4-weekse Cursus Mama Flow - yoga voor na je bevalling - samen met je kindje

Een kind ter wereld brengen en geboren worden zijn twee van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. Na de geboorte hebben zowel moeder als kind tijd nodig om te wennen aan en te landen in de nieuwe situatie. Als moeder ga je de eerste weken door grote lichamelijke en emotionele veranderingen en je baby doet belangrijke eerste indrukken op van het leven op aarde. 

 

Hoe het leven zal veranderen na de komst van een baby kun je van te voren nooit precies weten. En omdat de bevalling zonder enige tussenpoos overgaat in beginnend ouderschap kunnen de eerste dagen en weken met een baby naast gelukkig en vertederend ook onverwachts overweldigend zijn. 

 

Inhoud cursus

In deze 4-weekse Mama Flow cursus kun je in een ontspannen setting samen met andere moeders ervaringen uitwisselen en op een zachte en veilige manier weer in beweging komen terwijl je plezier maakt met je kleintje. De baby’s kunnen tijdens de lessen kijken, slapen of gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent. We behandelen diverse thema’s waar je als nieuwe mama mee te maken krijgt. Daarnaast doen we postnatale yoga-oefeningen met en zonder baby. De oefeningen zijn gericht op het versterken van de bekkenbodem, buik, heupen, de onderrug, de buikspieren, de benen en het ontspannen van de schouders en de nek. Ook leren we je hoe je je baby zelf kunt masseren. 

 

De cursus biedt twee verschillende lesvormen die elkaar afwisselen. We gebruiken twee lessen om dieper in te gaan op het uitwerken van thema’s met ruimte voor het delen van ervaringen, in de andere twee lessen ligt de focus meer op beweging en postnatale yoga met babymassage. De lessen worden in een ontspannen sfeer gegeven zodat er altijd ruimte is om je kindje te voeden, troosten en verzorgen. Kom samen met je pasgeborene naar deze inspirerende yogales voor moeders en baby's! (Voor baby's vanaf 4/6 weken tot aan kruipleeftijd)

 

Overzicht lessen

Les 1: Thema →  ervaringen van de bevalling en de eerste weken met baby (Tamara)

Les 2: Postnatale yoga om te versterken gecombineerd met babymassage/baby-yoga (Esther)

Les 3: Thema → mindful ouderschap (Tamara)

Les 4: Postnatale yoga om te versterken gecombineerd met babymassage/baby-yoga (Esther) 

Docenten

De cursus wordt gegeven door Tamara Schvitz en Esther van Voorst. Zowel Tamara als Esther zijn yogadocent en daarnaast gespecialiseerd in zwangerschapsyoga, postnatale yoga, baby-yoga en babymassage.

>>Lees meer over Tamara

>>Lees meer over Esther

 

Prijs

De investering voor deze 4-weekse Mama Flow cursus bedraagt: 147 euro.

De lessen kunnen niet los gevolgd worden en dienen als geheel geboekt te worden. 

Minimum aantal deelnemers is 5, maximum 10.  


Handig om mee te nemen:

(Natuurlijke) olie om te masseren, luiers, verschoonmatje/kleedje, dekentje of wrapper voor je kindje, handdoek, speentje, voeding, speeltje, schone kleding voor je baby en voor jezelf:-). 

 

 

< Terug