ASHTANGA YOGA


Het woord Astangha betekend ‘het achtvoudige pad’. Dit verwijst naar de acht onderdelen van deze vorm van yoga (uiterlijke ethiek, innerlijke ethiek, houdingen, adembeheersing, terugtrekking van de zintuigen, concentratie, meditatie en gelukzalige eenwording)

 

De Ashtanga Yoga les wordt op de traditionele wijze gegeven –  aandachtig, gefocust, langzaam genietend. Tijdens deze les reizen we door de Primary Series van Ashtanga yoga en maken gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Zo gaan we op een actieve manier op zoek naar de kern van ons zelf. De vaste serie houdingen laten ons ritmisch bewegen op de ademhaling en na verloop van tijd leer je de serie kennen waardoor deze meditatief wordt. Zo creëren we tijdens de les én daarna ruimte waarin we aandachtig kunnen ervaren wat er in ons gaande is op het moment.

Er zijn drie belangrijke elementen die worden toegepast tijdens het beoefenen van de Ashtanga Yoga: controle over de ademhaling (ujjayi), focus punt voor de ogen (dristhi) en interne energie beheersing (bandhas).

Deze vorm van yoga is dynamisch, vloeiend en fysiek uitdagend. Over tijd bouwen de beoefeningen kracht, flexibiliteit en helderheid voor zowel lichaam als geest.

 

Geschikt voor

Beginnende en gevorderde yogis

 

< Terug

Misschien vind je deze lessen ook interessant