Yin Yoga opleiding

MODULE 3: YIN YOGA & myofascial release 50h ya

Leer in deze Yin Yoga verdiepings-module het gebruik van myofascial release technieken, hoe je deze met Yin Yoga asana's kan combineren (myoyin) en ontdek meer over het laatste nieuws in fascia-onderzoek.

 

MyoYin is een combinatie tussen MyoFascial Release (MFR) en Yin Yoga.

Wanneer deze twee technieken met aandacht worden beoefend, kan de combinatie ervan helpen een diep gevoel van ontspanning te vinden, die het fysieke, mentale en emotionele lichaam diepgaand kan beïnvloeden.

 

Myofascial release is een zelfmassagetechniek die de spanning in de myofasciale weefsels (bindweefsel in de spieren) van het lichaam los maakt.

Met deze techniek wordt zachte druk uitgeoefend op het bindweefsel om spierknopen te verzachten, om meer bewegingsvrijheid te kunnen ervaren, de bloed -en vloeistoffen circulatie te bevorderen, de energiestroming te stimuleren en het zenuwstelsel tot rust te brengen.

 

We combineren in deze Yin Yoga opleiding het gebruik van therapieballen met yin yoga houdingen om de stroom van  vloeistoffen, energie (Qi), in balans te brengen en spanningen los te laten.

In deze Yin Yoga teacher training leer je hoe je effectief fysieke en energetische blokkades in het fasciale systeem van het lichaam kunt verzachten.

 

Deze inspirerende opleiding zal je een grondig begrip geven van de waarde van de integratie van Myofascial Release technieken in je Yin Yoga beoefening. We ontdekken verschillende technieken om de fascia te beïnvloeden en gezond te houden.

 

Onderwerpen voor deze Yin Yoga opleiding zijn o.a:

 • Yin Yoga & Myofascial release theorie
 • Yin Yoga & Myofascial release in de praktijk
 • Yin Yoga & MFR tools
 • Myoyin
 • Triggerpoints
 • Baltherapietechnieken & -methoden
 • Yin & MFR/Yoga Therapy ball sequencing
 • Yoga en Fascia
 • Fascia-anatomie & fysiologie
 • Vele myofasciale technieken voor het hele lichaam, voeten, benen, rug, schouders, armen, nek en het gezicht.
 • Lichaamsbewustzijn
 • Mindful movement
 • Fascia bouncing sequence

Bij deze Yin Yoga & Myofascial release module ontvang je naast een heel uitgebreid Nederlands lesboek ook nog een guasha-tool en opblaasbare MFR bal.

discover your yin side

Yogaschool Noord heeft in samenwerking met Esther Scheen (Pure Energy Yoga) diverse Yin Yoga opleidingen ontwikkeld die in vier losse modules van 50 uur te volgen zijn. Deze vier modules kunnen samen uitgebouwd worden tot een 200 uurs Yin Yoga Opleiding, gecertificeerd door Yoga Alliance.  In de afzonderlijke modules ontdek en leer je alles over Yin yoga. Iedere module heeft weer een andere focus. 

 

Module 1: Yin Yoga & Anatomie (Basis - fysieke lichaam) | 50h YA
Module 2: Yin Yoga & Energie (Meridianen en de 5 elementen) | 50h YA
Module 3: Yin Yoga & Myofascial Release ((Fascia studie & Myoyin) | 50h YA

Module 4: Yin Yoga & Energiewerk (Qi Gong) | 50h YA

 

De vier modules van 50 uur kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance geaccrediteerde opleiding van 200 uur. Individuele modules komen in aanmerking voor YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program).

 

De Yin Yoga Opleidingen van Yogaschool Noord helpen je de kennis en vaardigheden te ontwikkelen om een goede Yin yogadocent te worden of je eigen yoga ervaring en kennis te verdiepen en verder te ontdekken. Je vergroot je kennis van het fysieke en het energetische lichaam en je leert om deze kennis praktisch toe te passen in je yogalessen en in je eigen Yin yoga-practice.informatie en aanmelden module 3 start januari 2025


data en tijden

Module 3 - start januari 2025

Weekend 1

Vrijdag 17 januari 2025

Zaterdag 18 januari 2025

Zondag 19 januari 2025

Weekend 2

Vrijdag 7 februari 2025

Zaterdag 8 februari 2025

 

Tijden

12.30 - 20.00 uur 

 

Locatie: Yogaschool Noord NDSM, Plotterstraat 24 Amsterdam (gratis parkeren voor de deur)

over de docent

Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.

Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Ik heb vele Yin Yoga opleidingen gevolgd waaronder bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Bernie Clark, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, Fascia en Traditional Chinese Medicine. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik vele jaren gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van andere 200 uurs gecertificeerde Yin &Yang -en Yin Yoga-opleidingen. Daarnaast werk ik als moleculair biologisch analist in een ziekenhuis.

Vanuit mijn ervaringen en achtergrond deel ik met veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.

Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Pure Energy Yin Yoga opleiding.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continue door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

Meer info over Esther Scheen: www.pureenergyyoga.nl

gastdocent Angélique Boset

Angélique Boset is docent Yogatherapie, Yin Yoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yang, kinderyoga en bewegings- en orthomoleculair voedingscoach.  Ook verzorgt ze regelmatig Yin Yoga opleidingen en workshops o.a. maan-, myo fascia release, yoga nidra en kinder yogaworkshops .

"Door yoga leer ik verbinding met mijzelf te maken en te luisteren naar mijn eigen lichaam. Dat wil ik tijdens mijn lessen ook graag meegeven: “luister naar je eigen specifieke lichaam in het moment, in het nu en vergelijk je met niemand anders!” Iedere dag is anders, jij bent zelf iedere dag anders en ieder mens is anders. Niemand is identiek, iedereen is uniek!

Ik ben een ervaren Yin Yoga docent en trainer met opleidingen van o.a Jo Phee, Sarah Powers, Beta Lisboa, Sarah Lo, Josh Summers, Mirjam Wagner, Skadi van Paaschen, Esther Scheen, Christian Biedner (Yoga Vidya). Sinds 4 jaar geef ik Yin Yoga Teacher Trainingen, workshops en modules."

investering

Investering: 

€847 voor een module | 50-uur

€1547 voor twee modules | 100-uur

€2897 voor vier modules | 200-uur

 

 

Wanneer de modules gecombineerd worden (100 of 200 uur, kun je je eigen traject samenstellen en de modules in jouw eigen tempo volgen. Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier waarop je aangeeft wanneer en welke modules je wilt volgen/combineren. 

De opleiding is vrijgesteld van BTW door Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

 

 

 

Lees je de voorwaarden nog goed door? 

Met vragen kun je terecht bij info@yogaschoolnoord.nl.


voor wie is deze training?

Deze opleiding is voor (Yin) Yoga docenten. Je hebt ervaring in het beoefenen van Yin Yoga en je wilt je verder verdiepen in de Yin yogaleer. Ook kan deze module gevolgd worden door ervaren Yin Yoga liefhebbers die meer willen leren voor hun eigen practice over de combinatie van Yin Yoga & zelfmassage. Deze module is ook te volgen als je elders een Yin Yoga opleiding hebt gevolgd en op zoek bent naar verdieping en yinspiratie. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl

onze kracht

 • Kennis en ervaring uit 17 jaar yoga practice
 • Ruim 8 jaar ervaring met het geven van (Yin) Yoga opleidingen
 • Ruim 15 jaar les geef ervaring
 • Docent is opgeleid in de Traditional Chinese Medicine 
 • Docent heeft vele opleidingen gevolgd in de fascia-leer bij o.a. Robert Schleip en Tom Myers
 • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. 

certificaat en afronding

Bij het afronden van iedere module en het maken van de gerelateerde huiswerkopdracht ontvang je een certificaat van respectievelijk 50-uur Continuing Education Yoga Alliance. Als je alle vier de modules volgt dan kun je een theorie-examen en afronding doen en een 200 uurs Yoga Alliance diploma ontvangen. 

 

De Yin Yoga modules kunnen worden gevolgd als op zichzelf staande opleidingen, of ze kunnen worden gecombineerd tot een Yoga Alliance gecertificeerde opleiding van 200h. Individuele modules komen in aanmerking als YACEP (Yoga Alliance Continuing Education Program). Om het 200-uurs Yoga Alliance diploma in ontvangst te kunnen nemen volg je alle vier de modules en het afrondingsweekend (theorie-examen). Na succesvolle afronding van de opleiding kun je je bij Yoga Alliance aanmelden als RYT 200 (internationaal erkend Yoga Docent). Dit examen is niet verplicht.

studiemateriaal

Tijdens deze opleiding wordt gebruik gemaakt van zeer uitgebreid Yin Yoga lesmateriaal dat je ontvangt op dag 1 van de opleiding. Tevens ontvang je bij deze opleiding een guasha tool, een opblaasbare fascia bal en twee kleine fasciaballetjes.