CREATIVE VINYASA YOGA TEACHER TRAINING

Are you ready to change your life? To do what you love? 

Are you ready to deepen your yoga practice? Learn how to teach yoga and share your love of yoga?

Be part of an open minded community and become an inspirational yoga teacher?

 OUR TEACHER TRAINING IS A UNIQUE AND A LIFE-CHANGING JOURNEY TO BECOME AN INSPIRATIONAL YOGA TEACHER.....

 

Ben jij klaar om jezelf verder te ontwikkelen? Om te gaan doen wat je echt leuk vindt? Ben jij klaar om je yoga-practice te verdiepen en je passie te delen met anderen? Wij kunnen ons dat goed voorstellen want we weten hoe heerlijk het voor je zal zijn: je passies doorgeven aan anderen, werken in een fijne omgeving met gelijkgestemden zingeving, en met plezier en in vrijheid bewegen in het leven.

 

Met onze Teacher Training bieden we jou een unieke Yoga-opleiding waarmee je die droom kunt waarmaken. Wij bieden een programma van negen maanden waarin je alle kennis opdoet binnen de yogaleer en waarin we jou samen met een team van inspirerende docenten de tools aanreiken om jezelf als mens verder te kunnen ontwikkelen en om verdieping in jezelf en in het leven te vinden.

 

Onze opleiding is erkend door de Yoga Alliance.

 


Wat kun je verwachten van ons programma?

A LIFE CHANGING STEP THROUGH YOGA AND SELF DEVELOPMENT 

 

 

Wij bieden een uniek 200 uurs programma waarin je alles leert over de elementen uit de yogaleer. Denk aan yoga, meditatie, pranayama, anatomie, asana-techniek en het creëren van creatieve sequences. Maar we gaan verder dan dat, veel verder…. Ons programma is er vooral op gericht om jou de tools aan te reiken om jezelf als mens verder te ontwikkelen, om verdieping in jezelf en in het leven te vinden. Daarvoor werken we samen met een team van zeer ervaren en inspirerende docenten. We dagen je uit….we nemen je mee op een life-changing journey. Een reis langs en door de wereld van Yoga, Dans, Tantra, Ayurveda en Self Inquiry.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Onze yogaopleiding besteedt veel aandacht aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Waar ligt jouw kracht als docent? Waarin onderscheid jij je van andere leraren? Hoe kun je jezelf als yogaleraar laten zien aan anderen op een manier die je wellicht niet gewend bent? Hoe stel je je kwetsbaar en authentiek op, zodat de boodschap van jouw les van hart tot hart wordt overgebracht? Met onze training willen we jou alle kennis en tools aanreiken die je nodig hebt voor het uitoefenen van het ‘yoga ambacht’ (kennis menselijk lichaam, functies asana's etc.) en op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling zodat je alle vertrouwen hebt om je passie en wijsheid te delen met anderen. 

 

LAAT JE WARE ZELF SHINEN

Onze missie is om jou te laten ‘shinen’ als je ware zelf. We stimuleren je om jouw eigen uniekheid en authenticiteit uit te dragen als mens en als docent. Of je nu meedoet om jezelf verder te ontwikkelen als mens, of om een nieuw leven te starten als yogadocent, wij beloven je om je te begeleiden, ondersteunen, uit te dagen en inspireren op jouw pad. 


WAT LEER JE?

 • Sterk basis fundament door functionele anatomie begeleid door ervaren fysio- en yogatherapeut;
 • Werk met senior docenten die je persoonlijk begeleiden tijdens de weekenden en bij 1-op-1 coaching sessies;
 • Leer om jouw eigen unieke anatomie te vinden en een oog te ontwikkelen voor die van je toekomstige studenten;
 • Leer een creatieve les te geven voor beginners en intermediate studenten;
 • Leer en beoefen de basis pranayama technieken;
 • Leer hoe je je eigen business opstart als yogadocent;
 • Ontdek meer over jezelf door zelfonderzoek, dieper contact te maken met jezelf en anderen en de realiteit van het moment m.b.v. diverse meditatie, communicatie en circling-technieken; 
 • We laten je tijdens de training kennismaken met Tantra: het leren om bewust aanwezig te zijn in het voortdurende proces van verandering en groei, waar het leven uit bestaat.

"Our Teacher Training is a unique and life-changing journey

to become an inspirational yoga teacher"


programma

De opleiding is verdeeld over 8 weekenden, 1 midweek, met masterclasses, workshops en lessen met theorie en praktijk.  Daarnaast zijn er diverse praktijkdagen en intervisiemomenten. We moedigen je aan om je eigen oefengroep(en) te vormen zodat je theorie meteen in praktijk brengt en ervaring ontwikkelt in lesgeven. Bij de praktijkdagen is een mentor aanwezig die feedback geeft. De opleiding wordt afgerond met zowel een schriftelijk als een praktijkexamen. 

In ieder weekend komt terug:

 • Yoga LAB met asana instructie, techniek & adjustments;
 • Opbouw van een les en creative sequencing;
 • Anatomie en Fysiologie van het lichaam;
 • Oefenen in lesgeven aan elkaar;
 • Meditatie- en Pranayamatechnieken;
 • Ontspanningstechnieken;
 • Yoga geschiedenis en filosofie;

EXTRAS:

✓ Is erkend door de Yoga Alliance

✓ 3 Manuals: Yoga Foundation, Yoga Anatomie, Yoga Asana's

✓ 4 praktijkdagen met een mentor

✓ Intervisie en 1 op 1 coaching

✓ Besloten FB-groep waarin we waardevole 

     informatie, video's en audio-opnames delen

✓ Hoofddocent is fysiotherapeut INHOUD


ASANA

Leer en beoefen meer dan 100 houdingen in onze training. Je ontvangt een complete Asana Manual met alle  houdingen die we behandelen.

ALIGNMENT

Leer alles over de do’s & dont’s, alignment, technieken, adjustments en contra indicaties van houdingen. Voor een effectieve en veilige practice van jezelf en je eventuele toekomstige studenten.

FUNCTIONELE ANATOMIE

Leer alles over de functionele anatomie en de natuurlijke beweging van het lichaam onder leiding van een fysiotherapeut.


VINYASA SEQUENCING

Leer de correcte transities van de ene naar de andere houding, op het ritme van de adem. We introduceren je met ‘intelligent sequencing’ en de logica erachter.

METHODOLOGIE

Leer alles over het geven van instructies aan een groep studenten. Welke manieren van instrueren zijn er allemaal, en wanneer gebruik je welke methode. Hoe bouw je een les op.

MEDITATIE & MINDFULNESS

Leer diverse meditatie en concentratietechnieken vanuit diverse stromingen, denk aan vipassana, kundalini, osho, chakra en mantra meditaties en mindfulness. 


PRANAYAMA

Leer de basis pranayama technieken zoals ujjayi breath, kapalabhati, nadi shodhana, bhastrika en meer. 

FILOSOFIE

Introductie met oude teksten zoals Hatha Yoga Pradipika and Bhagavad Gita. Leer basic concepten begrijpen van de yoga filosofie.

RELAXATION & YOGA NIDRA

Raak bekend met diverse ontspanningstechnieken en wanneer en hoe je deze kunt inzetten in je dagelijks leven en tijdens een les.


VOEDING & LIFESTYLE

Leer meer over Sattvic Eating (pure clean and wholesome), mindful eten en wat een bewust en gezond dieet voor je lichaam en geest kan betekenen. Ook laten we je kennismaken met diverse detoxtechnieken vanuit de yogatraditie...

 

MARKETING & BRANDING

Hoe start je je eigen business op als yogadocent. Wat zijn de do's en dont's, waar moet je op letten, en wat kom je allemaal tegen?

CIRCLING & INQUIRY

Ontdek meer over jezelf door zelfonderzoek, dieper contact te maken met jezelf, anderen en de realiteit van het moment m.b.v. diverse meditatie, communicatie en circling-technieken.  


CHAKRAS & ENERGETISCHE LICHAAM

Leer meer over de yogische anatomie van het lichaam - het energielichaam. Denk aan Chakra’s, Nadi’s, Vayus en Kosha’s.

 

 

 

 

 

 

TANTRA & ZELFONTWIKKELING

We laten je tijdens de training kennismaken met Tantra: het leren om bewust aanwezig te zijn in het voortdurende proces van verandering en groei, waar het leven uit bestaat. We ondersteunen je om daarbij zo volledig mogelijk in contact te zijn met jezelf en je omgeving, jezelf accepterend met alles wat er is.

AYURVEDA

Ayurveda wordt ook wel beschreven als het zusje van yoga. Tijdens de teacher training laten we je kennismaken met de  Ayurvedische Lifestyle en wat dit voor je kan betekenen. 


STEMTRAINING & DIDACTIEK

Wat draag je uit met je stem? Hoe kun je je impact en uitstraling veranderen? Ontwikkel de kracht van je stem m.b.v. de masterclass stemtraining en didactiek. 

 VOOR WIE IS DEZE TRAINING?

Wil je je verdiepen in de yogaleer? Wil je yogales gaan geven? Wil je jezelf verder ontwikkelen? Wil je in dieper contact komen met je true being?

Ons programma is niet alleen voor degenen die docent willen worden, maar voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen en wil leven vanuit authenticiteit. En voor iedereen die zich wil toewijden aan verdieping van zijn of haar yogapad en de persoonlijke ontwikkeling die daarbij komt kijken.  Het is zeker niet noodzakelijk dat je je als een krakeling kunt opvouwen of uren op een kussentje kunt mediteren. Ben je bereid om de diepte in te duiken, te transformeren en jezelf open te stellen voor het leven? Dat zijn de belangrijkste punten om mee te doen aan ons programma.

 

Ons programma is geschikt voor elk niveau van student. Het is wenselijk dat je enige tijd  yogalessen bij ons of bij een andere studio hebt gevolgd. Onze focus ligt op Vinyasa yoga, maar de verkregen tools zullen toepasbaar zijn in vele yogastijlen.

 


ONZE KRACHT

 

 • Kennis en ervaring uit 15 jaar yoga practice
 • Ruim 10 jaar leservaring
 • Een succesvolle yogaschool met twee vestigingen
 • Kennis en ervaring als fysiotherapeut 
 • En heel veel enthousiasme, betrokkenheid, liefde en passie. Wij zijn er voor je! 

Het is onze missie om mensen te begeleiden op hun yogapad. Waarom? Omdat wij geloven dat iedereen yoga kan beoefenen en omdat iedereen het verdient om hun passie te delen en door te geven aan anderen. Wij zijn zelf jaren geleden gestart met het beoefenen van yoga omdat we op zoek waren (en zijn) naar groei, verdieping en naar kennis over het 'zelf'. Inmiddels hebben we een plek gecreëerd waar we al vele mensen op hun pad hebben mogen begeleiden. 


HOOFDDOCENTEN & Team

ESTHER VAN VOORST

YOGA DOCENT EN

EXPERT DETOX & ZWANGERSCHAPSYOGA

Voor Esther betekent yoga thuiskomen in jezelf. Een healing practice waarin je jezelf leert  omarmen, niet alleen de mooie maar juist ook de minder mooie kanten van jezelf. Een life-changing journey. En niet alleen life-changing maar ook een oneindige reis, want tenslotte zijn we nooit uitgeleerd. In de afgelopen jaren heeft ze diverse opleidingen, bijscholingen en trainingen gevolgd op het gebied van yoga, dans, adem, meditatie, tantra en vrije beweging. Haar kracht ligt in het combineren van al die onderdelen waardoor zij studenten binnen de teacher training de tools aanreikt om naar binnen te kijken - zichzelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen. Binnen de teacher training focust Esther zich naast de technische en functionele verkenning van houdingen vooral op het creëren van een energieke flow met  creatieve sequences waarin ze studenten stimuleert van de gebaande paden af te wijken en vrij te bewegen. Zij stimuleert studenten om te leren luisteren naar hun ‘inner teacher’ om vanuit daar het vertrouwen te vinden om vrij te bewegen in een les, en dit ook over te brengen/ door te geven aan hun toekomstige studenten.  

SINA KADEN

FYSIOTHERAPEUT, YOGA THERAPEUT & YOGA DOCENT

MET MEER DAN 1000 UUR OPLEIDINGEN

Sina is een soulsearcher, zij houdt van reizen over de wereld maar nog meer van het reizen naar binnen op het vlak van zelfontwikkeling. Haar liefde voor vrijheid vind ze in dansen op blote voeten en in de natuur met al zijn elementen. Op haar 14de stond ze voor het eerst op de yogamat, tijdens haar reis naar India in 2005 heeft yoga haar hart geraakt. Toen wist zij dat ze het gevoel van in contact zijn met haarzelf, met haar hart en lichaam, over wilde brengen en delen met anderen. Sindsdien heeft zij veel waardevolle opleidingen en cursussen gedaan op het gebied van fysiotherapie, yoga, yoga-therapie en persoonlijke ontwikkeling. Daardoor ontwikkelde zij een diep inzicht voor een gezonde houding en functionele anatomie. Zij leerde het lichaam als geheel te zien. In de teacher training zal zij studenten gedurende de gehele training begeleiden om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam vanuit een anatomisch, fysiologisch en emotioneel standpunt. Met behulp van die kennis stimuleert zij studenten om vanuit vertrouwen in het eigen lichaam te bewegen. Haar yoga-stijl is creatief en aandachtig en wordt gekenmerkt door ademwerk en verbinding met de echtheid van het moment. 
HET PROGRAMMA

Ervaar alles over de inhoud van deze bijzondere teacher training.

het opleidingsteam

Wij begeleiden je met een professioneel en ervaren team van docenten.

DATA & KOSTEN

Maak ruimte in je agenda voor deze betaalbare yoga teacher training.