hands-on adjustment training

Training voor docenten

Heb je een Vinyasa of Hatha yoga lerarenopleiding achter de rug en voel je behoefte om jezelf beter te ontwikkelen rond de kunst en wetenschap van hands – on aanpassingen & assisteren? Deze training geeft een goede basis om je zelfverzekerder te voelen en te leren waar je op moet letten.

 

Herken je dit? Je ziet wel dat iemand niet goed in een houding zit, ligt of staat, maar je weet niet waar je moet beginnen met adjusten. Met als gevolg dat je helemaal niets doet omdat je bang bent het verkeerd te doen. Terwijl je goede adjusts juist als een enorme meerwaarde ziet die je als docent goed zou moeten kunnen geven.

Deze verdiepingstraining biedt een oplossing om je meer zelfvertrouwen te geven om je leerlingen beter te ondersteunen.

 

Dit kun je verwachten:

· Je vergroot je kennis en ervaring met het adjusten van veelvoorkomende houdingen. We behandelen alle categorieën: vooroverbuigingen, twists, achteroverbuigingen en balanshoudingen.

· Je zelfvertrouwen om anderen aan te raken groeit en je zult dat kunnen doen op een gepaste manier met juiste druk.

· Je durft voor het adjusten je handen en volledige lichaam in te zetten.

· Je kan hulpmiddelen (blok, riem, muur) gebruiken om een veilige en/of verdiepende ervaring van een houding aan te bieden.

· We kijken ook naar hoe partneryoga voor bepaalde houdingen een leuke en leerzame toevoeging kan zijn in je les.

· Je leert welke adjusts en aanpassingen nodig zijn voor beginners en stijve mensen

· Je leert ook hoe je gevorderden en (zeer) flexibele mensen verdieping kan geven in een houding.

· En uiteraard ervaar je alles zelf en oefenen we op elkaar.

Wil jij op een zelfverzekerde manier kunnen adjusten en gun je jouw studenten dat stukje extra verdieping?

Dan is deze training voor jou!

 

Programma

De training bestaat uit 4 workshops van een dagdeel waarin je adjustments en stretch-assists leert toepassen voor de meest voorkomende vooroverbuigingen, twists, achteroverbuigingen en balanshoudingen.

 

over de docent: karolien

Ik ben ervaringsdeskundige met te hard van stapel lopen in mijn yogapractice en blessures oplopen waardoor ik leerde dat Less echt More is. Ondanks alles word ik nog steeds het meest blij van een fijne vinyasa flow met een tikkeltje uitdaging. Al ligt bij mij de focus voor de uitdaging niet persé alleen op de houdingen maar vooral op de manier waarop we de houding ingaan, ondergaan of liever willen overslaan en hoe deze manier van omgaan met een gegeven situatie ons dagelijkse leven weerspiegelt.

 

Mijn doel als yogadocent is om een ruimte te bieden waarin jij de verschillende yoga-houdingen veilig kan ontdekken en aanleren én je mee kan laten dragen door de flow van de lessen. Ik doe dat op een heldere en uitnodigende manier, waarbij ik zelfonderzoek aanspoor.

 

Wat bedoel ik daarmee? Dat je leert intunen met je zelf – met de behoeften van jouw lichaam en ziel – en op basis daarvan keuzes maakt die harmonie en welzijn voor jou bevorderen. Naast dat je misschien ooit in staat zult zijn een geweldige hoofdstand te doen, leer je – binnen de overzichtelijke kaders van de les, op je matje met je eigen lijf en adem – vooral keuzes maken die voor jou kloppen. Als je dát van de mat meeneemt in je dagelijkse leven, dan is mijn missie volbracht. Ik hoop namelijk dat je dan in staat bent om in de heftigheid van het alledaagse leven dezelfde kloppende keuzes te maken. En als je daar meer begeleiding in nodig hebt, dan kan je ook bij mij terecht voor 1-op-1 sessies en/of coaching.

 

Graag zelfs, want mensen begeleiden in hun persoonlijke groei en ze weer zien stralen staat centraal in alles wat ik te delen heb. Al mijn yogalessen kenmerken zich door mijn liefde voor aandachtig bewegen op het ritme van je adem en de muziek. De flow ontstaat daardoor vanzelf. 

 

Annulering deelname Workshop

We doen niet aan restituties, wel kun je je kaartje aan iemand anders doorgeven in je omgeving. Geef ons dan de naam, achternaam en e-mailadres van diegene door. Voor verdere vragen kun je mailen naar info@yogaschoolnoord.nl. 

Annulering deelname Workshop

 

We doen niet aan restituties, wel kun je je kaartje aan iemand anders doorgeven in je omgeving. Geef ons dan de naam, achternaam en emailadres van diegene door. Voor verdere vragen kun je mailen naar info@yogaschoolnoord.nl.

 

 

informatie en aanmelden