ZWANGERSCHAPSYOGA


De zwangerschapsyogalessen vinden plaats op maandagochtend - woensdagavond, donderavond en zaterdagochtend.

Check hier het meest actuele rooster.

 

Zwanger zijn is een magische en bijzondere tijd waarin je lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden. Dit  bijzondere proces vraagt om verstilling en verdieping.

In onze maatschappij wordt er veel van ons gevraagd en hebben we weinig tijd om stil te staan bij het zwanger zijn en de veranderingen die daar bij horen. Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam: je gewicht neemt toe, je lichaamsweefsel wordt slapper door je hormonen en je houding verandert door het dragen van je kindje. Je spieren en gewrichten moeten zich in korte tijd aanpassen aan deze veranderingen.

 

Zwangerschapsyoga helpt je om in balans te blijven tijdens de zwangerschap & bewust stil te staan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik.

Zweverig? Juist niet! De les is zowel actief als ontspannend, met een moment van bewegen, ontspanning, ademhalingsoefeningen en aandacht voor het samen genieten met je baby in je buik. Informatie met betrekking tot zwangerschap, baren en geboorte gaat in elke les samen met een serie yogahoudingen. De yoga-oefeningen zijn aangepast aan de zwangerschap: er wordt rekening gehouden met je groeiende buik en alle andere fysieke veranderingen.

 

Vanaf welk moment kan je starten met yoga tijdens je zwagerschap?

 

Je kunt elk moment instappen v/a 14 weken zwangerschapDe 30+ zwangerschapsles is speciaal voor de dames die 30 weken of langer zwanger zijn.De lessen worden doorlopend aangeboden. Ongeveer elke drie maanden wordt er een workshop georganiseerd waarin je alle informatie ontvangt om je samen met je partner voor te bereiden op de bevalling, zie ook de info onder workshop voorbereiding bevalling met partners in de linker kolom op deze pagina.

 

Birthlight

 

De lessen worden gegeven volgens de methode van Birthlight, opgezet door Francoise Barbira Freedman. Birthlight is een gerenommeerde Britse organisatie onder leiding van Francoise Freedman, die trainingen geeft over de hele wereld op het gebied van vrouwen, bevallen, en babies. De naam verwijst naar "birthing lightly", licht bevallen (zonder overmatige spanning). Birthlight oefeningen zijn wetenschappelijk onderbouwd, maar worden onderwezen vanuit het hart en verzorgen de persoon als geheel.

Wat kan je verwachten 

  • lichaamsbeweging!
  • bewustwording van je veranderende lichaam
  • yoga-oefeningen voor het vergroten van je uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en stabiliteit
  • ademhalingsoefeningen die van pas komen tijdens de zwangerschap en de bevalling
  • ontspanningsoefeningen en het ontwikkelen van een algeheel gevoel van welzijn
  • bekkenbodemoefeningen
  • informatie met betrekking tot zwangerschap, baren en geboorte
  • bewegingen voor het baren en houdingen bij de geboorte
  • partneroefeningen voor ondersteuning bij het baren
  • er is ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders

VERSCHILLENDE LESSEN

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga helpt je om in balans te blijven tijdens de zwangerschap en bewust stil te staan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik. De les is zowel actief als ontspannend, met een moment van bewegen, ontspanning, ademhalings-oefeningen en aandacht voor het samen genieten met je baby in je buik. 

Lees meer >

Zwangerschapsyoga 30+ weken

Deze les is speciaal voor de dames die 30 weken of langer zwanger zijn. De les is iets rustiger van opzet dan de 'normale'  zwangerschapsyoga. Naast zachte bewegingen ligt de focus op ademhalings- en ontspanningsoefeningen en houdingen die je voorbereiden op de bevalling. 

WORKSHOP BEVALLEN DOE JE SAMEN

Workshop voorbereiding bevalling met partners

In deze workshop, die je samen met je partner doet, leren jullie alles over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en wat je partner kan doen om je te ondersteunen.  Jullie krijgen o.a. uitleg over de verschillende fasen van de bevalling, de werking van hormonen, het omgaan met de pijn en natuurlijk wordt er besproken hoe je als partner tot steun kunt zijn en brengen we dat in praktijk tijdens het tweede deel van de workshop met oefeningen.

Lees meer >>


KOSTEN ZWANGERSCHAPS YOGA