zwangerschaps PILATES

Zwangerschapspilates focust op de beheersing van je spieren op een zachte manier. Het heeft vooral effect op je bewustwording en kracht van de spieren rondom je bekkengebied. Tijdens je zwangerschap heb je een toenemend gewicht dat goed gedragen moet worden. Dat vergt veel kracht en uithoudingsvermogen van de spieren rondom je bekken.

Door zwangerschapspilates vergroot je de controle op je spieren en blijf je zo fit en vitaal mogelijk. Het gebruik van een juiste ademhaling is belangrijk tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling.

De nadruk bij zwangerschapspilates ligt op de diepe buikspieren, bekkenbodemspieren en stabilisatie van je rug en bekken. Je leert de spiergroepen die je inzet tijdens je bevalling bewust gebruiken. Dit is de basis voor een goede houding tijdens de rest van je zwangerschap. Zwangerschapspilates is daarnaast een effectieve manier om na je bevalling het herstel te bevorderen. Na de bevalling kun je tevens de herstel pilates volgen die gericht is op de postnatale periode na je bevalling.