Afrikaanse Dans Workshop met Live Percussie en muziek


Dit wil je niet missen: Yogaschool Noord organiseert een unieke West- Afrikaanse dansworkshop voor alle niveaus (iedereen wordt op haar/zijn niveau uitgedaagd) door Turid Dramé met live muziek door Moussé en team.

Na een goede warming up waarin al de danspassen van de choreo in zitten verwerkt en waar je de basistechnieken van de Afrikaanse dans leert, bewegen we met diverse Afrikaanse moves door de zaal. Je krijgt hierbij persoonlijke tips en Turid maakt deze bewegingen zo dat een beginner het kan volgen en dat een gevorderde danser wordt uitgedaagd tot de volle traditionele pas zoals in Afrika gedanst. Je krijgt uitleg over de achtergrond van het ritme en de dans die wordt gegeven zodat je voelt met welke intentie er

gedanst wordt. De passen worden tot een choreo gebracht zodat je de dans niet meer zult vergeten. Het bijzondere aan Afrikaanse dans is dat je samen met de live percussionisten werkt: dus de muziek en dans zijn in gesprek en reageren op elkaar. Je hoeft dus niet "5-6-7-8" te roepen maar je leert een signaal in het ritme die aangeeft wanneer er van dansbeweging wordt veranderd. En omdat er live percussie is vergeet je hoe intens je aan het dansen bent: flesje water, makkelijk zittende kleding waar je in kunt zweten en blote voeten mee!

We eindigen met een fijne cooling down op Afrikaanse snaarmuziek zodat je weer prettig uit je bed kunt komen de volgende dag. 

 

Informatie

Data: 31 maart

Tijd: 14.00 - 16:00 uur

Kosten: 25 Euro

 

Docent: Turid


BELANGRIJK: Geen bevestiging ontvangen maar wel betaald? Stuur ons dan een e-mail. Dan kijken wij of je boeking goed is doorgekomen.