YOGA & MINDFULNESS programma VOOR STRESS & BURNOUT

Ontspan, versterk jezelf en vergroot je weerbaarheid tegen stress met yoga, ademhaling en mindfulness

Kom tot rust en haal meer uit het leven met ons 4-weekse stress relief programma. We dekken je onder een warme deken van afwisselende ontspannings-, yoga- adem- en mindfulnessoefeningen. We geven je tips & tricks om je bewust te worden van wat stress met je doet en hoe je er mee om kan gaan.

 

Stress

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van stress. Maar steeds vaker houdt de stress langdurig aan waardoor er klachten ontstaan zoals hoofdpijn, slecht slapen, piekeren, futloosheid en een leeg gevoel. De motor raakt langzaam op.

 

Inhoud cursus

In dit 4-weekse programma leer je op een speelse en relaxte manier hoe je tot fysieke en mentale ontspanning kan komen en blijven. In het dagelijkse leven, maar ook in moeilijke tijden! We reiken je tools aan om je patronen te leren herkennen en doorbreken. Met behulp van yoga-, ademhaling- en mindfulnessoefeningen leer je beter voelen wat stress met je doet, hoe je kunt ontspannen en juist meer energie uit jezelf kunt halen. Op die manier krijg je de tools in handen om jouw stressreacties om te buigen naar een hanteerbare situatie of zelfs een positieve ervaring.

 

Wat leer je?

  • Wat is stress en hoe uit stress zich in je lichaam en geest
  • Ademhalingsoefeningen en yoga houdingen die stress verlagen
  • Opdrachten om jou stress gedrag beter te herkennen en te doorbreken

Wat krijg je? 

  • Handout voor elke les
  • Na de sessie ontvang je video's, kennisdocumenten en opdrachten met yoga, ademhaling en meditatie oefeningen voor thuis
  • Veel tips en tricks om te ontstressen en weer meer energie te krijgen
  • Gedurende de gehele periode maak je deel uit van de speciale Ontstress Facebookgroep

Het programma is als volgt opgebouwd

Sessie 1: Wat is stress?

Leer over de achtergrond van stress en nog belangrijker: wat is ontspanning? Hoe kun je je leren te ontspannen? Wat levert jou stress op en hoe ga jij met stress om? Waar krijg je energie van?

 

Sessie 2: Invloed van adem & mindset

In deze sessie leer je hoe je adem en mindset invloed heeft op je autonome zenuwstelsel en wat stress met je lijf en leven doet.

 

Sessie 3 Mindfulness & Acceptatie

Bewust leven en zijn in het hier en nu, mindfulness meditatie en mindful yoga.

 

Sessie 4 Integratie

Hoe kan je het geleerde in je leven integreren. Wat kom je tegen in je leven en wat ondersteunt je. Terugkeren naar je kracht en energie!

 

Voor wie

Het 4-weekse Stress Relief programma is speciaal ontworpen voor mensen die last hebben van (langdurige) stressklachten, bij beginnende burn-out of herstellende van een burn-out. Ben je overwerkt? Vaak moe en lusteloos? Heb je een 'break' nodig? Ben je op zoek naar een manier om te leren ontspannen en je stress te 'managen'? Dan is dit stress relief programma uitermate geschikt voor jou.

 

Over Sina 

Sina is co-founder van Yogaschool Noord. Sina is naast yogadocent ook fysiotherapeut en gespecialiseerd in yogatherapie bij stressklachten.

INFORMATIE

Docent:       Sina Kaden

Kosten:       €147 voor 4 sessies, inclusief lesmateriaal

Locatie:       Nachtegaalstraat 157, 1022EZ Amsterdam 

We werken in een kleine groep van maximum 12 personen in onze warme, gezellige yogazaal.