Waarom detoxen?

Waarom detoxen?

Vasten is eigenlijk al zo oud als de mensheid, waarschijnlijk nog veel ouder. Een periode van detoxen is een hele goede manier om je gezondheid weer terug te vinden. Doordat normaal gesproken zo’n 70% van je energie naar je spijsverteringskanaal gaat verbruik je super veel van je energie voor het verteren van je voedsel. Wanneer je ervoor kiest om tijdelijk even niet te eten, houd je deze energie over en op die manier zorgt je lichaam ervoor dat alle ‘troep’ die je lichaam niet nodig heeft, maar wat je lichaam vasthoudt tussen bijvoorbeeld je spieren en gewrichten en je vetcellen, opgeruimd wordt. Het is een heel goede manier om je eigen innerlijke arts weer aan te zetten.

 

Waar word je nou eigenlijk mee belast?

Onze longen worden vervuild door het inademen van autogassen en fabrieksgassen, maar denk ook aan verontreinigd drinkwater, geur- en kleurstoffen en alle hulpstoffen die aan voeding worden toegevoegd, zoals broodverbeteraars en anti-oxidanten. Ons lichaam wordt vervuild door alle producten die je op je huid gebruikt. Eigenlijk alles wat je niet kan eten, zou je ook niet op je huid moeten smeren. Denk aan paraffine en oliën die de huid kunnen verstoppen, haarverf, nagellak en geneesmiddelen. Dit zijn een aantal aspecten waardoor we ons lichaam vervuilen.

Daarnaast is natuurlijk voeding een erg belangrijk stuk. Wat veel gebeurt is dat we te veel, te vaak en ook te snel eten, waardoor we het eten niet goed kunnen verteren. Op deze manier kunnen er onverteerde brokken in de darmen ontstaan, waardoor we vaak darm- en of spijsverteringsklachten krijgen. Verder hopen veel afvalstoffen zich op door emotionele belasting. Doordat je je emoties niet goed uit kan dit zich vastzetten in je spieren en in je weefsels.

 

SO LET’S DETOX!

Net zoals dat je je huis af en toe even helemaal goed schoonmaakt, zo is dat ook voor je lichaam. Detoxen zorgt ervoor dat je van binnenuit gereinigd wordt, dat je weer in balans komt en gezonder wordt doordat je alle afvalstoffen kwijtraakt. Detoxen is als het ware preventief werk, omdat je ervoor zorgt dat de ophopingen van afvalstoffen niet te groot kunnen worden, waardoor je chronische ziekte kan voorkomen.

Door je lichaam een handje te helpen door middel van een detox versterk je je immuunsysteem en kan je immuunsysteem veel beter zijn werk doen. Je ondersteunt al je organen en met name je uitscheidingsorganen, waardoor ze er na een detox weer fris tegenaan kunnen. Detoxen zorgt ervoor dat je weer goed in je energie komt. Je bloedsuiker zal zich weer stabiliseren, zodat je weer op een goede manier met eten om kan gaan, zonder dat je last hebt van cravings. Het zorgt eigenlijk voor een totale reset waarin je je meer bewust wordt van wat je eet, hoe je eet, en waarom je eet. Dus, ben jij klaar voor een Detox?!

 

Deze blog is geschreven door Gwen Gosliga.

Reactie schrijven

Commentaren: 0