Workshop bevallen doe je samen

De geboorte van je baby is een van de meest indrukwekkende gebeurtenissen in je leven. Maar ook een heel spannende als je niet precies weet wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding kan jou en je partner helpen om er een mooie ervaring van te maken.

 

De eerste 2 uur van de workshop bestaat uit een presentatie, waarin Maartje de Bruijn, werkzaam als gecertificeerde Doula (meer dan 125 bevallingen begeleid), vertelt over

        ✓ wat je kunt verwachten tijdens de bevalling

        ✓ wat je partner kan doen om je te ondersteunen

        ✓de diverse fasen van de bevalling en hormonen

        ✓ de keuze voor thuis of in het ziekenhuis bevallen

        ✓ zonder of met pijnstilling

 

Haar heldere manier van presenteren en haar grondige kennis van het systeem van de Amsterdamse verloskunde, zal jullie in deze korte tijd op de hoogte brengen van alle mogelijkheden die er zijn om zo prettig mogelijk te bevallen. 

 

Het tweede gedeelte van de workshop wordt verzorgd door Esther van Voorst, docent zwangerschapsyoga.  Esther gaat dieper in

        ✓ op de rol van de partner en hoe je partner je tot steun kan zijn tijdens de bevalling

         ✓ yoga-oefeningen

        ✓ massage technieken

        ✓ ademhalingstechnieken 

        ✓ bevalhoudingen

        ✓ drukpunten  

 

Tijd: 14:00 - 18:00 uur

Kosten: € 147 per stel

 

BELANGRIJK: Geen bevestiging ontvangen maar wel betaald? Stuur ons dan een e-mail. Dan kijken wij of je boeking goed is doorgekomen.

 


"De workshop was voor ons een mooie middag samen, waarbij we vooral hebben meegekregen wat voor bijzonder wonder de bevalling is: niet iets dat vooral pijn doet en waar je snel doorheen wilt, maar iets dat magisch is, het eind van de zwangerschap, het begin van een nieuw leven samen, en een veelheid van slimme acties van je lichaam, een natuurlijk proces dat je zelf - met je partner - kunt ondersteunen." 

 

Josh: "Ik heb het gevoel dat ik 3-0 voor sta door deze workshop. Ik heb een idee van wat me te wachten staat en hoe ik mijn vrouw kan helpen tijdens de bevalling."

  

Eveline: "Door de workshop ga ik zekerder mijn bevalling in. Ik heb handige tips gekregen en ben nog meer overtuigd van het volgen van mijn eigen gevoel."

Joep: "Alles wat je moet weten over bevallen, alleen dan leuk verteld/gebracht!"

 


docenten

Over Maartje

Als klein meisje wilde ik stiekem verloskundige worden, maar het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) zieken- huisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallingscultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 mijn opleiding bij JJ doula heb afgerond. In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd. De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Dit doe ik full time in 5 talen, zowel thuis als in het ziekenhuis. Door veel met verschillende culturen te werken, merk ik dat er nog een hoop uit te leggen valt aan stellen die graag samen een positieve bevalling in Nederland tegemoet gaan!

Meer over Maartje: www.motherme.nl

Over Esther

Tijdens mijn beide zwangerschappen heb ik zelf zwangerschapsyoga gedaan. Ik vond dat zo leuk en leerzaam dat ik in 2012 de Birthlight opleiding tot zwangerschapsyogadocente heb gedaan en met succes heb afgerond. Tijdens de lessen merk ik dat er nog veel vragen en onzekerheden zijn over de bevalling. Jammer genoeg is de tijd van verloskundigen tegenwoordig beperkt waardoor vragen vaak onbeantwoord blijven. Met deze workshop kunnen jij en je partner genoeg kennis opdoen over de bevalling, weet je wat je kunt verwachten en kun je goed voorbereid bevallen.

Het werken met zwangere vrouwen geeft mij veel energie. Heel blij word ik van de ontspannen gezichtjes aan het einde van mijn les. De les biedt een rustmoment in de vaak hectische week en laat je bewust stilstaan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik.