PILATES

Kenmerken

De Pilates methode is een effectieve body workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en flexibel lichaam te creëren.

 

Inhoud

De afgelopen jaren is Pilates razend populair geworden bij jong en oud, omdat Pilates een effectieve body workout is, die nar een optimale balans tussen kracht en flexibiliteit streeft. Pilates is een lichaamsoefening ontwikkeld door Joseph Pilates. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt je innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Je krijgt dus spieren met lange elegante vormen. Het is een rustige oefenmethode gericht op de juiste lichaamshouding, het versterken van core spieren (powerhouse), een juiste ademhaling en een goede uitvoering van de oefeningen. Alle bewegingen worden vanuit het centrum van kracht (Powerhouse), oftewel de diepe buikspieren, bekkenbodemspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren, opgebouwd. Hierdoor verbetert de flexibiliteit, houding, en coördinatie. Net als bij Yoga wordt Pilates beoefend met intense concentratie en specifieke ademhaling.In de Pilates methode wordt gebruik gemaakt van verschillende toestellen, o.a. oefenballen en therabands (elastiek). Deze hulpmiddelen helpen je nog bewuster te worden van je lichaam en beweging.

 

Voordelen van Pilates:

  • Verbeter je jouw lichaamsbewustzijn
  • Betere houding
  • Soepele en sterke rug
  • Opbouw van kracht en flexibiliteit
  • Aanpakken van fysieke klachten

 

BASIS PILATES

Wil je beginnen of ben je net gestart met Pilates en wil je de essentie van Pilates beter begrijpen? Of ben je nog niet lang geleden bevallen of aan het opbouwen na een blessure? Deze les is ideaal voor zowel de beginnende als de ervaren Pilates-beoefenaar. Maar ook voor mensen die hun core willen versterken, bijvoorbeeld vanwege rugklachten of na een bevalling (minimaal 3 maanden na bevalling). 

 

ALL LEVEL

De all level pilates lessen zijn toegankelijk voor zowel beginnende als gevorderde Pilates-beoefenaars.

In de all level lessen worden verschillende opties voor de oefeningen aangeboden, zodat je de oefening op je eigen niveau kunt doen.