Binkie Dabekaussen  - YIN YOGA

Het leven is voor mij een magisch gebeuren waarin ik vanuit mijn hart leef. 

 

Na jarenlang in het medisch onderzoek te hebben gewerkt, heb in 2016 een grote ommezwaai gemaakt naar een vrij leven. Mede door een levensveranderende reis in 2010 van anderhalf jaar door Midden en Zuid Amerika, waar ik de tijd nam mezelf te vragen "wie ben ik?" en "waarom ben ik hier?".

Mijn leven bestaat nu uit delen van dingen die ik lief heb zoals: Yoga, Muziek, Meditatie,  Sjamanisme en Rigpa een tibetaanse erergetische helingswijze.  Het voelt niet meer als werk, maar het luisteren naar het leven, wat wil het leven van mij?  

In mijn yin/ restorative yoga lessen nodig ik je uit om aanwezig te zijn, je hart te openen en je over te geven aan dit moment. De yogahoudingen integreer ik met meditaties, ademhalingstechnieken en zelfonderzoek waarbij ik in de eindontspanning afsluit met de zachte klanken van mijn handpan.  

Yin Yoga is volgens mij lief zijn voor jezelf. Een rustige vorm van yoga, waarbij op een liefdevole en bewuste manier in elke yogahouding naar binnen keert. Deze vorm  geeft je de ruimte om je gedachten tot rust te brengen, emoties niet te onderdrukken en te merken dat alles verandelijk is in het leven, zo ook de houding waar je op dit moment in ligt. Een prachtige tool om in dit drukke leven even helemaal tot jezelf te komen. 

Restorative Yoga is een passieve vorm van yoga en voor iedereen toegankelijk. Een verademing in onze vaak actieve levensstijl. Het kalmeert ons zenuwstelsel en leert je in ontspanning en overgave te luisteren naar je lichaam en geest. 

Ik voltooide mijn Yin Yoga Docentenopleiding aan De Nieuwe Yoga School bij Johan Noorloos. Onlangs is daar ook de Restorative Yoga Advanced studie bij gekomen.

  

< Terug