MARTA - yoga teacher

Ik ben afgestudeerd als shiatsu therapeut aan de School voor Iokai Shiatsutherapeuten in 2010 en als Vijnana yoga docent in 2005 in Amsterdam.

Voordat ik naar Nederland kwam, al jaren geleden, heb ik in Barcelona Filosofie gestudeerd en gewerkt als moderne danser. In Amsterdam heb ik me verder toegelegd op Oosterse disciplines en algemene medische inzichten. De wereld van de ideeën en die van het lichaam waren in mijn jeugd altijd strikt gescheiden domeinen. Door mijn kennismaking met yoga leerde ik hoe die twee werelden in elkaar kunnen overvloeien: in deze meditatieve vorm van bewegen leiden filosofische inzichten tot een praktisch begrijpen, en andersom. Bij Teresa Caldas en Dona Holleman in Amsterdam begon ik in 2001 aan de opleiding tot Vijnana yogadocent, die ik in 2005 afrondde. Sindsdien heb ik bij Orit Sen-Gupta mijn kennis van yoga verdiept en mij de Vijnana yogatraditie eigen gemaakt.

Toen ik zelf ging lesgeven, werd ik me ervan bewust dat ik graag een-op-een werk en bovendien behoefte had aan medische kennis om iemand goed te kunnen begeleiden of te helpen bij klachten. In de zoektocht die hierop volgde, kwam ik met Iokai shiatsu in aanraking. Hierin vond ik een nieuwe bron van inspiratie.

  

< Terug