Koppel workshop Thai Yoga Massage

“Thai massage is like a thousand gentle waves washing over the body. Thai massage is like yoga for lazy people.

 Instead of doing yoga, they do it for you”

 ~ Chongkol Setthakorn ~

Wat is Thai Yoga massage?

Thai Yoga massage is een dynamische vorm van lichaamswerk uit een meer dan 2000 jaar oude geneeswijze uit Thailand. Deze kunst is gevormd uit een mix van Chinese geneeskunde en Indiase yoga principes.

Door zachte acupressuur en diepe Hatha yogastretches volgt Thai yoga massage de energielijnen in ons lichaam en geeft het lichaam meer energie. Men stimuleert de energielijnen en drukpunten door middel van handen, voeten, onderarmen en ellebogen. Doordat de ontvanger zelf niets hoeft te doen kan je de yogastretches in een volledige, meditatieve ontspanning ervaren.

Zowel de gever als de ontvanger zijn gekleed in loszittende kleding. Thai massage wordt gekleed op een mat op de grond gegeven waarbij je als het ware dansend om de ontvanger heen leert bewegen. Je zult ervaren hoe fijn het is om een massage te geven net zoals het ontvangen. Het fijne van ontvangen is dat je er ook van leert.

De beleving van het ervaren van bewust met je lichaam te werken staat centraal in contact met de ander.

Thai yoga massage is een vitaliserende massage die lichaam en geest ontspant en verbindt.

 

Wat leer je?

In onze workshop leer je de basis van Thai yoga massage te geven. Je leert effectief gebruik maken van je handen, onderarmen, en voeten om blokkades die de energiestroom remmen, voorzichtig en zacht te openen.

Zowel de gever als de ontvanger ervaren een diep gevoel van ontspanning, rust en ruimte door de principes van mindfulness.. Alle technieken worden met een uitleg gedemonstreerd, daarna oefen je met je partner. De tools die je meekrijgt zijn waardevol voor het contact maken met compassie, meer lichaamsbewustzijn en ontspannen leren werken. Je leert om fijne diepe stretches te geven en om met drukpunten te werken die het lichaam ontspant en vitaal maakt. Een heerlijke techniek om te geven en ontvangen.

 

Investering:

€60 per koppel.

 

Over Ria

Het verhaal is voor velen herkenbaar. Werkzaam in de sociale zekerheid, goed salaris en gezin, maar toch niet gelukkig en niet op haar plek. Op een dag besloot Ria haar goede baan en financiële zekerheid los te laten en begon zij met het geven van yogalessen en massages. Ze is geschoold in diverse massagestijlen zoals Deep Tissue, Thai Yoga Massage, Chi Nei Tsang, voetreflex, meridianen massage en stoelmassage. Voor de Thai Yoga Massage opleidingen reisde zij diverse keren naar Thailand.

 

Over Damian

 

Damian gooide in 2012 het roer om en begon een nieuwe carrière als masseur. In Barcelona, Ibiza en Thailand volgde hij verschillende opleidingen in Deep-Tissue Massage, Thaise Yoga Massage, Chi Nei Tsang en Stoelmassage. De kracht van aanraking en heling bleek zijn pad te zijn.