IVA GRATION - YOGADOCENT

"Het mooiste aan Yoga vind ik hoe je leert op te merken en te voelen wat er in jou aanwezig is. Welke gevoelens? Welke energie? Welke pijn? Welke gedachten? En hoe je hier via je adem, beweging en rust de weg vrij maakt voor een wat zachtere, openere blik naar jezelf en het leven. In mijn zwangerschaps yogalessen en in de herstel yoga vind ik het belangrijk dat je je gezien en veilig voelt en giet ik er regelmatig een eigen sausje van humor overheen. Daarnaast laat ik mij inspireren door hypnobirthing en zijn mijn lessen ook informatief, zodat jij keuzes kunt maken tijdens je zwangerschap en bevalling die van jou zijn. Gegrepen door het wonder van zwangerschap en het moederschap geloof ik ten diepste dat wanneer een vrouw zich veilig, geliefd en vrij in haar keuzes voelt, zij werkelijk tot alles in staat is! Ik ben dol op de verbinding die er ontstaat vòòr, tijdens en na de lessen dankzij de sharing circles. De reis die jij als zwangere doormaakt is transformatief op elk vlak en ik vind het prachtig om hiervan getuige te mogen zijn en jou hierin te begeleiden als yogadocent, als natuurcoach, als moeder en bovenal, als vrouw. Wees welkom...".

Voor meer informatie of contact met mij: http://www.dailnature.nl 

INTERVIEW MET IVA

Hoe heb je zelf yoga ontdekt?

Jeetje, nu ik erover nadenk, dat is inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden, haha! Ik studeerde aan de universiteit en mijn beste vriendin en ik vonden een flyer voor yogalessen in de Weesper flat. We volgen samen een proefles en schreven ons daarna in. Ik herinner mij nog goed hoe ik tijdens die eerste les op de yogamat eigenlijk pas voelde hoeveel spanning er in mijn lijf zat. Best confronterend dus. Maar na de les voelde ik mij wel al veel soepeler en relaxter. Ik ben 10 jaar bij de yogaschool van mijn docent gebleven en heb daar ook mijn opleiding genoten. En toen werd het tijd om mijn vleugels uit te slaan en mijn 'yoga' horizon te verbreden.

 

Wat houden jouw lessen in en wat is de opbouw/invulling van je lessen?

In mijn Herstel Yogales brengen we de aandacht in het hier en nu. Ik begeleid leerlingen met hun lichaam te bewegen met een acceptatie voor hoe deze zich in het moment aandient. Zonder het te forceren of te negeren. Onze gedachten zijn van directe invloed op ons lichaam en ons immuunsysteem. Door hier steeds weer bewust van te worden, stimuleren we het lichaamseigen herstellend vermogen. Mijn herstel yogales bestaat uit korte meditaties, kracht & coördinatie, balans, rekoefeningen, ontspanningstechnieken, ademhaling en visualisaties.

 

Waarom is jouw lesstijl (bijvoorbeeld flow/iyengar yoga/slow flow/yin/kundalini reiki etc) zo goed en voor wie is het geschikt?

Omdat de herstel yoga zo rustig is opgebouwd met heldere uitleg in een veilige omgeving is dit een heel toegankelijke les voor iedereen die wil werken aan een groter lichaamsbewustzijn en meer acceptatie van het lichaam. Hierdoor is deze les ook bijzonder geschikt voor mensen met een chronische ziekte, een beperking, of herstellende van een moeilijke periode. Het uitgangspunt is: roeien met de riemen die je hebt!

 

Hoe zou je jezelf omschrijven als leraar?

Voor mij is het belangrijk dat iemand zich veilig en welkom voelt. Ik probeer daarom altijd een zo open en rustig mogelijke leraar te zijn en datgene wat ik als docent deel ook op mijzelf toe te passen. Omdat ik ook als natuurcoach werkzaam ben in het dagelijks leven (www.dailynature.nl), deel ik graag mijn enthousiasme voor de natuur. Yoga en de natuur zijn voor mij heel nauw met elkaar verbonden. En als het even kan maak ik ook wel eens een grapje, want het leven is al serieus genoeg!

Als er een ding is dat je graag ziet dat elke deelnemer aan je lessen onthoudt, wat is dat dan?

Een gevoel van kalmte en zelf acceptatie!

 

 

< Terug