VINYASA YOGA TEACHER TRAINING 200H YA

leer authentiek en bewust lesgeven

Onze Vinyasa Yoga Teacher Training is een unieke en levensveranderende reis tot inspirerende en authentieke yogadocent.

 

Welkom bij onze 200 uur yoga teacher training. Een reis naar binnen waarbij je jezelf beter leert kennen en verder ontwikkelt met de perspectieven en wijsheden die yoga rijk is. Onze training is een unieke, lichaamsgerichte opleiding waar we jou samen met een team van ervaren docenten tools aanreiken om je eigen authenticiteit, kracht en inspiratie te laten groeien. We bieden jou alle ruimte en kennis zodat jij jouw passie voor yoga op jouw eigen manier kan delen en doorgeven met anderen.

 

Details

Duur: + / - 8 maanden

Locatie: Yogaschool Noord, NDSM studio, Plotterstraat 24 te Amsterdam (Noord)

Data: Klik hier om de data te bekijken

Lesdagen: 8 weekenden (24 lesdagen)

Lestijden: Vrijdag van 17.00 - 21.00 en zaterdag en zondag van 12.30 - 19.30 uur

Kosten: €2.997 (early bird tot 1 augustus 2024) en €3.497 na 1 augustus. De opleiding is BTW vrij! 

Niveau: HBO werk- en denkniveau

Taal: De training wordt in het Nederlands gegeven, tenzij internationale studenten zich aanmelden. Dan zal de voertaal Engels en Nederlands zijn.

Certificering: Yoga Alliance

Extra advies: Klik hier om een adviesgesprek aan te vragen


WAT KUN JE VERWACHTEN VAN ONS PROGRAMMA?

Een levensveranderende reis door yoga en zelfontwikkeling. Verdwaal.... en vind jezelf.

Onze Yoga Alliance gecertificeerde teacher training biedt jou de elementen uit de yogaleer: asana, meditatie, pranayama, mantra’s, anatomie, chakra’s, filosofie, geschiedenis, Ayurveda en het ontwikkelen van jouw eigen yogalessen. Maar we gaan veel verder dan dat. Ons programma is vooral gericht om jou tools aan te reiken om jezelf als mens verder te ontwikkelen. Onze training biedt jou verdieping in jezelf en het leven. We besteden aandacht aan vrije beweging/dans, tantra, self-inquiry, ademwerk, ceremonies en trauma geïnformeerd lesgeven. In deze training ontvang je uitgebreide een diepe inzichten als fundament voor jouw toekomstige carrière als yogadocent, maar voornamelijk als levenslange student.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Onze yogaopleiding besteedt veel aandacht aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Je zult antwoorden vinden op de vraag wie jij bent en waar jouw kracht ligt als mens en docent. Waarin onderscheid jij je van anderen? Hoe kun je jezelf als authentiek mens laten zien aan anderen op een manier die je wellicht niet gewend bent? Hoe stel je je kwetsbaar en authentiek op als docent, zodat de boodschap van jouw les van hart tot hart wordt overgebracht?

 

Met onze training willen we jou alle kennis en tools aanreiken die je nodig hebt voor het uitoefenen van het beroep yogadocent. Maar ook als je ervoor kiest om niet les te geven, zal deze training jou op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling je alle vertrouwen geven om jouw passies en wijsheid te delen met anderen.  


aanmelden training (start oktober 2024) early bird tarief tot 1 augustus 2024

NA AANMELDING DIEN JE HET ONDERSTAANDE INSCHRIJFFORMULIER IN TE VULLEN


De fundamenten van onze opleidingopBOUW OPLEIDING

De opleiding bestaat uit 8 weekenden, verdeeld over circa 8 maanden, met masterclasses, ceremonies, workshops en lessen met theorie en praktijk. Daarnaast zijn er diverse praktijkdagen en intervisiemomenten.

 

De tijd tussen de modules geeft je de mogelijkheid voor je eigen practice, reflectie en de integratie van alle opgedane kennis. We moedigen je aan om je eigen oefengroep(en) te vormen zodat je de theorie meteen in praktijk brengt en ervaring ontwikkelt in lesgeven. We ronden de opleiding af met een schriftelijk en een praktijkexamen.

Praktische info

-       In 8 maanden naar jouw authentieke leraarschap

-       Persoonlijke begeleiding van een vaste groep ervaren docenten

-       Intiem en waardevol groepsproces onder leiding van Selma van der Graaf

-       Intervisiemomenten en mogelijkheid tot oefenen in de praktijk met je oefengroep

-       Je ontvangt tussen de weekenden integratiehuiswerk voor 3 uur per week

-       Erkend door Yoga Alliance diploma na succesvolle afronding van de training

-       Samen komen in Amsterdam, bij Yogaschool Noord NDSM aan de Plotterstraat

-       Drie uitgebreide manuals met anatomie, yogaleer en asanasja ik wil meedoen

na aanmelding dien je het onderstaande inschrijfformulier in te vullen
 

"Our Teacher Training is a unique and life-changing journey

to become an inspirational yoga teacher and authentic human being"

 

VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

 Ons programma is niet alleen voor degenen die docent willen worden, maar voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en wil leven vanuit authenticiteit. En voor iedereen die zich wil toewijden aan verdieping van zijn of haar yogapad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken.

 

Ben je bereid om de diepte in te duiken, te transformeren en jezelf open te stellen voor het leven? Dat zijn de belangrijkste punten om mee te doen aan ons programma. Ons programma is geschikt voor elk niveau. Het is wenselijk dat je enige tijd yogalessen bij ons of bij een andere studio hebt gevolgd. Onze focus ligt op Vinyasa yoga, maar de verkregen tools zullen toepasbaar zijn in vele yogastijlen en zelfs daarbuiten.


wat vinden andere deelnemers?

"Deze Teacher Training beloofd alles wat ze zeggen en nog veel meer dan dat.

Het voelt als een magische reis waarin veel aandacht wordt besteed aan zelfstudie en zelfonderzoek. En waarin we elk weekend samen met een gastdocent een nieuw leergebied in duiken. Deze opleiding is een verrijking die nog dieper gaat dan ik had durven dromen. Extra waardevol is de gehele sfeer die Sina en Esther weten te creëren, van begin tot eind voel je je heel veilig, warm en welkom." 

"Een cadeau aan jezelf. Wat een fantastische opleiding, ik ben echt verliefd op de opbouw van het curriculum langs de chakra's. De opleiding is veel meer dan yoga asana's, het is een prachtige reis van persoonlijke ontwikkeling met bijzondere workshops. De sfeer tijdens de lessen is zo mooi en veilig. Esther en Sina zijn fantastische docenten met allebei hun eigen bijzondere kwaliteiten. En de kers op de taart is de groep waarvan ik onderdeel mag uitmaken, dankbaar!"     

~ Jolanda

 

 

 

 

 

 

 

Een cadeautje aan jezelf... Ja dat was deze creative vinyasa opleiding voor mij. Ik ging erin om meer te weten te komen over yoga en het lichaam, maar ik kreeg veel meer dan dat. Naast een duidelijke uitleg over alle houdingen, anatomie, geschiedenis en filosofie werd je ieder weekend meegenomen op een reis naar je eigen kern. Door ieder weekend open te staan voor wat er komt en te ervaren kom je steeds een stukje dichterbij jezelf en leer je jezelf steeds beter kennen. Er werd door Esther en Sina een veilige basis gecreëerd om te ervaren en te zijn. Dit was merkbaar in de groep waardoor iedereen intensief contact had met elkaar, zich veilig voelde en zichzelf durfden te laten zien. Naast dat ik nu Vinyasa yoga les geef heeft het mij een stukje dichterbij mijzelf gebracht en heb ik er heel fijn contact aan overgehouden met een hele lieve, fijne groep mensen. ~ Marjolijn

FAQ

-       Voor wie is de opleiding?

Deze yoga teacher training is voor iedereen die zich graag verder wil verdiepen in yoga en zelfontwikkeling. Je kunt deze training zowel zien als verdieping in jezelf of als tijd voor jezelf, of als voorbereiding om les te geven.

 

-       Welke yogastijl wordt gegeven?

Deze training focust zich op vinyasa yoga. Dit is een vorm van yoga die beweging en adem samenbrengt. Dit doen we op een compassievolle wijze. Dit betekent dat je leert om trauma geïnformeerd les te geven. We geven je tools mee hoe je les kunt geven voor alle niveaus en hoe je iedereen in jouw les de ruimte kunt bieden voor hun eigen ervaringen.

 

Daarnaast krijg je ook de ruimte om jouw eigen stijl te ontwikkelen, binnen de vinyasa yoga stijl. We bieden je de kennis over de basis van de asana’s, anatomie en kwaliteiten van de asana’s, maar geven je ook ruimte om vanuit je eigen nieuwsgierigheid te ontdekken wat bij jou past.

 

Verder zul je ook andere stijlen van yoga ontvangen tijdens de opleiding, om te ervaren en om uit die stijlen ervaringen mee te nemen voor jouw lessen.

 

-       Hoever gevorderd moet ik in mijn eigen yoga-ervaring zijn?

Het belangrijkste is jouw nieuwsgierigheid en openheid. Het is wenselijk dat je enige tijd yogalessen bij ons of bij een andere studio hebt gevolgd. Je hoeft niet alle houdingen die yoga rijk is te beheersen.   

 

-       Kan ik de opleiding volgen als ik geen docent wil worden?

Absoluut! Deze training brengt je ook kennis en praktische tools om in het dagelijkse leven toe te passen. De wijsheid die yoga rijk is, kan een mooie aanvulling zijn op je huidige werksituatie zonder dat je daarvoor docent hoeft te zijn.

 

-       Wat als ik een dag mis?

Een dag missen kan gebeuren. Mocht je door omstandigheden een hele dag missen, dan krijg je van ons een vervangende opdracht zodat je de gemiste kennis en ervaring kunt inhalen. Mocht je te veel dagen missen, dan loop je het risico dat je niet je certificaat haalt. Mocht dit het geval zijn, dan gaan we tijdens de opleiding hierover in gesprek.

 

-       Hoe kan ik mij het beste voorbereiden?

Als je al yogalessen volgt, dan is dat een prachtige voorbereiding. Je bent daarnaast ook welkom om de lessen van Selma van der Graaf, onze hoofddocent, te volgen. Zij geeft in het weekend les aan de Nachtegaalstraat.

 

Mocht je je inschrijven voor de training, dan raden we je aan om ter voorbereiding ook alvast de boeken aan te schaffen op de boekenlijst. Je hebt tijdens de training de tijd om de boeken te lezen, maar voel je vrij om alvast te beginnen met lezen.