ESTHER VAN VOORST - YOGADOCENT -  EIGENAAR YOGASCHOOL NOORD

Yoga betekent voor mij thuiskomen in mezelf. Het helpt me om stil te staan, het leven bewust te ervaren, in het moment te zijn en te doorvoelen en accepteren wat aanwezig is. Een life-changing journey. En niet alleen life-changing maar ook een oneindige reis, want tenslotte zijn we nooit uitgeleerd.

 

Het werk van Francoice Freedman (founder Birthlight ) en trainingen die ik de afgelopen jaren volgde op het gebied van mystical dance, yoga, adem, meditatie, tantra, bio energetica en vrije beweging zijn een enorme inspiratie voor mijn eigen yoga practice en de opleidingen die ik geef. In mijn lessen en trainingen combineer ik al deze facetten waarbij de focus ligt op jou laten thuiskomen in je lichaam, te laten verbinden met je hele systeem, waardoor je steeds beter leert voelen wat je nodig hebt/je behoeftes zijn in dat specifieke moment. Het is prachtig om te zien als je daadwerkelijk weet te verbinden met je inner teacher, en vanuit daar een free flow kunt laten ontstaan met bewegingen die jij op dat moment nodig hebt. Embody your truth! 

 

Moeder zijn, de zwangerschap en alles daar omheen vind ik heel bijzonder. Daarom ben ik me ook gaan specialiseren in yoga voor vrouwen, yoga rondom de zwangerschap en de periode na de bevalling. In de afgelopen jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van hormoonyoga, fertility yoga, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, bekken specialisatie, baby-yoga en zwangerschapsmassage, Met heel veel plezier geef ik nog steeds wekelijkse lessen zwangerschapsyoga, beval workshops en mama en baby flow trainingen. Daarnaast leid ik andere docenten op tot zwangerschapsyogadocent. 

 

De yogafilosofie heb ik in mijn leven toegepast op een manier die voor mij werkt als ondernemende moeder van twee kids. Uren op een kussentje mediteren is niet haalbaar in mijn leven, maar mindful door het park fietsen wel. Yoga leert mij bewuster in het leven te staan en stil te staan bij het moment.

 

Ik hoop je in mijn lessen, workshops en trainingen te inspireren om yoga in je dagelijks leven te integreren op een manier die bij jou past. Iedereen kan yoga beoefenen en er beter van worden. Om het geweldige effect te ervaren hoef je je echt niet als een krakeling op te vouwen of een jaar in stille toewijding door te brengen. Als je kunt ademen, kun je yoga beoefenen. Zo simpel is het.

 

< Terug