WEEKEND - DETOX


WEEKEND DETOX KUUR

3 DAGEN AFBOUWEN - 3 DAGEN SAPVASTEN EN 3 DAGEN OPBOUWEN 

De welvaart, de prestatiegerichte maatschappij en ons drukke materialistische bestaan begint haar tol te eisen. Junkfood, kant-en-klaar maaltijden en bewerkt voedsel zijn haast niet meer weg te denken uit de koelkast. Het resultaat: we worden zwaarder, vermoeider en leven ongezonder. Met alle gevolgen van dien. Tijd voor een body & mind reset. Let’s detox! 

 

Yogaschool Noord organiseert in samenwerking met voedingscoach Gwendala deze 100% natuurlijke detoxkuur waarmee je in 9 dagen je lichaam en geest zuivert op een verantwoorde en daadkrachtige manier. Je voelt je weer  als herboren. Sterk, energiek, fris en geestelijk scherper dan ooit. Te mooi om waar te zijn? Ervaar het zelf!

 

STAPPENPLAN - ZUIVER LICHAAM EN GEEST IN DRIE STAPPEN - 9 DAGEN 

De detoxkuur bestaat uit drie stappen: 

 

Stap 1: Afbouwen ( 3 dagen) 

Je bereidt je lichaam voor op het sapvasten en bouwt je voeding geleidelijk af m.b.v. een aangepast dieet en start met het innemen van de 100% natuurlijke voedingssupplementen.

 

Stap 2: sapvasten ( 3 dagen) – met sappen & smoothies (of salades en groente) 

In deze fase ga je het lichaam diep reinigen m.b.v. de sapvastkuur. Hoe diep is aan jou. Er zijn namelijk twee varianten:

 1.  Een sapvast weekend met alleen sappen en smoothies *
 2. Een vasten weekend met sappen, smoothies, vers gepureerde groentesoepen en/of lichte salades met groente en fruit. 

* Afhankelijk van je motivatie en doorzettingsvermogen kun je het sapvastweekend verlengen met 3 of 4 dagen. Optioneel kan hier nog een thuis-darmspoeling aan worden toegevoegd die je gemakkelijk zelf thuis kunt doen. 

 

Stap 3: Opbouwen ( 3 dagen) 

Na het sapvasten ga je langzaam je gezonde voedingspatroon opbouwen. Het lichaam sterkt en het energieniveau stijgt door.

 

Stap 1 en 3 doe je thuis. De sappen  bereid je ook thuis. Tijdens het sapvastweekend is er een speciaal programma met lessen en voedingsbijeenkomsten in de Yogaschool. De totale kuur duurt 9 dagen (of langer indien je het sapvasten wilt verlengen).

 

KICK-OFF DETOX WEEKEND - ZONDAG

Voorafgaand aan de detox kuur vindt er een kick-off plaats. Tijdens de kick-off ontvang je alle informatie over de kuur, het afbouwen, en opbouwen. Ook vertelt Gwendala meer over de achtergrond van detoxen, de contra indicaties en is er ruimte voor je vragen. 

 

JE BENT NIET ALLEEN!

Je doet de detox niet alleen! Je kunt Gwendala tijdens de 9 dagen altijd bereiken via mail en WhatsApp. Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de speciale Detox WhatsApp-groep waar je met alle andere deelnemers elkaar motiveert en inspireert. Je kunt tips, foto’s, recepten en ervaringen uitwisselen. Tijdens het sapvastweekend - stap 2 - geeft Gwendala voor of na de yogalessen nog een korte presentatie en is er ruimte voor vragen. 

 

YOGA PROGRAMMA SAPVASTWEEKEND EN KICK-OFF

Tijdens het sapvastweekend ontmoeten we elkaar in Yogaschool Noord voor speciale ontgiftende yogasessies en informatiebijeenkomsten.

 

Zondag 3 januari 2021 

17.00 - 17.45 uur - Kick-off - informatiebijeenkomst via Zoom

Vrijdagavond 8 januari 2021

18:00 - 19:45 uur - Introductie door Gwen met verse avondsap en een ontspannen yogales 

Zaterdag 9 januari 2021

14:00 - 15:30 uur - Speciale detoxflow yogales van Gwen. Na de les ontvang je een verse lunchsap

Zondag 10 januari 2021

14:00 - 15:30 uur - Speciale reinigende yogales

15:30 - 16:15 uur - We sluiten het weekend af met een Yoga Karma juice en Gwendala geeft je informatie over hoe je je voedingspatroon weer het beste kunt opbouwen na het sapvastweekend. Er is voldoende tijd voor vragen. Alle overige juices/sappen en of salades gedurende de 9 dagen van deze kuur maak je thuis.

 

DETOXPAKKET

Voor de kick-off ontvang je het detoxpakket met daarin alles wat je nodig hebt voor deze detoxkuur. Het pakket kun je afhalen bij Yogaschool Noord. In het pakket zit:

 • Informatie over achtergrond detoxen
 • Informatie over de detoxkuur en de verschillende stappen
 • Recepten van Miss Detox voor de eerste, tweede en derde stap 
 • De benodigde voedingssupplementen
 • Bitterzout (optioneel)
 • Detox thee
 • Tongschraper
 • Scrubhandschoen
 • Zuiverend theelichtje
 • Optioneel kan het pakket voor een kleine extra vergoeding worden uitgebreid met een thuisset darmspoeling waarmee je thuis aan de slag kunt
 • Boodschappenlijst voor alle stappen
 • Het pakket kan uitgebreid worden met een massage tijdens het weekend a 75 euro voor 60 minuten of 95 euro voor 90 minuten.

BEGELEIDING

Deze 9-daagse detoxkuur wordt begeleid door Gwendala Gosliga. Gwendala is werkzaam als orthomoleculair voedingstherapeute en begeleidt al ruim 10 jaar detox en lifestyle retreats en workshops. Ook geeft zij als Miss Detox lezingen aan het bedrijfsleven over gezonde voeding en begeleidt zij 1 op 1 met voedingsadviezen. Daarnaast geeft Gwen (detox) yogalessen en personal training. 

ENKELE REACTIES

"Deze dagen hebben me echt geholpen om bewuster te zijn. Thanx daarvoor." Carleen.

"Veel dank! Deze dagen hebben me echt een 'kickstart' gegeven voor bewuster eten met minder suiker. Ik zit vol goede voornemens." Annelies

"Meiden, super bedankt. Heel leuk om bij mezelf te ontdekken dat het kan!" Moone

"Fijne combi: bewust met eten & yoga. Zorgt voor een fijn ritme waardoor het redelijk vanzelf gaat." Wyneke 

"Fijne manier om bewuster te gaan eten. Fijne yogalessen. De combi is top!" Alja


INFORMATIE

Planning:

Kick off info bijeenkomst: zondag via Zoom

Stap 1 - afbouwen: start dinsdag

Stap 2 - sapvasten: start vrijdag

Stap 3 - opbouwen: start maandag

 

Stap 1 en 3 doe je thuis. Tijdens het sapvastenweekend is er een speciaal programma in de Yogaschool. De totale kuur duurt 9 dagen. 

 

Locatie: Yogaschool Noord Plotterstraat 24 in Amsterdam

Docent: Gwendala Gosliga 

Kosten: 150 euro p.p., dat is inclusief begeleiding op maat, de 3 yogalessen en informatiebijeenkomsten, voedingssupplementen en info en recepten.

MEMBERSHIP KORTING: 10% korting voor members met een "1 jaar onbeperkt" abo. Als je bent ingelogd met je account, zie je automatisch de gereduceerde prijs voor die workshop.docenten

gwen - voeding en YOGA

Mijn zoektocht naar gezonde voeding begon ongeveer 19 jaar geleden. Tot mijn achttiende jaar leefde ik grotendeels op witbrood met chocopasta en knakworsten. Niet dat mijn moeder niet van alles had geprobeerd maar ik was onwringbaar. Ik had als kind allerlei klachten zoals hoofdpijn, bloedarmoede en later kwamen daar menstruatieklachten en acne bij. Achteraf begrijp ik dat mijn klachten voortkwamen uit een chronisch voedingstekort. Ik vulde wel maar voedde mijn lichaam niet.

Nu ik dit weet na mijn opleidingen, cursussen en zelfonderzoek wil ik mijn kennis graag met iedereen delen die zich fit en vitaal wil voelen maar niet precies weet hoe. Ik heb allerlei voedingsstijlen uitgeprobeerd: Raw food, fit for life, Ayurveda en Paleo. Ik heb uit alle stromingen het beste gehaald en daar en eigen mengeling van gemaakt. Ik geloof niet in diëten maar wel in anders eten. En ook dat ieder mens anders is in zijn of haar behoefte.

Nu zoveel jaar later voel ik mij fit en vrij van klachten. Ik weet nu hoe ik mijzelf in balans kan houden door gezonde voeding en beweging. Dat betekent overigens niet dat ik nooit meer uit balans ben. Maar ik weet nu hoe ik mijzelf kan helpen om mijn balans snel weer te herstellen.

Mijn passie: mensen motiveren voor een happy -healthy lifestyle op een niet al te ingewikkelde manier. Als ervaren en gediplomeerd orthomoleculair voedingtherapeute laat ik je graag de kracht van goede voeding ervaren.


contra-indicaties

In een aantal gevallen is een detoxkuur af te raden. Contra-indicaties zijn: diabetes, kanker, acute infecties, aandoeningen aan het hart, lever en nieren, reumatische aandoeningen, fibromyalgie, zwangerschap, burn out en psychiatrische aandoeningen. 


Meld je aan