5 redenen om nu te starten met yoga

1. LEKKER IN JE LIJF

Door regelmatig yoga te doen zal je je lekkerder in je vel voelen, doordat je extra lichaamsbeweging hebt. Je werkt aan je kracht en uithoudingsvermogen en je lichaam is lekker in beweging. Daarnaast werk je tijdens yoga bewust aan je houding, waardoor je postuur zich zal verbeteren. Al met al voel je je fitter en energieker wanneer je regelmatig yoga beoefend!

 

2. HET VERMINDERT STRESS

Door ons drukke leven zijn we vaak onrustig en gespannen. Tijdens yoga leer je meer te ontspannen door middel van het verbinden van lichaam en geest en door het verdiepen van je ademhaling. Doordat je tijdens yoga meer in je lichaam zal landen kan je de stress gedachten aan de kant zetten en echt even in het moment zijn.

 

3. VERBETERDE ADEMHALING

Tijdens yoga werk je aan het verbeteren van je ademhaling doordat je je adem gaat verdiepen en verlengen. Daarnaast leer je om je ademhaling te verbinden met de beweging waardoor je letterlijk meer ruimte creëert. Je lichaam ontwikkelt een betere longfunctie en de hoeveelheid zuurstof die door je lichaam wordt opgenomen zal verhogen, wat ook weer de bloedcirculatie verbetert.

 

4. FLEXIBELER WORDEN

Dit is uiteraard niet het doel van yoga, maar zeker mooi meegenomen! Door regelmatig yoga te beoefenen creëer je meer ruimte en flexibiliteit in je lichaam en hierdoor zal je minder last hebben van pijntjes in je lichaam. 

 

5. JE GAAT BEWUSTER LEVEN

Yoga helpt je om meer in het ‘NU’ te leven. Hoe vaker je met yoga bezig bent, hoe bewuster je wordt van jouw lichaam, maar ook van de wereld om je heen, en dat is super waardevol! Nu is eigenlijk het enige waar je altijd zeker van bent! 

 

Deze blog is geschreven door Nathalie Kemna.

Commentaren: 0