je gezien en gedragen door de zusters om je heen

De lessen worden in een ontspannen sfeer gegeven zodat er altijd ruimte is om je kindje te voeden, troosten en verzorgen. Kom samen met je pasgeborene naar deze inspirerende cursus voor moeders en baby's! (Voor baby's vanaf 4/6 weken tot aan kruipleeftijd)

Overzicht lessen

In de eerste les staat het delen van de bevalling centraal. Hier wordt ruimschoots de tijd voor genomen. In de daarop volgende lessen werken we onder andere aan:

 • postnatale yoga (bekkenbodem, stabiliseren, versterken en weer sluiten van het bekken)
 • babymassage deel 1 en 2
 • self care en ontspanningsoefeningen
 • yoga om te versterken
 • baby-yoga
 • sharing circles

Handig om mee te nemen:

Olie (natuurlijke olie zonder toevoegingen) om te masseren, luiers, verschoonmatje/kleedje, dekentje of wrapper voor je kindje, handdoek, speentje, voeding, speeltje, schone kleding voor je baby en voor jezelf;-) (we masseren zonder luiers).   


DOCENT

esther

Moeder zijn, de zwangerschap en alles daar omheen vind ik heel bijzonder. Daarom ben ik me ook gaan specialiseren in yoga voor vrouwen, yoga rondom de zwangerschap en de periode na de bevalling. In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van hormoonyoga, fertility yoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, bekken specialisatie, baby-yoga en zwangerschapsmassage, Met heel veel plezier geef ik nog steeds wekelijkse lessen zwangerschapsyoga, beval workshops en mama en baby flow trainingen. Daarnaast leid ik andere docenten op tot (zwangerschaps)yogadocent. 

 


Frederieke

Tijdens een intense periode in mijn leven maakte ik kennis met Yin Yoga. Naast de vele vormen van yoga, die ik al jaren volgde, raakte deze vorm van yoga me enorm.

Alsof er kwartjes op hun plek vielen. Het was zeker niet altijd even prettig maar ik begon toen pas echt de signalen die mijn lichaam uitzond te voelen. En de kracht te ervaren van het zelfhelend vermogen van ons lijf.

Ik besloot om de opleiding tot Yin docent te volgen en yoga werd een groot onderdeel in mijn leven. Mijn bedrijfje ‘yinvoorjou‘ was geboren. 

Ik begon yogales te geven en volgde daarna nog diverse opleidingen om mezelf meer en meer te verdiepen in de brede aspecten van yoga. 

Zo heb ik ook de opleiding gevolgd om zwangerschapsyoga te kunnen geven 

Sinds mijn eigen zwangerschappen, alweer vele jaren geleden, ben ik ook diep geraakt door de bijzondere (oer)kracht van de zwangerschap, geboorte en het moederschap. 

Het mogen ervaren en zien bij andere vrouwen van een oerkracht die in ons zit, een transformerende kracht, het proces van groei, verandering en het leven dat in en door jou heen stroomt. 

Mijn lessen gaan over voelen en zijn in het moment.

Het toelaten, verbinden en omarmen van dat wat leeft in jou. Het contact maken met je lichaam, je adem, verstilling en beweging. En dat met zachtheid, liefde en compassie.  Naast het werken aan je kracht, flexibiliteit, stabiliteit, en goede houdingen staat ook het vrije bewegen, flow en dans staat centraal in mijn lessen. Jezelf laten leiden en volgen door je lijf in plaats van je hoofd en jouw authenticiteit ervaren. Jouw lijf is jouw waarheidsmachine, die als je stil mag worden, precies vertelt hoe het met je gaat, wat nodig is en waar je naar verlangt. Ik begeleid je en nodig je uit om daarnaar te luisteren. DATA & INFORMATIE

Waar: Nachtegaalstraat 157 Amsterdam Noord

Kosten: 

Optie 1: € 299,- (incl. BTW) | Cursus met 6 lessen. 

Optie 2: € 325,- (incl. BTW) Cursus met 6 lessen inclusief een 30 minuten ontspanningsmassage. Voor de massage plannen we een aparte afspraak in. (Massage 30 minuten normaal 45 euro, dus met dit pakket ontvang je een korting van 19 euro).

* De lessen kunnen niet los gevolgd worden en worden alleen als vaste cursus aangeboden.

Docenten: Esther van Voorst of Frederieke Calkoen

Massagetherapeut: Damian Vila

 aanmelden


Annulering deelname cursus

We doen niet aan doorschuiven of restituties van cursussen. Voor verdere vragen kun je mailen naar info@yogaschoolnoord.nl.