Hormoonyoga Cursus - Omarm je overgang

TERUG IN BALANS

Door verschuivingen in de hormonen rond de overgang en menopauze moet het hele systeem van een vrouw telkens weer een nieuw evenwicht vinden. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel, mentaal, geestelijk en spiritueel. Het doel van deze cursus is om het lichaam te ondersteunen om hormonale balans te herstellen door het aanspreken van de belangrijkste klieren en organen in het lichaam - de klieren in de hersenen, de eierstokken, de bijnieren & de schildklier. Het optimaal samenwerken van deze klieren waarborgt gezondheid & welzijn.

Door kennis en inzicht en met specifieke oefeningen kan je meer evenwicht brengen in je hormonale schommelingen en onderzoeken wat er zoal verandert in je vrouw zijn. Ook is het fijn om ervaringen uit te wisselen.

 

Hormoonyoga is een cadeautje voor iedere vrouw.

De voordelen van yoga tijdens de overgang.

Als je ademhaling dieper wordt, krijg je meer rust om alles los te laten en te accepteren. Als je bijvoorbeeld een opvlieger krijg, kun je het veel beter van je af laten glijden. Alles wordt zachter. Daarnaast zorgt yoga ook voor hernieuwde energie. Je voelt gewoon dat alles weer gaat stromen in je lijf. 

Er zijn tijdens de yogalessen altijd oefeningen, zoals heupopeners en omgekeerde houdingen, ademhalingsoefeningen, bewustwordings meditaties zoals mindfulness die je daarbij helpen en die specifiek gericht zijn op het bevorderen van de energiestroom en balans in de hormoonklieren.

 

In deze cursus krijg je:

  • Uitleg over de overgang en de transformatie tijdens deze bijzondere fase
  • Een goede voorbereiding naar de overgang toe door erover te praten en meer te weten over de ins en outs ervan
  • Hoe je in je kracht kunt staan als wijze vrouw

 

We beoefenen:

  • Ademhalingsoefeningen om de opvliegers te verzachten
  • Ontstressen met Qigong en Yoga oefeningen
  • Yoga oefeningen voor klachten tijdens je overgang
  • Ontspanningsoefeningen voor hormonale balans en slapeloosheid

Docent

Sigrid Paesbrugge is gecertificeerd Yogadocent. Ze volgde een opleiding Midlife yoga bij Mieke de Bock en Hormoonyoga bij Sylvia Mullaart. Een volgende stap is de opleiding Hormooncoach bij Ralph Moorman.

 

Ze heeft een zachte stijl van les geven, herstellend en gericht op het individu, aandachtig en voelend. Naast yoga heeft ze een grote voorliefde voor QiGong en diepe ontspanning.


mail me als er nieuwe data bekend zijn

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Info & data