8- weekse MINDFULNESS Training


MINDER STRESS ERVAREN EN MEER GENIETEN VAN HET HIER EN NU

Mindfulness betekent gewoon: bewust zijn van je ervaring in dit moment. Met een open aandacht aanwezig zijn in het hier en nu.

Mindfulness helpt je om meer te genieten van mooie momenten en bewust om te gaan met stress. Je leert je aandacht te sturen en daarmee afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je gaat steeds sneller automatische reacties herkennen. Zo kun je bewuster omgaan met momenten wanneer het even niet gaat zoals je wilt. Kortom: mindfulness helpt je om met focus en plezier midden in het leven te staan.

 

' Voor mij is mindfulness heel praktisch en toepasbaar gebleken. Mindfulness helpt mij om minder te oordelen en zachter te zijn naar mezelf en anderen.- Martje

Waarom een mindfulnesstraining volgen?
Gewoon aanwezig zijn klinkt misschien eenvoudig, maar makkelijk is het niet. Hoe vaak vliegen we niet op de automatische piloot? 

Door opmerkzaamheid te trainen kun je steeds vaker zien waar je aandacht is, en bewustkiezen waarop je het wilt richten. Opmerkzaamheid is een vaardigheid die je geleidelijk opbouwt door dagelijks te oefenen.

 

De MBSR/MBCT mindfulnesstraining is een degelijke aandachtstraining, waarin je oefeningen leert die je fysiek en mentaal fitter en weerbaarder maken. De effectiviteit van het programma is in de afgelopen 35 jaar wetenschappelijk bewezen. Je hoeft dus niet in mindfulness te geloven om er baat bij te hebben.

 

Wat je leert tijdens deze training:

  • Aandacht richten en opmerkzaamheid ontwikkelen.
  • Automatische reacties herkennen en gezondere keuzes maken.
  • Bewust omgaan met stressvolle en moeilijke momenten.
  • Oefenen met verschillende mindfulness technieken.
  • Mindfulness toepassen in het dagelijks leven op een manier die bij jou past.

“Goede training, inclusief ook wat huiswerk en oefening. Serieuze, inhoudelijke cursus.”  – Maurice

“De training heeft me opgeleverd: afstand nemen van de druk die ik mezelf opleg, en het probleem laten waar het hoort.”  - Wick

 

Voor wie?

De mindfulnesstraining is waardevol voor iedereen die wel wat extra bewustzijn kan gebruiken. In het bijzonder is de training effectief in de omgang met (werk)stress, burn-out, somberheid, angst en slapeloosheid. Daarom vergoeden veel verzekeraars deze training! Check de Zorgwijzer voor de voorwaarden. 

informatie


Lessen: 8 groepsessies van 2,5 uur en een oefendag.

Huiswerk: dagelijks ongeveer 50 minuten.

Locatie: Maanzaal in Yogaschool Noord, Nachtegaalstraat 157, Amsterdam Noord.

Kosten: €350 incl. BTW; inclusief persoonlijk voorgesprek, lesmaterialen, audiobestanden, thee en wat lekkers.

 

 

TRainers


ACHIM HEINE van GOOD MINDFULNESS

Data:

18 oktober: Gratis introductie workshop

3 november: start training

 

Meer informatie en aanmelden: goodmindfulness.nl

Achim Heine begon dagelijks veel te mediteren toen hij 19 jaar was. Vanuit interesse en een zekere twijfel eraan of hij in zijn opvoeding wel voldoende handvatten had gekregen om een positief leven in deze maatschappij te kunnen opbouwen. Nu, weer 19 jaar later, staat hij nog steeds elke dag versteld van de zelfregulerende werking van de mindfulness oefeningen. Daarom biedt hij vol overtuiging mindfulness trainingen aan om zijn langdurige ervaring te delen. 

Verder is hij uitvoerend musicus, docent aan het Conservatorium van Amsterdam, en heeft een jong gezin met 2 kids. Een druk bestaan, dus veel kansen om mindfulness in de praktijk te brengen. 

 

LOES GLANDORFF

Data:

6 september: Gratis introductie workshop

27 september;  start training

Meer informatie en aanmelden: loesglandorff.nl

 

“Loes is er voor me als doorgewinterde reisleider. Ze kent het terrein door en door en ze is niet bang. Dat voel ik. En daarmee helpt ze mij.”
– Heleen

 

Loes Glandorff is VMBN gecertificeerd. In 2012 volgde ze de mindfulnesstraining als terugvalpreventie voor depressies en burn-out. Sindsdien is haar kijk op het leven volledig veranderd: “Leven is voor mij een schitterend avontuur en mindfulness geeft me de helderheid om het te omarmen en te navigeren.”

Naast mindfulness geeft Loes ontwerpvakken aan de kunstacademie van Utrecht. Ze leeft samen met partner en dochter In Amsterdam-Noord.

 

“De mindfulnesstraining was een echte eye opener. Loes heeft een zeer prettige manier van lesgeven. In het begin had ik moeite om thuis te oefenen, maar naarmate de training vorderde kon ik steeds milder zijn voor mezelf en juist daardoor ging ik als vanzelf meer oefenen. Loes weet dit als geen ander over te brengen, met veel rust en geduld en een hele prettige stem.” – Ellen

 

Vanaf augustus geeft Loes ook trainingen 'Mindful met je baby' bij Yogaschool Noord.