stress release & HERSTEL YOGA

Fysiek en mentaal herstel vinden door beweging. 

Kenmerken

In deze les brengen we de aandacht in het hier en nu. Je wordt begeleid om met jouw lichaam te bewegen, precies zoals deze zich in het moment aandient. Zonder het te forceren of te negeren.

 

Inhoud les

Het is een rustige yogales geschikt voor beginners eb gevorderden en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Stress is niet per se slecht, positieve spanning maakt je blij en geeft je een goed gevoel. Echter, negatieve spanning blokkeert en leidt vaak tot rug-, nek-, schouder- hoofdpijn of maag-, buikklachten. Met Stress Release Yoga laat je op een natuurlijke manier je lichaam en mind volledig tot rust komen.

We gebruiken onderdelen uit Critical Alignment Yoga, Yin Yoga, Accupressuur, Restorative Yoga en gebruiken probs om ondersteuning te geven aan het lichaam en dieper in een houding te komen waardoor spieren en onderliggend bindweefsel kunnen ontspannen. Daarnaast wordt in de les ook gebruik gemaakt van visualisaties, rustige ademhalingsoefeningen en contract-release oefeningen. Soms met een stukje vloeiende, kleine of repeterende bewegingen (flow en micromovement). Het resultaat is een ontspannen & opgeladen gevoel!

 

Geschikt voor

Voor iedereen die wil werken aan een groter lichaamsbewustzijn en meer vertrouwen in het lichaam. Hierdoor is deze les ook bijzonder geschikt voor mensen met een chronische ziekte, een beperking, of herstellende van een moeilijke periode.