ESTHER VAN VOORST - YOGADOCENT -  EIGENAAR YOGASCHOOL NOORD

Hi, ik ben Esther…..

Eigenaresse van Yogaschool Noord en mama van twee prachtige dochters van 10 en 13. 

Yoga kwam zo’n 20 jaar geleden op m’n pad en heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

 

Yoga betekent voor mij thuiskomen in mezelf. Het helpt me om stil te staan, het leven bewust te ervaren, in het moment te zijn en te doorvoelen en accepteren wat aanwezig is. Een life-changing journey. En niet alleen life-changing maar ook een oneindige reis, want tenslotte zijn we nooit uitgeleerd.

 

Ik ben gefascineerd door de transformatieve reis van zwangerschap, geboorte en het moederschap. Geboorte geven brengt je in contact met het mysterie van het leven zelf en de zwangerschap geeft je de mogelijkheid om een kracht in jezelf te ontdekken en ontwikkelen die je voorheen misschien nog niet kende. Het is een kans om nog dichter bij jezelf te komen, in contact met je instinct, je oerkracht en je intuïtie. Al snel na het voltooien van mijn eerste yoga-opleiding, zo’n 15 jaar geleden, ben ik me gaan specialiseren in yoga rondom de zwangerschap, geboorte en de periode daarna (postpartum). In de afgelopen tien jaar heb ik diverse specialisatie-opleidingen gevolgd, veelal bij mijn teacher Francoise Freedman - de founder van Birthlight, op het gebied van hormoonyoga, fertility yoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, bekken specialisatie yoga, baby-yoga en zwangerschapsmassage.

 

Naast de zwangerschaps gerelateerde trainingen volgde ik de afgelopen jaren trainingen op het gebied van yoga, adem, lichaamsgerichte psychotherapie, mystical dance, meditatie, tantra, bio energetica en vrije beweging. Al deze stromingen zijn een enorme inspiratie voor mijn eigen yoga practice en de opleidingen en cursussen die ik geef. In mijn yogalessen verweef ik al deze elementen waarbij de focus ligt op verbinding, overgave en vertrouwen. Door te verbinden met je lichaam en je hele systeem, kom je thuis in je zelf en leer je steeds beter om te voelen wat je nodig hebt, en te vertrouwen op je intuïtie. Het is prachtig om te zien wanneer je weet te verbinden met je inner teacher, en vanuit daar een free flow kunt laten ontstaan met bewegingen die jij op dat moment nodig hebt. Embody your truth and move from within! 

 

Met heel veel plezier geef ik nog steeds wekelijkse diverse (zwangerschaps)yogalessen en workshops in mijn studio’s in Amsterdam (Yogaschool Noord). Daarnaast leid ik andere docenten op tot (zwangerschaps)yogadocent en geef ik retreats in Nederland en Spanje (Ibiza).

 

De yogafilosofie heb ik in mijn leven toegepast op een manier die voor mij werkt als ondernemende moeder van twee kids. Goed voor mezelf zorgen is een belangrijk startpunt gebleken, want van daaruit kan ik ook geven aan anderen. Uren op een kussentje mediteren is meestal niet haalbaar in mijn leven, maar mindful door het park fietsen wel. Yoga leert mij bewuster in het leven te staan en stil te staan in het moment.

 

Ik hoop je in mijn lessen, workshops en trainingen te inspireren om yoga in je dagelijks leven te integreren op een manier die bij jou past. Iedereen kan yoga beoefenen en er beter van worden. Om het geweldige effect te ervaren hoef je je echt niet als een krakeling op te vouwen of een jaar in stille toewijding door te brengen. Als je kunt ademen, kun je yoga beoefenen. Zo simpel is het.

 

< Terug