YOGA VOOR MAMA


Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga helpt je om in balans te blijven tijdens de zwangerschap en bewust stil te staan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik. Zweverig? Juist niet! De les is zowel actief als ontspannend, met een moment van bewegen, ontspanning, ademhalings- oefeningen en aandacht voor het samen genieten met je baby in je buik. Informatie met betrekking tot zwangerschap, baren en geboorte gaat in elke les samen met een serie yogahoudingen. De yoga-oefeningen zijn aangepast aan de zwangerschap: er wordt rekening gehouden met je groeiende buik en alle andere fysieke veranderingen.De zwangerschapsyogalessen vinden plaats op maandagochtend en -avond, woensdagavond en zaterdagochtend. Je kunt elk moment instappen v/a 14 weken zwangerschap.

Lees meer

4 WEEKSE POSTNATALE CURSUS MAMA & BABY FLOW

In deze 4-weekse Mama Flow cursus kun je in een ontspannen setting samen met andere moeders ervaringen uitwisselen en op een zachte en veilige manier weer in beweging komen terwijl je plezier maakt met je kleintje. De baby’s kunnen tijdens de lessen kijken, slapen of gezellig meedoen terwijl jij dichtbij bent. We behandelen diverse thema’s waar je als nieuwe mama mee te maken krijgt. Daarnaast doen we postnatale yoga-oefeningen met en zonder baby. De oefeningen zijn gericht op het versterken van de bekkenbodem, buik, heupen, de onderrug, de buikspieren, de benen en het ontspannen van de schouders en de nek. Ook leren we je hoe je je baby zelf kunt masseren. 

Voor baby's vanaf 4/6 weken tot aan kruipleeftijd

 

Lees meer

Workshop bevallen doe je samen

De geboorte van je baby is een van de meest indrukwekkende gebeurtenissen in je leven. Maar ook een heel spannende als je niet precies weet wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding kan jou en je partner helpen om er een mooie ervaring van te maken. Yogaschool Noord heeft i.s.m. Maartje de Bruijn - Bruning van Mother Me de partnerworkshop 'Bevallen doe je samen'  ontwikkeld. In deze compacte workshop, die je samen met je partner doet, leren jullie alles over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en wat je partner kan doen om je te ondersteunen. De kennis van Maartje, die reeds vele vrouwen heeft begeleid tijdens de zwangerschap en bevalling is gebundeld is met die van Esther, die zwangere vrouwen en partners begeleidt door middel van yogalessen.   

Lees meerZWANGERSCHAPSMASSAGE

Tijdens de zwangerschap heeft je lichaam meer aandacht nodig. De lichamelijke veranderingen die optreden kunnen veel van je vragen. Maak gebruik van de zwangerschapsmassage om in balans te blijven. Zwangerschapsmassage kan een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap. De specifieke klachten zoals, bekken-, rug  & nekklachten en vermoeide benen kunnen uitstekend behandeld worden. Ook werkt de massage kalmerend, pijnbestrijdend en ontspannend. En als jij ontspannen bent, voelt je kindje dat ook.