PRANAYAMA & Adem workshop - THE POWER OF BREATH

Life starts and ends with a breath! Adem je nu oppervlakkig en onbewust? Je adem weerspiegelt hoe het met je gaat! Leer in deze workshop je adem te verdiepen, tot rust te komen en jezelf een energie boost te geven!

 

Prana betekend Life-force (levenskracht) en Yama betekend Expansion (Uitbereiding). Een hele krachtige workshop waarin je leert en ervaart hoe belangrijk het is om goed te ademen om je levenskracht en levensenergie te versterken.  Ter vergelijking, 30% van onze energiebehoefte haal je uit zuurstofinname en 70% voedsel. 

 

Op bewuste wijze controleer en regulier je de flow van je ademhaling, waarmee je de flow van de energie in je lichaam versterkt en de drukte in je hoofd beter leer te controleren. Een regelmatige en gebalanceerde pranayama leid tot meer mentale helderheid, een groter potentieel om te helen en een dieper zelfbegrip teweeg brengt.  Pranayama is een van de  basis elemente uit de yoga traditie en gaat over het volledig en gezond in het leven staan en is bijzonder behulpzaam bij voorbereiding op meditatie.

Een energie dat al lang erkend was door Oosterse gedachtegangen, wordt steeds meer gewaardeerd en bestudeerd door de Westerse wetenschap. De adem beïnvloed ons autonome zenuwstelsel en heeft daardoor invloed op ons spierspanning, cardiovasculair systeem (hart), spijsvertering en stress gerelateerde klachten (burn out, fibromyalgie).

Door het regulieren van ons adem komt ons lichaam, geest en ziel weer in eenklank.

 

Inhoud van de Workshop:

  • Achtergrond adem en long functie
  • Wat is prana en pranayama?
  • Ademhalingsoefeningen voor meer ontspanning
  • Oefeningen voor meer vitaliteit
  • Uitwerking van de adem op je autonome zenuwstelsel
  • Wim Hof ademhaling

Kosten: €25

 

Docent - Sina - fysiotherapeut & yoga docent

De yoga is mijn passie en een manier van leven voor mij geworden, waar ik me voortdurend in blijf verdiepen middels waardevolle opleidingen en cursussen op het gebied van fysiotherapie, yoga, yoga-therapie en ademwerk.

De adem is voor mij de essentie van yoga.