Workshop bevallingsvoorbereiding (2 delen)

De geboorte van je baby is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven waar je je goed op wilt voorbereiden. Je kan het als heel spannend ervaren als je niet precies weet wat je kunt verwachten. Maar ook als je je geen zorgen maakt is het fijn te weten wat er allemaal kan gebeuren op welk moment en wat je kan doen om zo goed mogelijk met de intensiteit van een bevalling om te gaan. 

Deze bevallingsvoorbereiding workshop bestaat uit twee delen (ook los te volgen), 1 zonder en 1 met bevallingspartner. Tijdens de workshop ontvang je informatie en krijg je oefeningen mee die je helpen om je zowel lichamelijk als mentaal voor te bereiden op de geboorte van je kindje. Een goede voorbereiding kan jou (en je partner) helpen om van de bevalling een gedenkwaardige ervaring te maken.

 

Workshop 1: bevallingsvoorbereiding zonder partner | 2,5 uur

Tijdens deze workshop behandelen we:

 • De drie fases van de bevalling en de belangrijke rol van hormonen.
 • Bewegingen die de optimale positie van je kindje bevorderen.
 • Ademhalingstechnieken om de ontsluitingsweeën op te vangen, persweeën op te vangen en ademhalingstechnieken om te persen.
 • Bewegingen die je kunt toepassen tijdens de ontsluitingsfase (lopend, zittend, staand, liggend, leunend, op bal, etc.).
 • Bevalhoudingen die je kunt toepassen tijdens de persfase.
 • Meditaties, visualisaties en ontspanningstechnieken.
 • Er is ruimte voor al je vragen over de geboorte. 

Na de workshop ontvang je een uitgebreide hand-out waarin alle informatie en de oefeningen staan vermeld zodat je thuis kunt oefenen.

 

Workshop 2: bevallingsvoorbereiding met partner |  2,5 uur

Tijdens deze workshop behandelen we:

 • De rol van de partner en hoe je partner je tot steun kan zijn tijdens de bevalling, inclusief praktische tips.
 • Yoga-oefeningen en hoe je partner je kan bekrachtigen.
 • Massage technieken die je partner kan toepassen om jou te laten ontspannen.
 • Drukpunten waarmee je partner kan werken tijdens het opvangen van weeën.
 • Bevalhoudingen met partner.
 • Adem- en ontspanningstechnieken.
 • Er is ruimte voor al jullie vragen over de geboorte. 

Na de workshop ontvang je een uitgebreide hand-out waarin alle informatie en de

oefeningen staan vermeld zodat jullie thuis kunnen oefenen.

 

Informatie

Wanneer: Deze workshop (zowel deel 1 als 2) wordt aangeraden tussen 28 en 38 weken in je zwangerschap.

Kosten deel 1 (zonder partner): € 65,- (incl BTW) 

Kosten deel 2 (met partner): € 99,- (incl BTW) per koppel testimonials

 "IN NOVEMBER IS ONZE DOCHTER LÉA GEBOREN, NA EEN HELE VOORSPOEDIGE BADBEVALLING.

IK HEB VEEL GEHAD AAN DE WEEËNDANS, WAT IK VAN TEVOREN NIET HAD GEDACHT ;). EN IN BAD HAD IK HEEL VEEL AAN DE MASSAGE DOOR MIJN PARTNER, WAT WE OP DE CURSUS HEBBEN MEEGEKREGEN!"


"IK HEB HET GEVOEL DAT IK 3-0 VOOR STA DOOR DEZE WORKSHOP. IK HEB EEN IDEE VAN WAT ME TE WACHTEN STAAT EN HOE IK MIJN VROUW KAN HELPEN TIJDENS DE BEVALLING."


"ALLES WAT JE MOET WETEN OVER BEVALLEN, ALLEEN DAN LEUK VERTELD/GEBRACHT!"


docent

Esther is een expert op het gebied van Yoga voor vrouwen. Haar werk is geïnspireerd door haar teacher Francoice Freedman, founder van Birthlight. Esther’s werk kenmerkt zich door een vorm van yoga die specifieker gericht is op het verbeteren van het welzijn van vrouwen in alle levenscyclusfasen.

 

Hi, ik ben Esther….. Eigenaresse van Yogaschool Noord en mama van twee prachtige dochters van 10 en 13. 

Yoga kwam zo’n 20 jaar geleden op m’n pad en heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

 

Ik ben gefascineerd door de transformatieve reis van zwangerschap, geboorte en het moederschap. Geboorte geven brengt je in contact met het mysterie van het leven zelf en de zwangerschap geeft je de mogelijkheid om een kracht in jezelf te ontdekken en ontwikkelen die je voorheen misschien nog niet kende. Het is een kans om nog dichter bij jezelf te komen, in contact met je instinct, je oerkracht en je intuïtie. Al snel na het voltooien van mijn eerste yoga-opleiding, zo’n 15 jaar geleden, ben ik me gaan specialiseren in yoga rondom de zwangerschap, geboorte en de periode daarna (postpartum). In de afgelopen tien jaar heb ik diverse specialisatie-opleidingen gevolgd, veelal bij mijn teacher Francoise Freedman - de founder van Birthlight, op het gebied van hormoonyoga, fertility yoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, bekken specialisatie yoga, baby-yoga en zwangerschapsmassage.

 

Naast de zwangerschaps gerelateerde trainingen volgde ik de afgelopen jaren trainingen op het gebied van yoga, adem, lichaamsgerichte psychotherapie, mystical dance, meditatie, tantra, bio energetica en vrije beweging. Al deze stromingen zijn een enorme inspiratie voor mijn eigen yoga practice en de opleidingen en cursussen die ik geef. In mijn yogalessen verweef ik al deze elementen waarbij de focus ligt op verbinding, overgave en vertrouwen. Door te verbinden met je lichaam en je hele systeem, kom je thuis in je zelf en leer je steeds beter om te voelen wat je nodig hebt, en te vertrouwen op je intuïtie. Het is prachtig om te zien wanneer je weet te verbinden met je inner teacher, en vanuit daar een free flow kunt laten ontstaan met bewegingen die jij op dat moment nodig hebt. Embody your truth and move from within!"


INFORMATIE & AANMELDEN


Annulering deelname workshop

We doen niet aan doorschuiven of restituties van workshops, wel kun je je kaartje aan iemand anders doorgeven in je omgeving. Geef ons dan de naam, achternaam en e-mailadres van diegene door. Voor verdere vragen kun je mailen naar info@yogaschoolnoord.nl.