Juul

Zolang ik me kan herinneren verwonder ik me al over het lichaam als geheel. Ten eerste al als peutertje die op elke muzieknoot die je maar kon horen, van de straat muzikant tot het kerkorgel bij mijn oma, dansend de dag door ging. Tot mijn huidige ik, die van beweging, dans en yoga haar beroep heeft gemaakt.

Mijn passie voor yoga ontstond als danser. Door yoga opende voor mij een hele nieuwe wereld, namelijk mijn innerlijke wereld. Ik dacht dat ik als danser best goed in contact stond met mijn lijf, echter door yoga ontdekte ik het tegendeel. Sindsdien gebruik ik yoga om door die innerlijke wereld te reizen en getuige te zijn van de continue veranderingen die daarin plaatsvinden. Op die manier is yoga voor mij vooral een practice van nieuwsgierigheid en intimiteit met mezelf. Een practice die me in contact brengt met mijn gevoel en niet perse de link legt tussen lichaam en geest, maar vooral de totaliteit openbaart die er altijd al is.

Als yogadocent probeer ik een veilige omgeving te faciliteren waarin studenten dit op hun eigen manier kunnen ervaren en/of kunnen werken aan hun eigen intenties. Mijn lessen bestaan meestal uit een speelse flow, afgewisseld met momenten van stilte en reflectie. Ook moedig ik studenten aan hun eigen interpretatie van een houding te onderzoeken zodat elke student leert ownership te nemen over zijn/haar lijf en practice. Yogadocenten die mij het meest geïnspireerd hebben zijn Julie Martin, Coral Brown en Shiva Rea.

Naast het geven van yoga ben ik bijna klaar met mijn opleiding tot Oefentherapeut Mensendieck. Hiermee hoop ik in de toekomst nog veel mensen op individueel niveau te begeleiden. Hierin heb ik vooral veel affiniteit met het behandelen van klachten aan de lage rug en het bekken en gebruik ik natuurlijk ook mijn persoonlijke ervaring als yogi, danser en beweger. In mijn vrije tijd houd ik van sporten (o.a. Ido portal methode), dansen, yoga-en, lezen en samenzijn met mijn dierbare familie en vrienden.