Yoga voor rug en nek

Deze les is speciaal gericht op het verlichten van rug-, nek- en schouderklachten.

Kenmerken

Voel je veel spanning in de spieren van je nek en bovenrug? Ervaar je veel stress? Of zit je vaak in dezelfde gebogen houding achter de computer? Zorgen deze verkrampte spieren voor hoofdpijn of klachten in je armen, handen of vingers? Heb je last van je onderrug? Dan is deze les zeker iets voor jou! In deze les wordt de nadruk gelegd op oefeningen voor rug, nek, en schouders. Maar ook de rest van het lichaam wordt niet vergeten.

 

Inhoud les

Deze les bestaat uit een dynamisch uitgevoerde serie houdingen waarin de wervelkolom in verschillende richtingen wordt gedraaid en gestretcht. Ook werken we met de adem, om spanning in de spieren van de nek, schouders en rug los te laten. Door de combinatie van adem en beweging werken we aan het ontspannen van de spieren die zorgen voor beweging van het lichaam. Als de bewegingsspieren ontspannen zijn kunnen de houdingsspieren beter hun werk doen. Houdingsspieren zijn van groot belang voor stabiliteit van onderrug en bekken.

Met yoga werk je niet alleen aan ontspanning van de bewegingsspieren maar ook aan het bewustzijn van je lichaamshouding. Wanneer je dit bewustzijn begint te ontwikkelen kun je een begin maken met het corrigeren van slechte gewoontes wat je lichaamshouding betreft. Met het toenemen van je bewustzijn zul je je eerder bewust worden van ingezakte of gedraaide houdingen die je aanneemt en kun je ze corrigeren. Zo kun je iets doen aan je (rug)klachten voordat het zich tot een groter probleem ontwikkelt.

 

Geschikt voor

Heb je last van verkrampte spieren, stijfheid en pijn in je rug, nek en/of schouders? Of wil je gewoon je houding verbeteren? Kom ervaren wat deze specifieke yogales voor je kan doen!