frederieke

Al heel veel jaren volgde ik allerlei soorten yoga, behalve Yin yoga. Tot ik, na bijna 30 jaar lesgeven aan het jonge kind op verschillende basisscholen, in een burn-out  belandde. Ik was overdonderd, hoe had ik alle signalen die  mijn lijf uitzond zo kunnen missen.
In 2015 startte ik met het volgen van Yin Yoga lessen, op de zondagmiddag, bij Yogaschoolnoord. Deze lessen raakte mij enorm en langzaam kon ik mijn lijf weer gaan voelen.
Inmiddels heb ik geleerd dat als je in een burn-out beland je niet “ziek” bent. Je lijf neemt alle maatregelen om aan de bel te trekken. Als je alle signalen die je lijf uitzendt negeert neemt het drastischere maatregelen. Een gezonde reactie dus.

Yin yoga sprak me zo aan, hier kwam ik echt tot rust en kon ik voelen wat er zich allemaal afspeelde in mijn hoofd en lijf.
Ik besloot om verschillende opleidingen te volgen om zelf yoga docent te worden.

In een kleine studio in Amsterdam ben ik begonnen met mijn eigen bedrijfje www.yinvoorjou.nl en al vrij snel daarna ben ik ook begonnen met invallen bij Yogaschool Noord.
En hoe bijzonder is het dat ik nu meerdere lessen geef op YSN , en óók de zondagmiddag les, de yinyoga les waar ik zelf ooit begon!

Mijn lessen zijn zacht en ontspannen.
Yin yoga gaat niet over iets goed kunnen, of het nastreven van je ambities, maar over voelen en zijn met precies dat wat er op dat moment in jou aanwezig is en dat met zelfcompassie observeren.
Ik hoop je te mogen ontvangen bij een van mijn lessen, Namasté.