6-weekse Cursus - yoga voor na je bevalling - samen met je kindje

In deze zes-weekse Mama Flow cursus kun je in een ontspannen setting werken aan een actief herstel van je lichaam terwijl je plezier maakt met je kleintje. Je baby kan tijdens de lessen kijken, slapen en gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent.

We doen yoga-oefeningen speciaal gericht op het versterken van bekkenbodem, buik, heupen, onderrug, buikspieren en benen. Verder is er aandacht voor ontspannings- stretch- en ademoefeningen. Tijdens de cursus leer je bovendien je baby’tje te masseren volgens de Shantala babymassagetechniek. Naast de fysieke oefeningen behandelen we diverse thema’s waar je als (nieuwe) mama mee te maken krijgt. Samen met andere moeders ervaringen uitwisselen en op een veilige manier weer fit worden terwijl je plezier maakt met je kleintje.

WAT JE KRIJGT:

 • Yoga programma gericht op versterken van bekkenbodem, buik, heupen, onderrug, buikspieren en benen
 • Ontspannings- en ademoefeningen
 • Persoonlijke aandacht van gecertificeerde trainers
 • Specifieke aandacht voor het herstel van de bekkenbodemspieren
 • Je leert de complete Shantala babymassage
 • Baby-yoga oefeningen voor je kleintje
 • Les over mindful ouderschap
 • Een moment om ervaringen uit te wisselen met inspirerende vrouwen in dezelfde fase

WAT HET JE OPLEVERT:

 • Actief en veilig herstel van je lichaam en van beschadigde structuren
 • Je voelt je weer fysiek en mentaal sterker
 • Balans van je hormonen
 • Quality en bondingtime met je kindje
 • Je voelt je weer fitter en energieker
 • Een ontspannen moment voor jezelf
 • Een ontspannen baby

De lessen worden in een ontspannen sfeer gegeven zodat er altijd ruimte is om je kindje te voeden, troosten en verzorgen. Kom samen met je pasgeborene naar deze inspirerende cursus voor moeders en baby's! (Voor baby's vanaf 4/6 weken tot aan kruipleeftijd)

Overzicht lessen

Les 1: Thema →  ervaringen van de bevalling en de eerste weken met baby

Les 2: Postnatale yoga om te versterken gecombineerd met babymassage/baby-yoga

Les 3: Thema → mindful ouderschap en ontspanningsoefeningen

Les 4: Postnatale yoga om te versterken gecombineerd met babymassage/baby-yoga

Les 5: Postnatale yoga en thema à leer het huilen van je baby herkennen

Les 6: Postnatale yoga gecombineerd met babymassage/baby-yoga

 

Handig om mee te nemen:

(Natuurlijke) olie om te masseren, luiers, verschoonmatje/kleedje, dekentje of wrapper voor je kindje, handdoek, speentje, voeding, speeltje, schone kleding voor je baby en voor jezelf:-).  

Informatie

Kosten: € 147,- (incl BTW) | De lessen kunnen niet los gevolgd worden en dienen als geheel geboekt te worden.

MEMBERSHIP KORTING: 10% korting voor members met een 1 jaar onbeperkt abo. Als je bent ingelogd met je account, zie je automatisch de gereduceerde prijs voor die workshop.

Docenten: Esther van Voorste en Marjolijn DOCENTEN

esther

Tijdens mijn beide zwangerschappen heb ik zelf zwangerschapsyoga gedaan. Ik vond dat zo leuk en leerzaam dat ik in 2012 de Birthlight opleiding tot zwangerschapsyogadocente heb gedaan en met succes heb afgerond. Tijdens de lessen merk ik dat er nog veel vragen en onzekerheden zijn over de bevalling. Jammer genoeg is de tijd van verloskundigen tegenwoordig beperkt waardoor vragen vaak onbeantwoord blijven. Met deze workshop kunnen jij en je partner genoeg kennis opdoen over de bevalling, weet je wat je kunt verwachten en kun je goed voorbereid bevallen.

Het werken met zwangere vrouwen geeft mij veel energie. Heel blij word ik van de ontspannen gezichtjes aan het einde van mijn les. De les biedt een rustmoment in de vaak hectische week en laat je bewust stilstaan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik. 

marjolein

Met het beoefenen van yoga heb ik connectie gemaakt met mijn lichaam en de adem. Dat bleek voor mij een grote redding toen niet alles even soepel verliep na mijn eerste bevalling. Het lukte met de lessen vanuit de yoga meer te ontspannen en meer te genieten van mijn baby.

Als yoga docent heb ik nu de eer yoga door te geven aan zwangeren en nieuwe moeders. Daarmee hoop ik hen tools mee te geven in het ondersteunen bij het zorgen voor het lichaam dat zoveel heeft meegemaakt en de overgang naar moederschap.

De zwangerschapsyoga opleiding heb ik gevolgd bij Saswitha yogaopleidingen in Bilthoven.


DATA & INFORMATIE

 

 

< Terug