zwangerschapsretreat in de natuur

Een luxe verwenweekend speciaal voor jou en je kindje in de buik 

Met zwangerschapsyoga, ademwerk, meditatie, voorbereiding op de bevalling, massage, sauna, heerlijk vegetarisch eten en meer…….

 

TIJD VOOR ONTSPANNING  EN VERBINDING MET JE KINDJE

Ben jij zwanger en toe aan een weekend alle tijd voor jezelf en je kindje in je buik? Heb je behoefte om uit te zoomen? Om echt even de tijd te nemen voor jezelf en bewust stil te staan bij het bijzondere proces van je zwangerschap?

Tijdens ons luxe weekend retreat mag je je helemaal onderdompelen in de wereld van zwanger zijn. Je hebt alle tijd om weer tot jezelf te komen, te ontspannen en te verbinden met je kindje op een prachtige locatie dichtbij de zee, ver weg van de drukte. 

 

ONTSPANNEN, YOGA, LEUKE WORKSHOPS, MASSAGE.....

Tijdens het weekend is ontspannen het allerbelangrijkste. Laad jezelf weer op met zwangerschapsyoga, meditatie en ademwerk, inspireer jezelf met interessante workshops over de bevalling en de periode erna en laat je helemaal in de watten leggen tijdens een speciale zwangerschapsmassage, een rondje sauna of een stiltewandeling in de prachtige natuur. Ook over het eten hoef je niet na te denken: gedurende het weekend wordt er elke dag heerlijk vegetarisch voor je gekookt door onze voedingscoach. 

  

DEZE RETREAT IS VOOR JOU......

Als je toe bent aan een weekend lang alle tijd voor jezelf en je kindje in je buik.....

Als je de tijd wilt nemen voor jezelf en bewust stil wilt staan bij de reis van je zwangerschap....

Als je behoeft hebt aan diepe ontspanning.....

Als je behoefte hebt aan fijne yoga, leuke workshops, en lekker eten...... 

Als je in rust  de verbinding met jezelf en je kindje wilt ervaren......

Als je je monkey mind tot rust wilt brengen en je intuïtieve stem wilt volgen...

Als je keihard wilt genieten en jezelf drie dagen lang wil onderdompelen in yoga, meditatie, ontspanning, ademwerk, verbinding, lekker eten, reflectie, natuur, op een fantastische plek in de natuur......


Tijdens dit retreat stap je even heel bewust uit het vaak hectische leven dat je thuis leeft en gun je jezelf om op adem te komen en te verbinden met je kindje in je buik.

Alles is voor je geregeld, tot in de kleinste details. Je wordt deze dagen compleet ontzorgd. Je hoeft helemaal nergens aan te denken, alleen maar te ontvangen, je open te stellen en je over te geven aan een weekend vol inspiratie, ontspanning, reflectie, verbinding, magie, vrijheid, plezier en keihard genieten. Je verblijft 3 dagen lang op een bijzondere plek midden in de verstilde natuur van Groningen.

Wat kun je verwachten?

 • Kwalitatieve en ontspannen zwangerschapsyoa
 • Meditatie en ademwerk gericht op de zwangerschap en bevalling
 • Blessingway ceremony
 • Workshop bevallingsvoorbereiding 

 • Workshop postpartum - voorbereiding postpartum periode

 • Lezing over voeding tijdens de zwangerschap en postpartum

 • Stiltewandeling in de natuur

 • Holistische massages (extra bij te boeken)
 • Luxe accommodatie
 • Supergezonde voeding
 • Tussen de middag kun je een massage ondergaan, relaxen in de sauna, wandelen in de natuur of je terugtrekken met een boek bij de open haard.

programma - hoe ziet HET WEEKEND eruit?

Vrijdag

Op vrijdag verwelkomen we je vanaf 14.00 uur op….. Je kunt even rustig aankomen en inchecken in je kamer. Rond 15.00 uur openen we het weekend gezamenlijk en maken we kennis met elkaar. Vervolgens heb je even lekker de tijd voor jezelf voor we om 18.00 uur aan tafel gaan en genieten van een heerlijke huisgemaakte vegetarische maaltijd. Rond 19.30 uur verzamelen we in de yogazaal voor een heerlijke ontspannende zwangerschapsyogales met diepe ontspanning zodat je alle dagelijkse activiteiten achter je kan laten en kan landen in jezelf. Na de les is er tijd voor jezelf om te ontspannen in de sauna of te genieten van een massage.

 

Zaterdag

Zaterdag beginnen we onze dag met een verfrissende en ontspannende zwangerschapsyogasessie, waardoor je je gecentreerd, geaard en ontspannen voelt. Tijdens de les is er speciale aandacht voor ademwerk en bekkenbodemspieren. Voordat de les start kan je wat kleins eten en een kopje thee drinken. Na de yogasessie genieten we samen van een uitgebreide vegetarische brunch waarna je vervolgens alle tijd hebt voor jezelf om te ontspannen, een boek te lezen, een massage te nemen, een rondje sauna te doen, een wandeling te maken in de prachtige natuur, te schrijven, in stilte te zijn, te luieren of gewoon bij jezelf te zijn. 

 

Na een heerlijke middag snack starten we rond 16.30 met een inspirerende workshop ter voorbereiding op je bevalling. In de workshop vertelt Esther over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling, de diverse fasen van de bevalling en de belangrijke rol van hormonen. Ook behandelen we ontspannings-& ademhalingstechnieken voor tijdens de geboorte, houdingen & bewegingen die ontsluiting bevorderen en kijken naar mogelijke bevalhoudingen, waar je ook bevalt. 

 

Om 19.00 uur genieten we samen van een heerlijk vegetarisch diner waarbij Gwendala je alles vertelt over gezonde voeding tijdens je zwangerschap en de postpartum periode. Na het diner maken we ons klaar voor het avondprogramma waarbij we een bijzondere blessingway ceremonie beleven. Deze ceremonie is een oude 'Navajo Indianen traditie waarbij de overgang van een vrouw naar een moeder wordt gevierd. Deze bijzondere ceremonie zal je vertrouwen en ondersteuning geven op weg naar de bevalling en de eerste ontmoeting met jouw baby. Bovendien kan het helpen bij verkrijgen van inzicht in eventuele blokkades die jouw ideale bevalling in de weg staan. Met deze ‘rite de passage’ vieren we samen het aankomende moederschap.

 

Zondag

Op zondag starten we opnieuw met een les zwangerschapsyoga en een diepe ontspanning en volgt er een welverdiende uitgebreide brunch. Vervolgens heb je weer tijd en ruimte voor jezelf om te ontspannen en als je zin hebt kunt je aansluiten voor een mindful walk in de prachtige natuur. De ervaring leert dat als je in stilte bent, je meer aandacht hebt voor de geluiden, geuren en kleuren om je heen. Je leert de natuur op een andere en intensere manier ervaren. Wil je liever niet wandelen, dan kan je ook kiezen voor het binnenprogramma. 

Onder het genot van een kop warme thee en een heerlijke middagsnack om 15.30 uur vertelt Esther je tijdens haar workshop meer over de periode na je bevalling. Wat kan je verwachten (direct) na de geboorte van je kleintje? Vaak vergeten we het laatste trimester omdat we met name gefocust zijn op de bevalling. Maar juist ook de periode na je bevalling is iets wat je aandacht verdient en waar je je goed op kunt voorbereiden. 

 

Rond 17.00 uur sluiten we samen de retraite af en heb je nog even tijd om je spulletjes te pakken. We nemen afscheid van elkaar om 17.30 uur.


locatie

In de rust en ruimte van het noorden ligt Het Land van Nu. Hier kun je nog steeds het gras horen groeien en glorieuze sterren zien. Ter plaatse staat een authentieke en sfeervolle Oldambtster boerderij uit het begin van de vorige eeuw. Bij Het Land van Nu ben je te gast in een prachtige luxe woonboerderij. Het is een plek voor rustzoekers en een inspirerende plek om elkaar te ontmoeten en je inzichten te verdiepen, en bovenal een plek waar yoga leeft. 

 

De locatie heeft 19 kamers verdeeld over zes eenpersoonskamers en 13 tweepersoonskamers. Je kunt een kamer voor jezelf krijgen of een kamer delen met een kamergenoot. Elke kamer heeft een eigen douche en toilet. De bedden zijn al opgemaakt en de handdoeken liggen klaar. 

 

Er is een prachtige ruime yogaruimte met uitzicht op de landerijen. Daarnaast biedt de boerderij voldoende plekjes om je even terug te trekken met een boek, of juist anderen te ontmoeten, gezeten bij de houtkachel. De serre is een fijne intieme ruimte met uitzicht op de vijver en kan gebruikt worden voor individuele gesprekken of om weg te dromen in de zon. 

 


DE kamers


retreat Team

ESTHER VAN VOORST

YOGADOCENT EN LEVENSGENIETER

CO-FOUNDER YOGASCHOOL NOORD 

Yoga betekent voor mij thuiskomen in mezelf. Het helpt me om stil te staan, het leven bewust te ervaren, in het moment te zijn en te doorvoelen en accepteren wat aanwezig is. 

 

Moeder zijn, de zwangerschap, vrouw zijn en alles daaromheen vind ik heel bijzonder. Daarom ben ik me ook gaan specialiseren in yoga rondom de zwangerschap en geboorte. De afgelopen 10 jaar heb ik diverse specialisatie-opleidingen gedaan op het gebied van hormoonyoga, fertility yoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, bekken trainingen, baby-yoga en well women (hormoon) yoga. 

 

Het werk van Francoice (grondlegger Birthlight) en trainingen op het gebied van mystical dance, yoga, adem, meditatie, tantra, bio energetica en vrije beweging zijn een enorme inspiratie voor mijn eigen yoga practice en de trainingen die ik geef. In mijn lessen en trainingen combineer ik al deze facetten waarbij de focus ligt op jou laten thuiskomen in je lichaam, te laten verbinden met je hele systeem, waardoor je steeds beter leert voelen wat je nodig hebt/je behoeftes zijn in dat specifieke moment. Het is prachtig om te zien als ik je door mijn lessen weet te inspireren om te verbinden met je inner teacher en te vertrouwen op je instinct. Daardoor kunt je tijdens de bevalling vertrouwen op je eigen inner wisdom en vanuit daar precies doen wat jij en je kindje op dat moment nodig hebben. Embody your truth! 

DAMIAN VILA

 MASSAGE THERAPEUT

Empathie, liefde, vriendelijkheid, intimiteit en aanwezig zijn in het moment. Damian is een massagetherapeut met een speciale focus op het creëren van een brug van bewustzijn tussen de ontvanger en zijn/haar eigen lichaam. Hij combineert Oosterse en Westerse massagetechnieken waarmee hij je in een diepe staat van ontspanning weet te brengen om evenwicht in het mentale, emotionele en intuïtieve lichaam te creëren. Hij geeft volledige lichaamsmassagetherapie met drukpunten, dynamische gewrichtsbewegingen en Thai stretches. Elke behandeling wordt voledig afgestemd op jouw behoeftes. Tijdens het retreat verzorgt Damian de massages.

GWENDALA GOSLIGA

VOEDINGSTHERAPEUT, YOGADOCENT EN PERSONAL TRAINER

Gwendala is werkzaam als orthomoleculair voedingstherapeute en begeleid al ruim 10 jaar yoga & detox retreats en workshops. Zij geeft lezingen aan het bedrijfsleven over gezonde voeding en 1 op 1 voedingsadviezen. Daarnaast is Gwen werkzaam als personal trainer en yoga- en pilatesdocent. Tijdens het retreat verzorgt Gwen alle overheerlijke ontbijtjes, brunches en diners, en geeft zij een lezing over voeding en lifestyle tijdens de zwangerschap.PRAKTISCH

We beginnen de retraite om 14.00 uur op xx november en sluiten op zondag xx november rond 17.00 uur het weekend af. 

WAT IS INBEGREPEN?

✓ Dagelijks Zwangerschapsyoga
✓ Meditaties, ontspanning- en ademtechnieken
✓ Blessingway ceremony
✓ Workshop bevallingsvoorbereiding 

✓ Workshop postpartum - voorbereiding postpartum periode

 

 

 

✓ Lezing over voeding tijdens de zwangerschap en postpartum

✓  Stiltewandeling in de natuur

EXTRAS DIE INBEGREPEN ZIJN

✓ Gebruik sauna 

✓ Doorlopend impactvolle en inzichtgevende begeleiding
✓ Beddengoed en handdoeken

✓ Dagelijks ochtendsnack

✓ Dagelijks vegetarische brunch
✓ Dagelijks vegetarisch diner

✓ Onbeperkt water, thee, fruit en snacks

 


✓ Datum: meer info volgt

✓ Locatie: meer info volgt

 

DE INVESTERING IN JEZELF IS: 

€ 499 euro p.p. op basis van een tweepersoons gedeelde kamer met badkamer 

€ 599 euro p.p. op basis van een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar)

 

Inclusief:

 • 2 nachten in een een- of tweepersoonskamer
 • Alle yogasessies en professionele begeleiding van ervaren zwangerschapsyogadocente Esther, opgeleid in de Birthlight methode van Zwangerschaps – en postnatale yoga.
 • Workshop bevallingsvoorbereiding
 • Workshop postpartum voorbereiding 
 • Blessingway Ceremonie
 • Stiltewandeling
 • Alle biologische en vegetarische maaltijden en healthy snacks
 • Onbeperkt kruidenthee en water
 • Gebruik van sauna en zwembad
 • Gebruik van alle aanwezige yogamaterialen
 • Linnen voor het bed en handdoekenset

Optioneel bij te boeken:

Uitgebreide zwangerschaps-ontspanningsmassage van 60 minuten (prijs 75 euro). 

 

Het enige dat je zelf nog hoeft te regelen is;

1. Je trip naar het retreat centre in Nederland

2. Persoonlijke (reis)verzekeringen

 


meld je hier aan voor HET MOOISTE CADEAU AAN JEZELF!

mail me als er nieuwe data bekend zijn

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.