Opleiding tot zwangerschapsyogadocent

Ben je gefascineerd door het wonder van de zwangerschap en de bevalling?

En wil jij zwangere vrouwen begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van haar leven?

In deze 5-daagse specialisatie training leer je hoe je aanstaande moeders op een veilige en vakkundige manier kunt begeleiden en jouw zwangerschapsyogalessen vorm kunt geven.


Zwanger zijn is een magische en bijzondere tijd waarin lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden. Dit bijzondere proces vraagt om verstilling en verdieping. En om de juiste begeleiding van deskundige yogadocenten!

  • Ben je gefascineerd door het wonder van de zwangerschap en de bevalling?
  • Wil jij zwangere vrouwen begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van haar leven?
  • Wil je leren om inspirerende zwangerschapsyogalessen te geven aan zwangere vrouwen?
  • Ben jij klaar om je teacher skills te verdiepen en vrouwen te begeleiden tijdens de magische tijd rondom de zwangerschap?

Yogaschool Noord heeft een uniek opleidingsprogramma ontwikkeld waarin je wordt opgeleid tot een deskundige en authentieke zwangerschaps-yogadocent met een eigen visie op zwangerschapsyoga. Na het afronden van deze training heb je een perfecte basis om zwangeren te begeleiden en voor te bereiden op de bevalling met behulp van yoga. 

 

Wat leer je? 

Je leert alles over de specifieke aandachtspunten tijdens de zwangerschap, veranderingen die er tijdens de zwangerschap plaatsvinden (lichamelijk en geestelijk), veilige houdingen en aanpassingen, do’s en dont’s. Tevens leer je diverse ademtechnieken die tijdens de zwangerschap en bevalling toegepast kunnen worden. We gaan dieper in op de anatomie van het bekken en het veranderende lichaam van de zwangere. Daarnaast leer je welke handvatten je de partners kunt geven om hun vrouw te ondersteunen in dit proces en besteden we aandacht aan de postpartum periode.

 

Onderwerpen die aan bod komen

 - Bewegen tijdens de zwangerschaps - do's en dont's

- Sequencing en houdingen

- 'Funny walks' en free movement flow sequences

- Adem- en ontspanningstechnieken

- Meditaties en visualisaties

- Hormonen tijdens de zwangerschap

- Verschillende fases van de zwangerschap en bevalling

- Anatomie en fysiologie - ademhaling, bekken, klachten rondom de zwangerschap, bevalling en postpartum

- De transformatie van vrouw naar moeder

- De bevalling - verloop zwangerschap en bevalling, baringshoudingen, natuurlijke en synthetische pijnbestrijding

- Didactiek

- Gastcollege van Doula Maartje de Bruin (motherme.com)

- Na de bevalling: yoga sequences voor na de bevalling


praktische informatie en investering

Data:
Woensdag 12 t/m 14 mei 2021 

Donderdag 3 en vrijdag 4 juni 2021

 

Tijden:

van 10.00 - 18.00 uur

 

Locatie:

Yogaschool Noord

Plotterstraat 24, Amsterdam Noord
 

Prijs:

€ 995 excl. btw

inclusief cursusmateriaal

Lees je de voorwaarden nog goed door? 

 

Met vragen kun je terecht bij info@yogaschoolnoord.nl of 020 - 2440 277.VOOR WIE IS DEZE TRAINING?


ONZE KRACHT

  • Kennis en ervaring uit 15 jaar yoga practice
  • Ruime ervaring met het geven van Yoga opleidingen
  • Ruim 8 jaar leservaring in het geven van zwangerschapsyoga, beval workshops, postnatale yoga, babymassage en vrouwenyoga
  • Gastcollege van Doula Maartje die ruim 175 bevallingen heeft begeleid. 
  • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

toelatingseisen

Om deel te nemen aan onze opleiding vragen we je om:

- een afgeronde Yoga Docentenopleiding of je bent al werkzaam als zwangerschapsbegeleider (doula, verpleegkundige, echoscopist, kraamverzorger, Mensendieck- of Haptonomietherapeut of docent Zwanger & Fit, zwangerschapsyoga of Samen Bevallen)

- inlevingsvermogen, betrokkenheid, oprechte interesse in de doelgroep

- communicatieve vaardigheden en goed kunnen luisteren.

 


HOOFDDOCENT

ESTHER VAN VOORST - YOGADOCENT EN -THERAPEUT - FOUNDER OF YOGASCHOOL NOORD

Esther is een expert op het gebied van Yoga voor vrouwen. Haar werk is geïnspireerd door haar teacher Francoice Freedman, founder van Birthlight. Esther’s werk kenmerkt zich door een vorm van yoga die specifieker gericht is op het verbeteren van het welzijn van vrouwen in alle levenscyclusfasen.

 

Yoga betekent voor mij thuiskomen in mezelf. Het helpt me om stil te staan, het leven bewust te ervaren, in het moment te zijn en te doorvoelen en accepteren wat aanwezig is. 

 

Moeder zijn, de zwangerschap, vrouw zijn en alles daaromheen vind ik heel bijzonder. Daarom ben ik me ook gaan specialiseren in yoga rondom de zwangerschap en geboorte. De afgelopen 10 jaar heb ik diverse specialisatie-opleidingen gedaan op het gebied van hormoonyoga, fertility yoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, bekken trainingen, baby-yoga en well women (hormoon) yoga. 

 

Het werk van Francoice (grondlegger Birthlight) en trainingen op het gebied van mystical dance, yoga, adem, meditatie, tantra, bio energetica en vrije beweging zijn een enorme inspiratie voor mijn eigen yoga practice en de trainingen die ik geef.  In mijn lessen en trainingen combineer ik al deze facetten met focus op de ontwikkeling van jou als docent en het vinden van jouw authenticiteit in de lessen die je zelf gaat geven.  Ik hoop je te stimuleren om je eigen creatieve en free flow zwangerschapsyoga-lessen te geven waarin je jouw studenten begeleidt om te bewegen vanuit vertrouwen, en te luisteren naar hun 'inner teacher' waardoor hun bevalling een gedenkwaardige ervaring wordt. 

 

 


gastcollege van doula Maartje de bruin

MAARTJE DE BRUIN - DOULA EN GEBOORTECOACH

Tijdens de opleiding geeft Maartje een gastcollege over Bevallen, de verschillende fases tijdens de bevalling en Nederlandse verloskunde.

 

Maartje:

"Als klein meisje wilde ik stiekem verloskundige worden, maar het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) zieken- huisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallingscultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 mijn opleiding bij JJ doula heb afgerond. In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd. De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Dit doe ik full time in 5 talen, zowel thuis als in het ziekenhuis. Door veel met verschillende culturen te werken, merk ik dat er nog een hoop uit te leggen valt aan stellen die graag samen een positieve bevalling in Nederland tegemoet gaan!"

Meer over Maartje: www.motherme.nl