Workshop bevallen doe je samen 

De geboorte van je baby is een van de meest indrukwekkende gebeurtenissen in je leven. Maar ook een heel spannende als je niet precies weet wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding kan jou en je partner helpen om er een mooie ervaring van te maken.

 

Yogaschool Noord heeft i.s.m. Maartje de Bruijn - Bruning van Mother Me de partnerworkshop 'Bevallen doe je samen' ontwikkeld. In deze compacte workshop, die je samen met je partner doet, leren jullie alles over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en wat je partner kan doen om je te ondersteunen. De kennis van Maartje, die reeds vele vrouwen heeft begeleid tijdens de zwangerschap en bevalling is gebundeld is met die van Esther, die zwangere vrouwen en partners begeleidt door middel van yogalessen.   

 

De eerste 2 uur van de workshop bestaat uit een presentatie, waarin Maartje de Bruijn - Bruning, werkzaam als gecertificeerde Doula, vertelt over de diverse fasen van de bevalling. Ook komen de werking van hormonen aan bod, de keuze voor thuis of in het ziekenhuis bevallen, zonder of met pijnstilling. Haar heldere manier van presenteren en haar grondige kennis van het systeem van de Amsterdamse verloskunde, zal jullie in deze korte tijd op de hoogte brengen van alle mogelijkheden die er zijn om zo prettig mogelijk te bevallen. 

 

Na de pauze volgt het tweede gedeelte van de workshop die wordt verzorgd door Esther van Voorst, docent zwangerschapsyoga.  Esther gaat dieper in op de rol van de partner en hoe je partner je tot steun kan zijn tijdens de bevalling. Met behulp van Birthlight yoga-oefeningen, massage technieken, partner oefeningen en ademhalingstechnieken zijn jullie helemaal ingespeeld op elkaar en kan je partner jou straks goed ondersteunen tijdens de bevalling.


Datum: Zondag 12 juni 2016

Tijd: 12:30 - 16:30 uur

Kosten: € 85 per stel


Datum: Zondag 22 augustus 2016

Tijd: 12:30 - 16:30 uur

Kosten: € 85 per stelOver Maartje

Als klein meisje wilde ik stiekem verloskundige worden, maar het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) zieken- huisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallingscultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 mijn opleiding bij JJ doula heb afgerond. In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd. De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Dit doe ik full time in 5 talen, zowel thuis als in het ziekenhuis. Door veel met verschillende culturen te werken, merk ik dat er nog een hoop uit te leggen valt aan stellen die graag samen een positieve bevalling in Nederland tegemoet gaan!

Meer over Maartje: www.motherme.nl

Over Esther

Tijdens mijn beide zwangerschappen heb ik zelf zwangerschapsyoga gedaan. Ik vond dat zo leuk en leerzaam dat ik in 2012 de Birthlight opleiding tot zwangerschapsyogadocente heb gedaan en met succes heb afgerond. Tijdens de lessen merk ik dat er nog veel vragen en onzekerheden zijn over de bevalling. Jammer genoeg is de tijd van verloskundigen tegenwoordig beperkt waardoor vragen vaak onbeantwoord blijven. Met deze workshop kunnen jij en je partner genoeg kennis opdoen over de bevalling, weet je wat je kunt verwachten en kun je goed voorbereid bevallen.

Het werken met zwangere vrouwen geeft mij veel energie. Heel blij word ik van de ontspannen gezichtjes aan het einde van mijn les. De les biedt een rustmoment in de vaak hectische week en laat je bewust stilstaan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik.