PRANAYAMA & Adem workshop - THE POWER OF BREATH

Life starts and ends with a breath! Adem je nu oppervlakkig en onbewust? Je adem

weerspiegelt hoe het met je gaat. Leer in deze workshop je adem te verdiepen, tot rust te komen en jezelf een energie boost te geven!


Prana betekent vitale levensenergie en Yama betekent controle uitoefenen of uitbreiden. In deze krachtige workshop leer je te ervaren hoe belangrijk het is om goed te ademen om je levenskracht en levensenergie te versterken. Ter vergelijking, 30% van onze energiebehoefte haal je uit zuurstofinname en 70% voedsel. 


Op bewuste wijze controleer en regulier je de flow van je ademhaling, waarmee je de flow van de energie in je lichaam versterkt en de drukte in je hoofd beter leer te controleren. Een regelmatige en gebalanceerde ademhaling leidt tot meer mentale helderheid, een groter potentieel om te helen en een dieper zelfbegrip. Pranayama is een van de basiselementen uit de yoga traditie en gaat over het onder controle krijgen van de vitale levensenergie en daarmee de gezondheid. Wanneer prana toeneemt in het lichaam, komt de geest tot rust. Het is daarom bijzonder behulpzaam bij de voorbereiding op meditatie.

Levensenergie wordt al lang erkend was door Oosterse gedachtegangen, wordt steeds meer gewaardeerd en bestudeerd door de Westerse wetenschap. De kwaliteit van de adem beïnvloed ons autonome zenuwstelsel en heeft daardoor invloed op ons spierspanning, cardiovasculair systeem (hart), spijsvertering en stress gerelateerde klachten (burn out, fibromyalgie).

Door het regulieren van ons adem komt ons lichaam, geest en bewustzijn weer in harmonie.

 

Inhoud van de Workshop:

  •  Uitleg over de adem en long functie
  • Wat is prana en pranayama?
  • Ademhalingsoefeningen voor meer ontspanning
  • Ademhalingsoefeningen voor meer vitaliteit
  • Uitwerking van de adem op je autonome zenuwstelsel
  • Prana controleren in het dagelijks leven

Docent - Jorinde
Op mijn twintigste stond ik voor het eerst in een yogales in Amsterdam. Intuïtief wist ik meteen dat yoga de weg was voor mij. Ik was sinds de pubertijd opzoek naar spirituele zingeving maar voelde en ervoer het leven niet in mijn lichaam. Ik leefde in mijn hoofd en voelde steeds meer weerstand en minder plezier. Na jaren velen yogastijlen geprobeerd te hebben, wilde ik yoga integreren in mijn leven en volgde ik mijn eerste 200hr opleiding. Daar leerde ik Anat Geiger kennen en vanaf dat moment stond ik twee tot drie keer per week in haar les. Zij verwoorde de strijd die ik voelde, op en buiten de mat. Ik leerde innerlijk vuur van discipline en toewijding te combineren met liefdevolle vriendelijkheid. Zo kon ik door weerstand en belemmeringen heen breken.  Mijn energie nam toe, negatieve gedachten ebde weg en ik voelde het leven voor het eerst stromen in mijn lichaam. Yoga transformeerde mij volledig. Ik begon met lesgeven en volgde tegelijkertijd jarenlang opleiding bij de Yogagarden (nu The Functional Yoga Training). Daarna studeerde ik verder bij onder andere Shiva Rae, Svastha Yoga Therapy, Paul & Suzee Grilley en Jo Phee. Naast yogalessen geven, workshops verzorgen en trainingen organiseren werk ik als organisatieadviseur in de non-profit sector en ben ik moeder van een meisje van drie.


mail me als er nieuwe data bekend zijn

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.