HORMOON YOGA


Hormoon Yoga heeft effect op je hele lichaam, in het bijzonder op schildklier, hypofyse en eierstokken. Daardoor kan een verstoorde hormoonspiegel weer in balans komen. De serie is dynamisch met mooie rustige momenten en leidt tot snelle resultaten bij regelmatige beoefening.

Hormoonyoga is geschikt voor vrouwen met pms, een kinderwens, (vervroegde) overgang en andere hormonale klachten. Als je overspannen bent of burnout klachten hebt, kan hormoonyoga ook effectief zijn. Bij hormoonyoga ligt de focus op de hormoonklieren. De hormonen kunnen in balans komen zodat klachten kunnen verminderen, verlichten of verdwijnen. Daarnaast worden de vitaliteit en kracht verhoogd.

De lessen omvatten Chi Gongseries, zonnegroeten en de dynamische Fusionhormoonyoga van Sylvia Mullaart, mede gebaseerd op de klassieke hormoonyoga van Dinah Rodrigues.Er is veel aandacht voor ontspanning aangezien stress een belangrijke oorzaak kan zijn van hormonale disbalans.

Ook als je geen klachten hebt is hormoonyoga fijn, omdat het de vitaliteit en kracht verhoogt. Het helpt je om lekker(der) in je vel te zitten en om heerlijk te ontspannen.

 

De volledige hormoonserie bestaat uit 12 oefeningen en in een periode van 5 weken beoefen je de hele serie. Zo raak je vertrouwd met de technieken en leer je de hele serie goed kennen. Regelmatig kan je een workshop hormoonyoga volgen waarin je uitgebreid uitleg krijgt en een handout voor je eigen practice.

 

Enkele contra indicaties:

- zwangerschap

- klachten waarbij je de hormoon productie liever niet stimuleert

- hevige vorm van endometriose

 

Twijfel je of deelname goed voor je is, stuur dan een mail naar sigrid@herstelyoga.nl en bespreek het ook met je arts of behandelaar.