ZWANGERSCHAPSYOGA


Allereerst, van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Zwanger zijn is een bijzondere tijd waarin je lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden. Het is letterlijk en figuurlijk een periode van grote groei. Niet alleen voor het nieuwe leven wat in jouw eigen lichaam groeit (hoe magisch is dat!), maar ook voor jou, de vrouw die (opnieuw) moeder wordt. Dit bijzondere proces vraagt om verstilling en verdieping.

 

De zwangerschap is een periode van grote verandering: in relatief korte tijd verandert er veel op lichamelijk, hormonaal, mentaal en emotioneel gebied. In tijden van grote verandering is niets belangrijker dan goed voor jezelf te zorgen. 

Met zwangerschapsyoga krijg je tools om goed voor jezelf te zorgen; je leert omgaan met nieuwe gevoelens, gedachten, je veranderende lichaam en de grenzen die daarbij horen. Bovendien helpen de oefeningen je om zowel fysiek als mentaal fit te blijven tijdens je gehele zwangerschap. Een goede conditie van zowel lichaam als geest vormt immers de beste voorbereiding op de bevalling en de tijd erna.

 

Bij Yogaschool Noord hebben we een groot aanbod in lessen rondom de zwangerschap en de periode daarna. De zwangerschapsyoga wordt gegeven door verschillende yogadocenten die allemaal lesgeven volgens de Birthlight methode waarin ademhaling, beweging, ontspanning, veilige transities, een bewuste en aandachtige beleving van de zwangerschap en een goede fysieke en mentale voorbereiding op de bevalling, centraal staan. Daarnaast vind je in de lessen invloeden uit verschillende stromingen die ons inspireren zoals dans, bio energetica en vrije beweging. 

 Zwangerschapsyoga helpt: 

 • Om in balans te blijven tijdens je zwangerschap
 • Om je lichaamsbewustzijn te vergroten en om je inzicht te geven in wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen
 • Om je kracht, flexibiliteit, stabiliteit en uithoudingsvermogen te vergroten
 • Om te ontspannen en te verbinden met jezelf en je kindje
 • Je bewust te maken van een goede houding tijdens de zwangerschap
 • Om houdingen, bewegingen en transities te leren die je tijdens de zwangerschap en bevalling kunt inzetten
 • Je uithoudingsvermogen te vergroten
 • Om je vertrouwen, kracht en intuïtie te vergroten
 • Je om ademhalingsoefeningen in te zetten die van pas komen tijdens de zwangerschap en bevalling
 • Bij het versterken en ontspannen van je bekkenbodemspieren
 • Om met aandacht te genieten van je baby in je buik
 • Om bewust stil te staan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik. 

Zweverig? Juist niet! Wat komt aan bod in de lessen:

         ✓ actieve oefeningen voor uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en stabiliteit

         ✓ ontspanning         

         ✓ ademhalingsoefeningen die van pas komen tijdens de zwangerschap en de bevalling

         ✓ aandacht voor het samen genieten met je baby in je buik

         ✓ bewustwording van je veranderende lichaam

          ✓ bekkenbodemspier-oefeningen

         ✓ informatie met betrekking tot zwangerschap, bevallen en de periode daarna 

         ✓ er is ruimte voor vragen en uitwisseling met andere aanstaande moeders 

 

Voor wie?

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder. Je kunt vanaf 14 weken starten en je kunt de lessen volgen tot aan je bevalling:-). Je hoeft geen ervaren yogi te zijn, of lenig te zijn om mee te doen aan de lessen. Waarom pas vanaf 14 weken starten? Omdat je dan je 2e trimester bent ingegaan en je je waarschijnlijk (en hopelijk) minder misselijk en vermoeid voelt. 

Reviews: 

"Dank voor de fijne yogalessen! De oefeningen en ademhalingsoefeningen hebben mij weer veel gebracht. Ook nu met het wegblazen van de na-weeen ;)"

 

"A month ago I was attending Esther's amazing pregnancy yoga lessons! 

so first of all massive thank you to you Esther. I really liked your lessons already the first time i was pregnant and knew that I wanted to come back if I would have a second child. Also this time your practical, thoughtful lessons (incl. the explanations, moves, music, building community) helped me through birth - so much that the midwife told me afterwards: We were just watching the birth, you basically brought your daughter with yoga to this world we did not need to help much."

 

"De geboorte is allemaal soepel verlopen, zelfs tijdens de weeënstorm waarbij de technieken die geleerd zijn tijdens jullie lessen onwijs hebben geholpen . We maken het goed, zijn nu lekker aan het wennen aan en genieten van elkaar."


workshops & cursussen rond de bevalling

Yogaschool Noord heeft de partnerworkshop 'Bevallen doe je samen'  ontwikkeld. In deze compacte workshop, die je samen met je partner doet, ✓ leren jullie alles over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling  ✓ wat je partner kan doen om je te onderst