Yin Yoga opleiding

MODULE 2: YIN YOGA & energie (meridianen & 5 elementen) 50h ya

Bij de verdiepingsmodule Yin Yoga & Energie (50h YA) gaan we dieper in op de energetische aspecten van Yin Yoga, Chinese Geneeskude, Meridianen, Vijf elementen theorie, posture labs, Guasha, Meditatie en meer.

Deze opleiding is grotendeels gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley. Tijdens het volgen van de module vergroot je je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en leer je om deze kennis praktisch toe te passen in je yoga-lessen en in je eigen yoga-practice.

 

 In de Yin Yoga & Energie verdiepingsmodule ontdek en leer je:

 • De achtergrond van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG/TCM)
 • Praktische Energetische anatomie
 • Meridianenleer
 • De relatie van de meridianen en de organen
 • De relatie van de meridianen en emoties
 • Vijf elementen theorie
 • Yin Yoga houdingen, modificaties en variaties
 • Yin Yoga asanas voor het bovenlichaam
 • Aandachtsgebieden Yin Yoga houdingen
 • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens) in de houdingen
 • Leer om Yin yoga lessen en jouw eigen practice samen te stellen op basis van de meridianen en de vijf elementen
 • Breng meer diepgang in je Yin Yoga lessen en eigen beoefening
 • Wall Yin Yoga
 • Meridian tapping
 • Guasha en  meer...

discover your yin side

Yogaschool Noord heeft in samenwerking met Esther Scheen (Pure Energy Yoga) diverse Yin Yoga opleidingen ontwikkeld die in vier losse modules van 50 uur te volgen zijn. Deze vier modules kunnen samen uitgebouwd worden tot een 200 uurs Yin Yoga Opleiding, gecertificeerd door Yoga Alliance.  In de afzonderlijke modules ontdek en leer je alles over Yin yoga. Iedere module heeft weer een andere focus. 

 

Module 1: Yin Yoga & Anatomie (Basis - fysieke lichaam) | 50h YA
Module 2: Yin Yoga & Energie (Meridianen en de 5 elementen) | 50h YA
Module 3: Yin Yoga & Myofascial Release ((Fascia studie & Myoyin) | 50h YA

Module 4: Yin Yoga & Energiewerk (Qi Gong) | 50h YA

 

De vier modules van 50 uur kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance geaccrediteerde opleiding van 200 uur. Individuele modules komen in aanmerking voor YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program).

 

De Yin Yoga Opleidingen van Yogaschool Noord helpen je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om een goede Yin yogadocent te worden of je eigen yoga ervaring en kennis te verdiepen en verder te ontdekken. Je vergroot je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en je leert om deze kennis praktisch toe te passen in je yogalessen en in je eigen Yin yoga-practice.informatie en aanmelden module 2 start november 2024


data en tijden

 

Module 2 - start november 2024 

Weekend 1

Vrijdag 8 november 2024

Zaterdag 9 november 2024

Zondag 10 november 2024

Weekend 2

Vrijdag 13 december 2024

Zaterdag 14 december 2024

 

Tijden

12.30 - 20.00 uur 

 

Locatie: Yogaschool Noord NDSM, Plotterstraat 24 Amsterdam (gratis parkeren voor de deur)

over de docent

Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.

Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Ik heb vele Yin Yoga opleidingen gevolgd waaronder bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Bernie Clark, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, Fascia en Traditional Chinese Medicine. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik vele jaren gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van andere 200 uurs gecertificeerde Yin &Yang -en Yin Yoga-opleidingen. Daarnaast werk ik als moleculair biologisch analist in een ziekenhuis.

Vanuit mijn ervaringen en achtergrond deel ik met veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.

Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Pure Energy Yin Yoga opleiding.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

Meer info over Esther Scheen: www.pureenergyyoga.nl

GASTDOCENT ANGÉLIQUE BOSET

Angélique Boset is docent Yogatherapie, Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yang, kinderyoga en bewegings- en orthomoleculair voedingscoach.  Ook verzorgt ze regelmatig Yin Yoga opleidingen en workshops o.a. maan-, myo fascia release, yoga nidra en kinder yogaworkshops .

"Door yoga leer ik verbinding met mijzelf te maken en te luisteren naar mijn eigen lichaam. Dat wil ik tijdens mijn lessen ook graag meegeven: “luister naar je eigen specifieke lichaam in het moment, in het nu en vergelijk je met niemand anders!” Iedere dag is anders, jij bent zelf iedere dag anders en ieder mens is anders. Niemand is identiek, iedereen is uniek!

Ik ben een ervaren Yin Yoga docent en trainer met opleidingen van o.a Jo Phee, Sarah Powers, Beta Lisboa, Sarah Lo, Josh Summers, Mirjam Wagner, Skadi van Paaschen, Esther Scheen, Christian Biedner (Yoga Vidya). Sinds 4 jaar geef ik Yin Yoga Teacher Trainingen, workshops en modules."

investering

Investering: 

€847 voor een module | 50-uur

€1547 voor twee modules | 100-uur

€2897 voor vier modules | 200-uur

 

 

Early Bird Tarief (losse module 50 uur) module 2 start februari 2024, t/m 31 december 2023: € 797

 

Wanneer de modules gecombineerd worden (100 of 200 uur, kun je je eigen traject samenstellen en de modules in jouw eigen tempo volgen. Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier waarop je aangeeft wanneer en welke modules je wilt volgen/combineren. 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

 

 

 

Lees je de voorwaarden nog goed door? 

Met vragen kun je terecht bij info@yogaschoolnoord.nl.


voor wie is deze training?

Wil je je verdiepen in de Yin yogaleer? Wil je Yin yogales gaan geven? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Wil je in dieper contact komen met je authentieke zelf? Ons programma is niet alleen voor degenen die docent willen worden, maar voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en wil leven vanuit authenticiteit. En voor iedereen die zich wil toewijden aan verdieping van zijn of haar Yin yoga pad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken. Ons programma is geschikt voor elk niveau van student. Het is wenselijk dat je enige tijd  Yin yogalessen bij ons of bij een andere studio hebt gevolgd. Deze module is ook te volgen als je elders een Yin Yoga opleiding hebt gevolgd en op zoek bent naar verdieping en yinspiratie.

onze kracht

 • Kennis en ervaring uit 17 jaar yoga practice
 • Ruim 8 jaar ervaring met het geven van (Yin) Yoga opleidingen
 • Ruim 15 jaar les geef ervaring
 • Docent is opgeleid in de Traditional Chinese Medicine 
 • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

certificaat en afronding

Bij het afronden van iedere module en het maken van de gerelateerde huiswerkopdracht ontvang je een certificaat van respectievelijk 50-uur Continuing Education Yoga Alliance. Als je alle vier de modules volgt dan kun je een theorie-examen en afronding doen en een 200 uurs Yoga Alliance diploma ontvangen. 

 

De Yin Yoga modules kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance gecertificeerde opleiding van 200h. Individuele modules komen in aanmerking als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program). Om het 200-uurs Yoga Alliance diploma in ontvangst te kunnen nemen volg je alle vier de modules en het afrondingsweekend (theorie-examen). Na succesvolle afronding van de opleiding kun je je bij Yoga Alliance aanmelden als RYT 200 (internationaal erkend Yoga Docent). Dit examen is niet verplicht.

studiemateriaal

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van zeer uitgebreid Yin Yoga lesmateriaal (inclusief een guasha tool) dat je ontvangt op dag 1 van de opleiding. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van “The complete guide to Yin Yoga” of “Yin Yoga – Een complete gids” van Bernie Clark. Dit boek dien je zelf aan te schaffen voor de start van de training. Voor en tijdens de opleiding dien je rekening te houden met zelfstudie.

Bestel hier het Nederlandse boek>>

Bestel hier het Engelse boek>>