Workshop bevallen doe je samen

De geboorte van je baby is een indrukwekkende gebeurtenis in je leven waar je je goed op wilt voorbereiden. Je kan het als heel spannend ervaren als je niet precies weet wat je kunt verwachten. Maar ook als je je geen zorgen maakt is het fijn te weten wat er allemaal kan gebeuren op welk moment en wat je kan doen om zo goed mogelijk met de intensiteit van een bevalling om te gaan. Een goede voorbereiding kan jou en je partner helpen om er een gedenkwaardige ervaring van te maken.

 

De eerste 2 uur van de workshop bestaat uit een actieve presentatie, waarin Maartje Bruning, sinds 2013 full time werkzaam als gecertificeerde Geboorte Doula bij Mother Me doula services, vertelt over:

✓ wat je kunt verwachten tijdens de bevalling op welk moment

✓ wat je partner kan doen om je te ondersteunen en wat de verloskundige doet

✓de diverse fasen van de bevalling en de belangrijke rol van hormonen

✓ de keuze voor thuis of in het ziekenhuis bevallen (en in welk ziekenhuis dan precies)

✓ zonder of met pijnstilling (en welke opties zijn er mogelijk)

Maartje's heldere manier van presenteren en haar grondige kennis van de (medische) protocollen binnen de Amsterdamse verloskunde, zal jullie in deze korte tijd op de hoogte brengen van alle mogelijkheden die er zijn om zo prettig mogelijk te bevallen.

 

Het tweede gedeelte van de workshop wordt verzorgd door Esther van Voorst, sinds 2013 gecertificeerd Birthlight docent zwangerschapsyoga en mede-eigenaar van Yogaschool Noord. Esther gaat dieper in:

✓ op de rol van de partner en hoe precies je partner je tot steun kan zijn tijdens de bevalling, inclusief praktische tips

✓ yoga-oefeningen en hoe je partner je kan bekrachtigen

✓ massage technieken voor je partner om jou te laten ontspannen

✓ ademhalingstechnieken voor de juiste focus

✓ bevalhoudingen zowel met als zonder pijnstilling

 

Na de workshop ontvang je een uitgebreide hand out waarin alle informatie en de oefeningen nog een keer staan vermeld zodat jullie thuis nog kunnen oefenen.

Informatie

Wanneer: Deze workshop wordt aangeraden tussen 28 en 38 weken in je zwangerschap.

Tijd: 14:00 - 18:00 uur, inclusief pauze en snacks.

Kosten: € 147,- (incl BTW) per stel 

MEMBERSHIP KORTING: 10% korting voor members met een "1 jaar onbeperkt" abo. Als je bent ingelogd met je account, zie je automatisch de gereduceerde prijs voor die workshop.testimonials

"De workshop was voor ons een mooie middag samen, waarbij we vooral hebben meegekregen wat voor bijzonder wonder de bevalling is: niet iets dat vooral pijn doet en waar je snel doorheen wilt, maar iets dat magisch is, het eind van de zwangerschap, het begin van een nieuw leven samen, en een veelheid van slimme acties van je lichaam, een natuurlijk proces dat je zelf - met je partner - kunt ondersteunen." 

 

Josh: "Ik heb het gevoel dat ik 3-0 voor sta door deze workshop. Ik heb een idee van wat me te wachten staat en hoe ik mijn vrouw kan helpen tijdens de bevalling."

  

Eveline: "Door de workshop ga ik zekerder mijn bevalling in. Ik heb handige tips gekregen en ben nog meer overtuigd van het volgen van mijn eigen gevoel."

Joep: "Alles wat je moet weten over bevallen, alleen dan leuk verteld/gebracht!"

 


docenten

Maartje

Als klein meisje wilde ik stiekem verloskundige worden, maar het werd het familiebedrijf in schoenen en tassen, wat ik jarenlang heb voortgezet. Na de geboorte van mijn 2 dochters in 2007 en 2011, bleek het vele reizen niet goed te combineren met een gelukkig gezinsleven. Door zelf 2 (lange en intense) zieken- huisbevallingen bewust mee te maken vroeg ik me af wat ik zelf kon doen om bij te dragen aan een vriendelijker bevallingscultuur. Dat heeft ertoe geleid dat ik in 2013 mijn opleiding bij JJ doula heb afgerond. In 2014 heb ik een opleiding tot Birthlight zwangerschaps-yoga docente gevolgd. De combinatie van beide professies bieden mij de mogelijkheid een vrouw in elk stadium van haar zwangerschap optimaal te kunnen begeleiden. Dit doe ik full time in 5 talen, zowel thuis als in het ziekenhuis. Door veel met verschillende culturen te werken, merk ik dat er nog een hoop uit te leggen valt aan stellen die graag samen een positieve bevalling in Nederland tegemoet gaan!

Meer over Maartje: www.motherme.nl

Esther

Tijdens mijn beide zwangerschappen heb ik zelf zwangerschapsyoga gedaan. Ik vond dat zo leuk en leerzaam dat ik in 2012 de Birthlight opleiding tot zwangerschapsyogadocente heb gedaan en met succes heb afgerond. Tijdens de lessen merk ik dat er nog veel vragen en onzekerheden zijn over de bevalling. Jammer genoeg is de tijd van verloskundigen tegenwoordig beperkt waardoor vragen vaak onbeantwoord blijven. Met deze workshop kunnen jij en je partner genoeg kennis opdoen over de bevalling, weet je wat je kunt verwachten en kun je goed voorbereid bevallen.

Het werken met zwangere vrouwen geeft mij veel energie. Heel blij word ik van de ontspannen gezichtjes aan het einde van mijn les. De les biedt een rustmoment in de vaak hectische week en laat je bewust stilstaan bij het bijzondere proces van het nieuwe leven in je buik. 


data & informatie