hypnobirthing ~ ontspannen bevallen

Zo mooi als de natuur de conceptie en de ontwikkeling van je baby heeft ontworpen, zo mooi werkt ook het geboorteproces. Bevallen is niet iets dat je hoeft te leren, dat doet je lichaam vanzelf, je kunt wel leren hoe je met je lichaam kunt meewerken.

En daar help ik graag bij. In 5 lessen van 2,5 uur leer ik je samen met je (geboorte)partner hoe het geboorteproces van nature bedoeld is en kunnen we de juiste omstandigheden creëren die aansluiten bij de werking van je lichaam, je geest en de connectie met je baby.

 

Aan het eind van de cursus

• weet je hoe je jezelf in diepe ontspanning kunt brengen

• heb je extra kennis over de werking van het lichaam tijdens de bevalling

• beheers je verschillende technieken om diep te kunnen ontspannen tijdens de bevalling

• ken je verschillende ademhalingstechnieken die je helpen tijdens de bevalling

• weet je geboortepartner hoe er echte ondersteuning geboden kan worden tijdens de bevalling, zodat jullie de geboorte als team kunnen ervaren

• weet je hoe je de controle los kunt laten en de geboorte over kunt laten aan je lichaam

• leven jullie vol vertrouwen toe naar de geboorte


data & informatie

Data: Maandag 6, 13, 20 juni en

          Woensdag 29 juni & 6 juli.

Tijd: 19.00-21.30 uur

Investering: € 395* per koppel inclusief HypnoBirthing boek met hand-out, audiokaart en online begeleiding tot aan de bevalling.

Meer info op www.birthflow.nl

*gedeeltelijke vergoeding mogelijk via aanvullende zorgverzekering


docent

Ik ben Amy, mama van Lila June.  

Hoe bijzonder kunnen dingen gaan… Had ik tot een paar jaar geleden geen wens om moeder te worden, nu ben ik inmiddels moeder van een dochter én docent HypnoBirthing! En ik vind het heerlijk! Het moeder-zijn en het mogen bijdragen aan een holistische kijk (mentaal, fysiek en gevoel) op de zwangerschap en geboorte, zodat meer baby’s een zachte landing krijgen op de wereld.  

Tijdens mijn eigen zwangerschap gingen we opzoek naar een cursus waar ook de partner een actieve rol krijgt tijdens de geboorte. Hierbij was het voor ons duidelijk dat het vrouwelijk lichaam gemaakt is om te baren, en dat we dat vooral moesten ondersteunen. Samen, met vertrouwen en met voldoende kennis over de gang van zaken voorafgaand en tijdens de geboorte. Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met Hypnobirthing. De visualisaties, de geboortefilmpjes, de kennis over wat een prachtig ontwerp het vrouwelijk lichaam is als het gaat om baren en wat de baby daarin doet, de affirmaties, de ademhaling, het paste! Wat een prachtige ervaring was het! Mijn vriend voelde zich nuttig en betrokken, ik voelde me ontspannen en vol vertrouwen en onze dochter is zacht en kalm ter wereld gekomen.  

Het diepe gevoel van vertrouwen in mijzelf en mijn lijf vond ik ontzettend fijn. Hieruit ontstond de wens om wat ik zelf heb geleerd en ervaren met Hypnobirthing te delen met aanstaande ouders en hun baby’s en misschien wel aan jullie! Ik kijk er naar uit.