Opleiding tot zwangerschapsyogadocent

Ben je gefascineerd door het wonder van de zwangerschap en de bevalling?

En wil jij zwangere vrouwen begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van haar leven?

In deze 5-daagse specialisatie training leer je hoe je aanstaande moeders op een veilige en vakkundige manier kunt begeleiden en jouw zwangerschapsyogalessen vorm kunt geven.


Zwanger zijn is een bijzondere tijd waarin lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden. Het is letterlijk en figuurlijk een periode van grote groei. Niet alleen voor het nieuwe leven wat groeit, maar ook voor de vrouw die (opnieuw) moeder wordt. Dit bijzondere proces vraagt om verstilling en verdieping. En om de juiste begeleiding van deskundige yogadocenten!

  • Ben je gefascineerd door het wonder van de zwangerschap en de bevalling?
  • Wil jij zwangere vrouwen begeleiden in een van de meest bijzondere periodes van haar leven?
  • Wil je leren om inspirerende zwangerschapsyogalessen te geven aan zwangere vrouwen?
  • Ben jij klaar om je teacher skills te verdiepen en vrouwen te begeleiden tijdens de magische tijd rondom de zwangerschap?

Yogaschool Noord heeft een uniek opleidingsprogramma ontwikkeld waarin je wordt opgeleid tot een deskundige en authentieke zwangerschaps-yogadocent met een eigen visie op zwangerschapsyoga. Na het afronden van deze training heb je een perfecte basis om zwangeren te begeleiden en voor te bereiden op de bevalling met behulp van yoga. 

 

Wat leer je? 

Je leert alles over de specifieke aandachtspunten tijdens de zwangerschap, veranderingen die er tijdens de zwangerschap plaatsvinden (lichamelijk en geestelijk), veilige houdingen en aanpassingen, do’s en dont’s. Tevens leer je diverse ademtechnieken die tijdens de zwangerschap en bevalling toegepast kunnen worden. We gaan dieper in op de anatomie van het bekken en het veranderende lichaam van de zwangere. Daarnaast leer je welke handvatten je de partners kunt geven om hun vrouw te ondersteunen in het bevallingsproces. 

 

Onderwerpen die aan bod komen

 - Bewegen tijdens de zwangerschaps - do's en dont's

- Sequencing en houdingen

- 'Funny walks' en free movement flow sequences

- Adem- en ontspanningstechnieken

- Meditaties en visualisaties

- Hormonen tijdens de zwangerschap

- Verschillende fases van de zwangerschap en bevalling

- Anatomie en fysiologie - ademhaling, bekken, klachten rondom de zwangerschap, bevalling en postpartum

- De transformatie van vrouw naar moeder

- De bevalling - verloop zwangerschap en bevalling, baringshoudingen, natuurlijke en synthetische pijnbestrijding

- Didactiek

- Aandachtspunten voor de postpartum periode


praktische informatie en investering

Data:
Vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2024  

Vrijdag 20 en zaterdag 21 september 2024 

 

Tijden:

van 12.30 - 18.30 uur

 Locatie:

Yogaschool Noord

Plotterstraat 24

1033 RX Amsterdam Noord

 Prijs:

€ 747 inclusief cursusmateriaal 

 

BTW-VRIJSTELLING

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs


Lees je de voorwaarden nog goed door? 

Met vragen kun je terecht bij info@yogaschoolnoord.nl of 020 - 2440 277.

 Informatie en aanmelden


VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Onze training is voor iedereen die zwangere vrouwen, hun partners en het nog ongeboren kind wil begeleiden tijdens de zwangerschap en ter voorbereiding op de bevalling. Deze opleiding kan ook als aanvulling en persoonlijke verdieping gebruikt worden voor degenen die al les geven aan zwangere vrouwen of zwangere vrouwen begeleiden, bijvoorbeeld doula’s, verpleegkundigen, echoscopisten, kraamverzorgenden, Mensendieck- of Haptonomietherapeuten.


ONZE KRACHT

  • Kennis en ervaring uit 15 jaar yoga practice
  • Ruime ervaring met het geven van Yoga opleidingen
  • Ruim 8 jaar leservaring in het geven van zwangerschapsyoga, beval workshops, postnatale yoga, babymassage en vrouwenyoga
  • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

toelatingseisen

Om deel te nemen aan onze opleiding vragen we je om:

- een afgeronde Yoga Docentenopleiding of je bent al werkzaam als zwangerschapsbegeleider (doula, verpleegkundige, echoscopist, kraamverzorger, Mensendieck- of Haptonomietherapeut of docent Zwanger & Fit, zwangerschapsyoga of Samen Bevallen)

- inlevingsvermogen, betrokkenheid, oprechte interesse in de doelgroep

- communicatieve vaardigheden en goed kunnen luisteren.

 


docent: Esther van voorst

YOGADOCENT EN -THERAPEUT |  FOUNDER OF YOGASCHOOL NOORD

Esther is een expert op het gebied van Yoga voor vrouwen. Haar werk is geïnspireerd door haar teacher Francoice Freedman, founder van Birthlight. Esther’s werk kenmerkt zich door een vorm van yoga die specifieker gericht is op het verbeteren van het welzijn van vrouwen in alle levenscyclusfasen.

 

Yoga betekent voor mij thuiskomen in mezelf. Het helpt me om stil te staan, het leven bewust te ervaren, in het moment te zijn en te doorvoelen en accepteren wat aanwezig is. 

 

Moeder zijn, de zwangerschap, vrouw zijn en alles daaromheen vind ik heel bijzonder. Daarom ben ik me ook gaan specialiseren in yoga rondom de zwangerschap en geboorte. De afgelopen 10 jaar heb ik diverse specialisatie-opleidingen gedaan op het gebied van hormoonyoga, fertility yoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, bekken trainingen, baby-yoga en well women (hormoon) yoga. 

 

Het werk van Francoice (grondlegger Birthlight) en trainingen op het gebied van mystical dance, yoga, adem, meditatie, tantra, bio energetica en vrije beweging zijn een enorme inspiratie voor mijn eigen yoga practice en de trainingen die ik geef.  In mijn lessen en trainingen combineer ik al deze facetten met focus op de ontwikkeling van jou als docent en het vinden van jouw authenticiteit in de lessen die je zelf gaat geven.  Ik hoop je te stimuleren om je eigen creatieve en free flow zwangerschapsyoga-lessen te geven waarin je jouw studenten begeleidt om te bewegen vanuit vertrouwen, en te luisteren naar hun 'inner teacher' waardoor hun bevalling een gedenkwaardige ervaring wordt.