eliane

Altijd al heb ik me aangetrokken gevoeld tot het helpen van mensen. Dit wil ik doen vanuit een holistische benadering, de eerste stap daar naartoe is voor mij pilates. 

Zelf beoefen ik al 6 jaar pilates, mijn ervaring is dat het enorm helpt om meer in contact te komen met jezelf. Het bewustzijn over je lichaam, dat nodig is om de oefeningen te doen, zorgt voor een diepere connectie tussen lichaam en geest. 

De ademhaling staat centraal in de les. Ademhalen doen we de hele dag door, vaak onbewust. Door de bewuste connectie met je ademhaling te creëren, kan je leren deze functioneel te gebruiken. Zo helpen de oefeningen om balans en structuur te vinden in jezelf.

In mijn aanpak staat gentle begeleiding centraal. Ik vind het heel belangrijk dat jij comfortabel genoeg bent om niet alleen te kunnen luisteren naar de instructies, maar ook naar je eigen lichaam. Elk persoon is anders, daarom is elke les zoveel mogelijk afgestemd op ieders persoonlijke niveau. 

Eerlijk gezegd hield ik vroeger niet van sporten en keek ik altijd op tegen gymles. Pas toen ik pilates ging doen, leerde ik het plezier van bewegen ervaren. Sindsdien zijn andere sporten ook leuker geworden voor mij, omdat ik nu mijn eigen lichaam en kracht ken. Dit zou ik graag willen delen met mijn leerlingen.