CHAKRA WORKSHOP

Wat zijn chakra’s?

Het woord ‘chakra’ betekent wiel. Je kunt een chakra zien als een draaikolk-achtig veld van energie. In het lichaam lopen zeer fijne energiebanen. Deze worden nadi’s genoemd. Je kunt ze vergelijken met de meridianen uit de Chinese geneeskunst. Er zijn tienduizenden nadi’s. Deze energiebanen stromen over, en in, het hele lichaam en verbinden lichaamsdelen, organen, zintuigen en de geest met elkaar. Op kruispunten van de nadi’s bevinden zich energiecentra, die chakra’s worden genoemd. In de chakra’s wordt de energie, ook wel prana - de alles doordringende en vitale levenskracht - getransformeerd in meer specifieke bruikbare energieën, die ieder een eigen bijdrage leveren aan je fysieke, mentale en spirituele ontwikkeling. Zeven hoofdchakra’s, ook wel bewustzijnsniveau’s, bevinden zich langs de wervelkolom. Vanaf Muladhara, het eerste chakra, rondom de staartwervels tot Sahasrara, het zevende chakra rondom de fontanel. Goed om je te realiseren dat de chakra’s in verbinding staan met elkaar en kunnen worden gezien als één wervelend veld met transformatiecentra.

 

Workshops

Zeven zaterdagen staat 1 chakra centraal. Je ontmoet de kenmerken van het chakra met asana’s (houdingen), meditatie, pranayama's (ademoefeningen), mantra's en kennis. Bewustwording van de zwakte of juist de kracht van een bepaald chakra wordt gestimuleerd en en hoe je 1 of meerdere chakra’s kunt versterken en zelfs openen. De onderliggende kennis en achtergronden bieden je een mogelijkheid tot bewustwording, reflectie, transformatie en het effect op je dagelijks leven in gedragingen en handelen.

Voel je vrij om 1 of meerder workshops te volgen. Daar de verschillende chakra's onderling zijn verbonden, kan het mooi zijn alle workshops mee te doen. Ook al spreekt het éne chakra je misschien meer aan dan een ander chakra. 

 

INFORMATIE

Docent Natanja

Yoga maakt me aards en helder. Dankzij lichamelijk ongemak ontdekte ik Hatha yoga. Diep geraakt wat het mij bracht: een natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest, wat het leven lichter maakt. Dit delen is mijn passie. Mijn stijl is afwisselend, puur en met beide voeten op de grond. De chakra’s vormen een rode draad. Je ervaart kracht en ontspanning, zowel mentaal als fysiek en ontmoet een innerlijke rust, gedragen door de adem. De Saswitha opleiding is mijn basis, aangevuld met verschillende bijscholingen in binnen- en buitenland. Met het bestaan van Yoga Bloemendaal sinds de zomer van 2013 vallen passie en verbinding met gelijkgestemden samen. Ook werk ik samen met andere yoga scholen en instellingen om het vermogen en effect van yoga te laten bloeien en groeien.

Visuddha Chakra, het vijfde chakra - Stem vinden, expressie & reflectie

Met het plegen van een belletje, te facebooken of een tekstbericht te versturen vullen we de "enge" en "benauwde" stilte met geluid of actie. Op een terras zitten en niets doen terwijl je wacht op een vriend of vriendin is bijna ondenkbaar! Met het ervaren van leegte en stilte – akasha - ontmoet je verlangens, angsten en reflecteert op een dieper bewustzijnsniveau. Dit energie centrum is verbonden aan je stem, de keel. Spreek jij helder en op een liefdevolle manier jouw behoeftes uit?

Data: Zaterdag 11 maart

Tijd: 14.00 - 16.30 uur

Prijs per workshop: 29 Euro

BELANGRIJK: Geen bevestiging ontvangen maar wel betaald? Stuur ons dan een e-mail. Dan kijken wij of je boeking goed is doorgekomen.


Ajna Chakra, zesde chakra - Bewustzijn, visie & wijsheid

Deze energie ligt in het derde oog, waarin de tegenstellingen zich opheffen. Het chakra van innerlijke wijsheid. Van denken naar voelen. Je oefent met verstillen en langer aanhouden van de asana’s, waardoor een zuiver bewustzijn en inzicht ontstaat. Ontdek inspiratie en jouw visie!

Data: Zaterdag 8 april

Tijd: 14.00 - 16.30 uur

Prijs per workshop: 29 Euro

BELANGRIJK: Geen bevestiging ontvangen maar wel betaald? Stuur ons dan een e-mail. Dan kijken wij of je boeking goed is doorgekomen.


Sahasrara Chakra, zevende chakra - Verbondenheid, helderheid & openheid

Je fontanel, de kroon van het hoofd, is het punt van het zevende chakra. De oorspronkelijke verbinding met het heelal. Vanaf je 3de sluit dit punt zich meer en meer, verbondenheid vervaagt. Niet voor niets hebben jonge kinderen hele wijze opmerkingen! In dit centrum komt alles samen, ontstaat eenheid en heerst tevredenheid met al dat is, santosha. 

Data: Zaterdag 27 mei

Tijd: 14.00 - 16.30 uur

Prijs per workshop: 29 Euro

BELANGRIJK: Geen bevestiging ontvangen maar wel betaald? Stuur ons dan een e-mail. Dan kijken wij of je boeking goed is doorgekomen.