Margriet

Naast een professioneel leven als vormgever heb ik altijd bewogen, hard gelopen en gedanst. Flamenco, Tai Chi, Chi Kung, Yoga, met de laatste jaren de nadruk op Pilates.
In 2016 heb een opleiding tot Pilates instructeur gevolgd. Daaruit ontstond ook de behoefte anderen te begeleiden om de kwaliteit van hun houding en bewegingen te verbeteren.

Naast de opleiding heb ik jaren lang lessen gevolgd bij verschillende docenten en doe ik nog steeds trainingen en verdiepings-workshops in diverse Pilates studio’s.

De combinatie van mentale focus en oefeningen die het lichaam lenig en sterk maken spreken mij aan in Pilates. Een uur Pilates geeft naast inzicht in je eigen lichaam, focus en energie.

Focus, flow en balans zijn belangrijk in mijn lessen
Met een persoonlijke benadering wil ik graag mensen kennis laten maken met wat Pilates voor hen kan betekenen.
Iedereen verkent in de les zijn eigen mogelijkheden en leert zijn sterke en zwakke punten kennen.
Bewegingen worden vanuit de basis, in kleine stapjes uitgelegd, waardoor de oefeningen met precisie geleerd en beoefend worden. Pilates gaat om verfijning en detail. Iedereen kan daarin zijn eigen niveau en uitdaging vinden. Door bewust met ademhaling, houding en beweging bezig te zijn, word je een betere versie van jezelf.

Door verbaal te aanwijzingen en visualisaties te geven help ik de Pilates oefeningen op een dieper niveau te begrijpen en toe te passen. 
Focus op de oefeningen brengt je in het hier en nu, het verfrist ook het hoofd.
Het is mooi om te zien dat studenten zich van binnenuit soepel en sterker maken met niets
anders dan aandacht en zichzelf.