RACHEL DE BOER

In mijn lessen zet ik diverse vormen van yoga in, om meer lichaamsbewustzijn te creëren en te ervaren. De yoga-vormen zijn Hatha Yoga, Yin Yoga, Stoel Yoga en Qigong oefeningen. Via de yoga oefeningen gaan we op onderzoek naar de mogelijkheden van jouw lichaam, om zo ruimte, ontspanning, kracht, bewustzijn en balans te creëren.

We bewegen mindful, dus met aandacht, om het lichaamsbewustzijn te vergroten, uit je hoofd in je lijf. We leren ook de basis hatha yoga houdingen, de lessen zijn daarom goed toegankelijk voor beginners. Maar geven ook extra verdieping als je al wat langer aan yoga doet. Of als je opzoek bent naar een rustige les.

 

Ik werk veel vanuit bodyscans; bodyscans in beweging, via yoga-houdingen en bodyscans in stilte, via meditaties. Om zo nog meer lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en met meer aandacht in het lichaam te kunnen blijven. Veiligheid, toegankelijkheid, kundigheid en zorgzaamheid zijn kernwoorden in mijn lessen. Evenals het verlengen van stuit tot kruin, en werken aan een correcte rug- en/of bekkenstand. 

Simpele maar krachtige oefeningen voor geest, lichaam en spirit. Dus toegankelijke yoga voor alle leeftijden en lijven! Wees welkom …

 

Rachel volgde de vierjarige 600-urige Raja Yoga Docentenopleiding bij Annemiek Latour in Amsterdam-Oost. Haalde in 2018 haar Stoelyoga certificaat bij Stoelyoga Nederland van Paula Jap Tjong. Ze volgde een opleiding bij Arterre voor therapeutische kinderyoga voor bijzondere kinderen. En heeft ze in 2021 haar Yin yoga docentenopleiding gedaan bij Pure Energy Yoga van Esther Scheen. En volgt nu een lerarenopleiding in Qigong bij Yvonne Alefs. En behaalde onlangs nog haar diploma voor tieneryoga. Rachel heeft ook ervaring, expertise en een achtergrond in verschillende dansvormen en rolschaatsdans. Ze is getraind in Qigong en verschillende yogavormen. En is een grote fan van dans-meditatievormen.

  

< Terug