herfst editie - weekend DETOX


Ga fit de winter in, doe mee met onze herfst detox!

De zomer is voorbij en het is weer tijd om extra aandacht aan jezelf te geven en los te laten wat je niet meer nodig hebt.  

Het najaar is de perfecte tijd om op de reset knop te drukken. Een nieuw seizoen is de ideale gelegenheid om je lichaam en geest grondig te reinigen met een detox. 

Met deze detox geef je je lichaam wat extra weerstand, energie en vitaliteit en ben je klaar voor de winter.

 

Speciale herfst editie detox!

Deze 9 daagse detox gaat je inspireren om betere keuzes te maken over je voeding en leefstijl. In deze herfst editie gaan we vooral de nadruk leggen op verwarmen en goed voor jezelf zorgen. Dit doen we met verwarmende detox soepen, sappen en reinigende yogasessies, zodat je vitaal de winter in gaat.

 

Wat gaan we doen deze 9 dagen? 

Je lichaam ontgift in principe uit zichzelf. Om je lichaam daarbij extra te ondersteunen kan het helpen je eet- en leefgewoonten te verbeteren. Deze week gaan we ons richten op gezonde voeding met de nadruk op groenten en fruit. Die zorgen ervoor dat je je lichaam kan ondersteunen en makkelijker afvalstoffen kwijt kan raken.   

STAPPENPLAN - ZUIVER JE LICHAAM EN GEEST IN DRIE STAPPEN - 9 DAGEN

De detoxkuur bestaat uit drie stappen:

 

Stap 1: Afbouwen / pretox  (3 dagen)

Je bereidt je lichaam voor op het sapvasten en bouwt je voeding geleidelijk af door een aangepast dieet en start met het innemen van de natuurlijke voedingssupplementen.

 

Stap 2: sapvasten / detox (3 dagen) – met sappen, smoothies en soepen (en/of salades en groente)

In deze fase ga je het lichaam meehelpen te ontdoen van afvalstoffen. De intensiteit van de detoxen bepaal jezelf.

Er zijn namelijk twee varianten:

1. Een sapvasten weekend met alleen sappen, smoothies & soepen.

2. Een mildvasten weekend met sappen, smoothies, soepen, salades en gestoomde groentes.

- Afhankelijk van je motivatie en hoe het gaat kun je het sapvastweekend verlengen met 1 of 2 dagen.
- Optioneel is een darmspoeling voor thuis (clysmazak kan je kopen voor € 15,- op vrijdag bij Gwen) Je krijgt een persoonlijke uitleg hoe dit in zijn werk gaat.

 

Stap 3: Opbouwen/ retox (3 dagen)

Na het sapvasten ga je langzaam je gezonde voedingspatroon opbouwen. Het lichaam voelt weer krachtiger en het energieniveau stijgt.

 

Stap 1. afbouwen en stap 3. opbouwen doe je thuis.

Tijdens het sapvastweekend is er een speciaal programma met lessen en voedingsbijeenkomsten in de Yogaschool.

De totale kuur duurt 9 dagen (of langer indien je het detoxen wilt verlengen).


JE BENT NIET ALLEEN!

Je doet de detox niet alleen! Je kunt Gwendala tijdens de 9 dagen altijd bereiken via mail. Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor de speciale Detox WhatsApp-groep waar je met alle andere deelnemers elkaar motiveert en inspireert. Je kunt tips, foto’s, recepten en ervaringen uitwisselen. Tijdens het sapvastweekend - stap 2 - geeft Gwendala voor of na de yogalessen nog een korte presentatie en is er ruimte voor vragen.


YOGA PROGRAMMA DETOXWEEKEND

Tijdens het detoxweekend ontmoeten we elkaar  voor speciale ontgiftende yogasessies en informatiebijeenkomsten.

 

Zondag 7 november 2021

Kick off info bijeenkomst: 17.00 - 17.45 uur via Zoom

Vrijdagavond 12 november 2021

18:00 - 19:45 uur - Introductie door Gwen een lekkere smoothie en een ontspannen yin yogales

Zaterdag 13 november 2021

14:00 - 15:30 uur - Speciale detox slowflow yogales van Gwen. Na de les ontvang je een verse lunchsap

Zondag 14 november 2021

14:00 - 15:30 uur - Speciale reinigende yin yogales

15:30 - 16:15 uur - We sluiten het weekend af  en Gwendala geeft je informatie over hoe je je voedingspatroon weer het beste kunt opbouwen na het detoxweekend. Er is voldoende tijd voor vragen.


Alle overige smoothies /sappen en/of salades gedurende de 9 dagen van deze kuur maak je thuis met behulp van de recepten die je van ons ontvangt.

DETOXPAKKET

Voorafgaand aan de detoxkuur ontvang je het uitgebreide detoxpakket met daarin alles wat je nodig hebt voor deze detoxkuur. Het pakket kun je afhalen bij Yogaschool Noord. In het pakket zit:

 • Informatie over achtergrond detoxen (via mail)
 • Informatie over de detoxkuur en de verschillende stappen (via mail)
 • Recepten van Miss Detox voor de eerste, tweede en derde stap (via mail)
 • De benodigde voedingssupplementen
 • Bitterzout (optioneel)
 • Detox thee
 • Tongschraper
 • Scrubhandschoen
 • Boodschappenlijst voor alle stappen (via mail)

EXTRA

 • Optioneel kan het pakket voor een kleine extra vergoeding worden uitgebreid met een thuis set darmspoeling waarmee je thuis aan de slag kunt.
 • Het pakket kan uitgebreid worden met een massage tijdens het weekend a 75 euro voor 60 minuten of 95 euro voor 90 minuten.

BEGELEIDING

Deze 9-daagse detoxkuur wordt begeleid door Gwendala Gosliga ‘ miss detox’. Gwen is al ruim 20 jaar actief in de health- en lifestyle wereld. Ze is gespecialiseerd in het begeleiden van detox & yoga retreats, verzorgt lezingen en workshops voor bedrijven en bedenkt en maakt de recepten voor het platform Isa & Medina. Afgelopen jaren heeft Gwen zich in verschillende vormen van yoga gespecialiseerd. Naast voeding is dit een mooie toevoeging op haar holistische benadering. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan haar gezondheidsblog blog op www.missdetox.nl 


ENKELE REACTIES

"Deze dagen hebben me echt geholpen om bewuster te zijn. Thanx daarvoor." Carleen.

"Veel dank! Deze dagen hebben me echt een 'kickstart' gegeven voor bewuster eten met minder suiker. Ik zit vol goede voornemens." Annelies

"Meiden, super bedankt. Heel leuk om bij mezelf te ontdekken dat het kan!" Moone

"Fijne combi: bewust met eten & yoga. Zorgt voor een fijn ritme waardoor het redelijk vanzelf gaat." Wyneke 

"Fijne manier om bewuster te gaan eten. Fijne yogalessen. De combi is top!" Alja


INFORMATIE

Planning:

Kick off info bijeenkomst: zondag 7 november 17.00 - 17.45 uur via Zoom

Stap 1 - afbouwen: start dinsdag 9 november

Stap 2 - sapvasten: start vrijdag 12 november

Stap 3 - opbouwen: start maandag 15 november

 

Stap 1 en 3 doe je thuis. Tijdens het sapvastenweekend is er een speciaal programma in Yogaschool Noord. De totale kuur duurt 9 dagen. 

 

Locatie: Nachtegaalstraat 157

Docent: Gwendala Gosliga 

Kosten: 150 euro p.p., dat is inclusief begeleiding op maat, 3 yogalessen en informatiebijeenkomsten, voedingssupplementen en info en recepten.

MEMBERSHIP KORTING: 10% korting voor members met een "1 jaar onbeperkt" abo. Als je bent ingelogd met je account, zie je automatisch de gereduceerde prijs voor die workshop.

 

Contra-indicaties:

In een aantal gevallen is een detoxkuur af te raden. Contra-indicaties zijn: diabetes, kanker, acute infecties, aandoeningen aan het hart, lever en nieren, reumatische aandoeningen, fibromyalgie, zwangerschap, burn out en psychiatrische aandoeningen. Bij twijfels, contact ons via info@yogaschoolnoord.nl. docent

gwen - voeding en YOGA

Mijn zoektocht naar gezonde voeding begon ongeveer 19 jaar geleden. Tot mijn achttiende jaar leefde ik grotendeels op witbrood met chocopasta en knakworsten. Niet dat mijn moeder niet van alles had geprobeerd maar ik was onwringbaar. Ik had als kind allerlei klachten zoals hoofdpijn, bloedarmoede en later kwamen daar menstruatieklachten en acne bij. Achteraf begrijp ik dat mijn klachten voortkwamen uit een chronisch voedingstekort. Ik vulde wel maar voedde mijn lichaam niet.

Nu ik dit weet na mijn opleidingen, cursussen en zelfonderzoek wil ik mijn kennis graag met iedereen delen die zich fit en vitaal wil voelen maar niet precies weet hoe. Ik heb allerlei voedingsstijlen uitgeprobeerd: Raw food, fit for life, Ayurveda en Paleo. Ik heb uit alle stromingen het beste gehaald en daar en eigen mengeling van gemaakt. Ik geloof niet in diëten maar wel in anders eten. En ook dat ieder mens anders is in zijn of haar behoefte.

Nu zoveel jaar later voel ik mij fit en vrij van klachten. Ik weet nu hoe ik mijzelf in balans kan houden door gezonde voeding en beweging. Dat betekent overigens niet dat ik nooit meer uit balans ben. Maar ik weet nu hoe ik mijzelf kan helpen om mijn balans snel weer te herstellen.

Mijn passie: mensen motiveren voor een happy -healthy lifestyle op een niet al te ingewikkelde manier. Als ervaren en gediplomeerd orthomoleculair voedingtherapeute laat ik je graag de kracht van goede voeding ervaren.Meld je aan